Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

gogo 13:09, 14 sie 2018

Basiu, napisałam na priv.
Udało Ci się z wiadomościami, spróbuj zrobić awatarek, Twoje imię będzie miało towarzystwo
basia3012 17:28, 14 sie 2018

Grażynko, wczoraj u nas chyba nie było upalnie, jakoś tego nie odczułam. Na 11,00 pojechaliśmy z Jasiem do planetarium na seans dla dzieci więc było jeszcze chłodno, no i wszędzie klimatyzacja. Jasiu poszedł wczoraj do rodziców już około 18,00 i wtedy zaczęłam przycinać rośliny. Nie było jakoś bardzo gorąco mi. Dzisiaj popadało dosyć dobrze. Więc podlewanie odpada.
Ja te tanie hortensje zamówiłam już w lutym- marcu. Wtedy mieli jeszcze dużo roślin. Kupiłam u nich też bardzo ładne żywotniki Hoseri po 5,5 zł. i bukszpany po 5,0 zł. Dobrze, że masz do nich telefon to możesz czasem zadzwonić i wypytać o rośliny.
Awatarek pewnie zrobię.
Pozdrawiam.
gogo 21:31, 14 sie 2018

Oni i teraz mają tanie byliny i można zamówić przez telefon, bo mają sklep internetowy. Są też hortki po 12,90, ale tych nie chcę, a ogrodowe są po 35 zł. Ale może są to duże, dorodne krzaczki i stąd ta cena.
Jeszcze przejrzę oferty, może coś jednak kupię.
Zrób awatarek, koniecznie Pozdrawiam
Adela 13:35, 21 sie 2018

Witaj Basiu
Dbasz o Jasia, organizujesz mu atrakcje, fajnie jak się ma takie możliwości.
Moje wnuczki nie mają u mnie takich atrakcji jakie im rodzice zapewniają. Ale odpowiada też im bardzo zabawa w ogrodzie i bycie z babcią i dziadkiem.
Zapowiadają koniec upalów, życzyłabym sobie, żeby tochę popadało u nas, bo jest sucho.
Jechałam wczoraj z południa na północ Polski, to widać wszędzie, że flora przybiera jesienne szaty. Trochę za wcześnie żółkna i opadają liście.
Pozdrawiam serdecznie
Kamcia 12:57, 22 sie 2018

To prawda, jesien puka do drzwi. Ilez bym dala, by zatrzymac lato.
gogo 21:23, 22 sie 2018

Witaj Basiu, choć jesteś zajęta Jasiem, to i tak chciałabym być na Twoim miejscu z wnukiem. Nie przepadam za aronią, w ogóle nie lubię kwaśnych owoców. Za to uwielbiam banany i winogron, a tego nie można dać do słoików. Pozdrawiam
basia3012 00:35, 23 sie 2018

Grażynko, tak, czas spędzony z Jasiem to wspaniały czas. Cieszę się, że mam zdrowie i mogę i pomóc dzieciom i sama też aktywnie spędzać dzień. Jasiu po chorobie zaczął chodzić do przedszkola więc rano mam trochę czasu dla siebie.

Dżem z aronii, gruszek, jabłek i malin lub jeżyn bardzo nam smakuje. Jest taki trochę słodko- wytrawny.
Ja najbardziej lubię jabłka, mogę je jeść w dużych ilościach.
Pozdrawiam . Czekam na zdjęcia podciętych iglaków.
basia3012 00:54, 23 sie 2018

Elunia, cieszę się, że wypoczywasz nad morzem. Należy się wypoczynek każdemu ogrodnikowi..
Jasiu chyba lubi też być na ogródku. Ale ja nic z nim nie zrobię. Ani sekatorem nic nie przytnę bo on też chce ciąć( i to wszystko jak leci), ani nie podleję bo on zabierze mi wąż i sam to zrobi lepiej, trochę po chmurach trochę po ścianach itp. Nie mówiąc już o sadzeniu czy przesadzaniu czegokolwiek. Wolę się z nim nie droczyć tylko iść na rower, do kolegów na plac zabaw, nad jezioro karmić kaczki, łabędzie itp.
Ciekawa jestem Twoich wrażeń z pobytu nad morzem.
Na jesień stanowczo za wcześnie, jak to szybko minęło, za szybko. A jeszcze nie tak dawno z utęsknieniem czekaliśmy na wiosnę i ocieplenie.
Pozdrawiam serdecznie.
basia3012 00:56, 23 sie 2018

Kamilko cieszę się, że zajrzałaś. Byłam u Ciebie też.
Za wcześnie na jesień. Ale już i dzień krótszy się zrobił. .
Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 09:31, 23 sie 2018

basia3012 napisał(a)
Elunia, cieszę się, że wypoczywasz nad morzem. Należy się wypoczynek każdemu ogrodnikowi..
Jasiu chyba lubi też być na ogródku. Ale ja nic z nim nie zrobię. Ani sekatorem nic nie przytnę bo on też chce ciąć( i to wszystko jak leci), ani nie podleję bo on zabierze mi wąż i sam to zrobi lepiej, trochę po chmurach trochę po ścianach itp. Nie mówiąc już o sadzeniu czy przesadzaniu czegokolwiek. Wolę się z nim nie droczyć tylko iść na rower, do kolegów na plac zabaw, nad jezioro karmić kaczki, łabędzie itp.

Tez tak miałam ale wnuczki urosły i teraz wolą kolegów. Ze zdjec widac że masz pieknie w ogrodzie , chyba nie wymaga zadnej pracy no może tylko podlewania, możesz wiec poświecic czas Jasiowi a wieczorkiem podlac. Pozdrówka.