Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anabuko1 21:33, 10 cze 2025

anpi napisał(a)
Ależ mam tu zaległości...!Nie wiem od czego zacząć...!? Dziwny jest ten sezon i ogrodowo, bo pogoda utrudnia wszelkie prace wtedy gdy by się chciało i ogólnie-bo dalej u mnie ciągnie się remont i wszystkie prace i obowiązki nakładają się na siebie i dalej nie wyrabiam czasowo! Ale żeby całkiem nie przepaść w robocie trzeba sobie trochę umilać czas spotkaniami, które dodatkowo mobilizują do ogarnięcia się w szybszym czasie!
Obiecuję pomału odpowiedzieć na wcześniejsze komentarze, a teraz trochę aktualności

Dziewczynom dziękuję za cudowną sobotę! Nie wystraszone ulewnym deszczem, który ją rozpoczął stawiły się w licznym składzie zaopatrzone w kurtki i gumiaczki! Na szczęście pogoda się wyklarowała, potem było cieplutko i słonecznie! Było pysznie, wesoło i rozmowom ogrodowym nie było końca Trochę roślin przybyło, troszkę ubyło, ruch w przyrodzie musi być!

Aniu ga dziękuję za cudowną sobotę. Miło jest oderwać się od swoich spraw i obowiązków chociaż tyle rzeczy mam do tyłu i dalej do tylu ciągnie się ogon. Towarzystwo nasze lubelskie jest wyjątkowe i zagrażające energią i humorem.
Twój przepiękny ogród o każdej porze wygląda perfekcyjnie.
Ech ja nie wiem czy kiedykolwiek dojdę u siebie do takiego stanu.
Pozdrawiam serdecznie
anpi 00:06, 20 cze 2025

Już nie wiem komu odpisałam, a komu nie. Już chyba nie nadrobię. Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze. Jakoś braknie czasu i sił na to wirtualne życie, choć ciągle tu ciągnie, bo wiem że po drugiej stronie ekranu tez toczy się życie, którym się dzielicie. I zaglądam, ale ekran ostatnio działa na mnie bardzo usypiająco! I zapewniam, że to nie przez wasze zdjęcia i treści... ale mój organizm po prostu się wyłącza! Nawet na przeglądaniu własnych zdjęć, by coś wstawić! Okropne! Chyba czas na urlop! Dziś przespałam całe późne popołudnie i wieczór! To może teraz uda mi się tu pobyć!?
Dobrze, że mamy tę naszą ogrodowiskową grupkę w realu i ciągle się do czegoś mobilizujemy! A, że za długo bez siebie już żyć nie możemy......to jesteśmy po kolejnym spotkaniu, tym razem w Nałęczowie podczas Otwartych Ogrodów. Oczywiście szkółka obowiązkowo i kolejne roślinne zakupy! To tylko mała część, bo resztę porozstawiałam w miejsca docelowe
anpi 00:13, 20 cze 2025

Kilka fotek z Nałęczowa:

anpi 00:45, 20 cze 2025

Chociaż wydaje się, że mój ogród pęka w szwach - ciągle coś w nim dosadzam! I nie wiem jak to się dzieje, ale ciągle coś bym zmieniała i to teraz jak wszystko zaczyna kwitnąć i się rozrastać! Ale teraz właśnie widać co mi nie pasuje

anpi 00:59, 20 cze 2025

Zaczynając odpoczątku czerwca:

Dosadziłam driakwie do rdestów:

Tu widać jeszcze doniczki z kuklikami i tawułkami , wsadziłam je przy placyku zamiast bruner wokół stolika( przypalało je na mocnym słońcu)

Na tyłach rabaty pod różami pnącymi się na płotku dosadziłam rdest wężowy, będzie kwitł zzanim róże rozpoczną

anpi 01:15, 20 cze 2025

Na pewno dosadzę więcej czosnków Glbmaster i Ambasador, piękne są te wielkie fioletowe głowy

Zmiast padniętych żurawek posadziłam jakieś mini kępki fioletowych kwiatuszków, podobno bylinka zimująca- zobaczymy. Miałam kilka sezonów taka białą, potem zaginęła po którejś zimie.

Za bordowy żywopłocik berberysowy wcisnęłam dla rozjaśnienia różową lepnicę

Za tawułowy natomiast dałam bordowo listne penstemony.

anpi 01:21, 20 cze 2025

1 czerwca zakwitła pierwsza róża

A to już 8 czerwca !

anpi 01:25, 20 cze 2025

Potem kolejne:

anpi 01:29, 20 cze 2025

anpi 01:32, 20 cze 2025