Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

Tess 21:22, 09 kwi 2018

Poczytałam o rozbudzonych nadziejach i pazernym właścicielu nieruchomości. Współczuję tej huśtawki nastrojów i rozczarowania. Ale - taka moja dewiza życiowa - nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Dobrze będzie.
Tylko na litość boską, nie sadź cisów na nieogrodzonej i niezamieszkałej posesji. Pieniądze wyrzucone w błoto. Bo jesli sarny nie zjedzą, to ktoś podwędzi.
paniprzyroda 23:50, 09 kwi 2018

Karola, czy runianka nadal aktualna? jeszcze chwila i trochę czasu znajdę
popcorn 07:46, 10 kwi 2018

Nicol, w wyniku negocjacji zrobił się 1000 zł, ale byłam już tak nagrzana że dla zasady nie chciałam zapłacić ani grosza... teraz żałuję, ale czy zadzwonię do tego gościa? Nie zamierzam... zwłaszcza że jedno i drugie byłoby sąsiadami... podziękuję.

Szparagi rosną normalnie, na zielone. Białych nie lubię i dużo trudniej je hodować w amatorskich warunkach myślę...
popcorn 07:50, 10 kwi 2018

Tesia, nie mam gdzie sadzić więc problem z głowy Tam myślę ludzie wolą tuje

Mariolko, pisałam Ci czym jestem zainteresowana na priv, coś tam było jeszcze prócz runianki Jak będziesz mieć czas to ukop proszę i wrzuć w karton po bananach i daj znać to zamówię kuriera wpawdzie nie mam gdzie sadzić, ale za domem przechowalnik sobie robię... niech rośnie na zaś...

Póki co skończyłam spłachetek warzywny i obsiałam go. Dookoła ma płotek z patyczków limkowych, może parę się przyjie. Zupełnie nie idzie mi rozmnażanie hortek tą metodą...
Dziś zaczynam pracować nad kolejnym, docelowo będzie to pasek porzeczkowo-agrestowy. Alejak pozbędę się darni to w tym i przyszłym sezonie będą tam pomidory, fasola i ogórki dodatkowo
popcorn 09:33, 13 kwi 2018

Szparagi wychodzą

popcorn 08:36, 16 kwi 2018

Pada u nas. Rozrzuciłam nawóz rodkom i borówkom i azaliom (kwaśny). Delikatnie bo nawozu mało

I nawóz oryginalnie dla róż ale dostały papu czosnki i bylinówka którą sadziłam w ubiegłym roku. Też delikatnie bo mało

czas do roboty miłego dnia!
Nikita 19:11, 16 kwi 2018

U nas też pada...delikatnie ale zawsze trochę ogródek podleje.

Carola, śpieszę donieść, że ograbiłam twój ogródek z 5 jukk. Nie dziękuję bardzo !!!! Oczywiście odwaliłam numer i pojechałam do ciebie z małą łopatką. Wchodzę…patrzę na te jukki… potem na to maleństwo które trzymam w dłoni… hmmm…toż to szpadel by się przydał!!! Deszcz pada, do domu daleko…tryb „zaradna blondynka” odpalił się automatycznie. Idę do twojego sąsiada. Czy byłby tak uprzejmy i poratował kobietę w potrzebie…szpadlem? Poratował !!! Jukki wykopane, pojadą w niedługim czasie do NL…w bagażu podręcznym.

Carola, wejdź do mnie na chwilkę…zostawiłam tam pytanie do ciebie w sprawie ciemierników
sylwia_slomc... 20:29, 16 kwi 2018

Widzę, że działasz na całego w warzywniku, a on rozrasta się z dnia na dzień
popcorn 08:20, 17 kwi 2018

Madzia szpadel jest oparty z boku garażu. Chyba. Chyba że wsadziłam do garażu. hmmm

Cieszę się że sobie poradziłaś i moje jukki będą międzynarodowe chłe chłe

Idę do Cię

Sylwia, ostatkiem sił bardzo bardzo ograniczyłam ilości zasiewów tegorocznych. No ale lepszy rydz niż nic
Nikita 08:47, 17 kwi 2018

Carola, nie było szpadla...szukałam (pewnie jednak w garażu). Ale za to jaki przystojny sąsiad !!!
Wyślij mi na priv ile ci "wiszę" kasy za te międzynarodowe jukki.