Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

popcorn 13:32, 17 kwi 2018

jaja sobie robisz. Nie wiem o którym sąsiedzie mówisz
może jednak schowałam.. hmm

liczę że się przyjmą
buziaki!
kitek81 09:29, 18 kwi 2018

widzę, że ostro działaś ogrodowo zazdroszczę szparagów
popcorn 09:29, 18 kwi 2018

Posiałam wczoraj fasolkę. Do ziemi. Wcześniej przygotowując zagonek pod nie, ten ubiegłoroczny z borówką amerykańską.
I ogórki i dyniowate, ale do doniczek. Nie lubią przesadzania, wiem, ale liczę że silne sadzonki lepiej sobie poradzą... hmm zobaczymy.

Chwasty rosną jak głupie. Czosnki ozdobne mają już pąki, ale do kwitnienia jeszcze dobry miesiąc. Popadało, nawóz się rozpuścił, wszystko rośnie jak na drożdżach
sylwia_slomc... 10:52, 18 kwi 2018

A u nas nadal bezdeszczowo i znowu słonko przygrzewa , a wiatr suszy
popcorn 12:21, 18 kwi 2018

Uuuu, Sylwia podlej, będzie dobrze! Tu dziś też i wiatr i słońce.

pozdrawiam serdecznie
MalGosia 20:56, 18 kwi 2018

i byłaś w K. i nic się nie odezwałaś - no wieszzzz!
śpieszę pochwalić się 5-cioma sadzonkami Limelight od Ciebie - z patyczka
a jak Twój itoh? u mnie chyba będą kwiatuchy, to zobaczysz jaką piękność kupiłaś
buziam i 3mam kciuki, byś była twarda!
21:07, 18 kwi 2018
do mnie tez deszcz nie dotał ...cała woda została u ciebie ....podlewam tyle co w upały rok i dwa temu ...i nie marudze.....skrzynie podlewane w niedziele ...dzis rano był znowu popiół a wszystko kiełkuje i wschodzi i bez wilgoci sie nie obejdzie
popcorn 08:24, 19 kwi 2018

Małgosia witaj no bywam czasem, ale grafik napięty i sama wiesz... jakoś w tych czasach niepewności nie daję sobie możliwości żeby się rozluźnić i dobrze bawić... główkuję i kombinuję jak by tu zrobić wszystko żeby było dobrze...

Itoh u nowych właścicieli, jak większość innych roślin. Limki byłyby u Bogdy gdyby dało się je wykopać ale że urosły wielkie to zostały.

Justynko, tu jeden dzień był taki wilgotny, od dwóch słonko. Podlewam jednak na razie tylko doniczki i warzywnik, reszta sobie radzi.

Miłego dnia!
AgataP 09:36, 19 kwi 2018

popcorn napisał(a)
Małgosia witaj no bywam czasem, ale grafik napięty i sama wiesz... jakoś w tych czasach niepewności nie daję sobie możliwości żeby się rozluźnić i dobrze bawić... główkuję i kombinuję jak by tu zrobić wszystko żeby było dobrze...

Itoh u nowych właścicieli, jak większość innych roślin. Limki byłyby u Bogdy gdyby dało się je wykopać ale że urosły wielkie to zostały.

Justynko, tu jeden dzień był taki wilgotny, od dwóch słonko. Podlewam jednak na razie tylko doniczki i warzywnik, reszta sobie radzi.

Miłego dnia!

Karola siałaś paprykę? jak wygląda ona teraz u Ciebie?
popcorn 11:14, 19 kwi 2018

Agatko, większość mi nie skiełkowała. To ostra z nasion z Rumunii. Rok temu miałam 2-3x większe rośliny już myślę że to nie będzie paprykowy rok

Mają w tej chwili ok 8-10 cm może i 2 pary liści potem wrzucę fotkę