Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

anna_t 13:20, 28 lip 2018

Poczytałam go trochę i aż mnie korcilo napisać że będzie żałował tych okien od południa ale teraz jestem na 57 str i juz rolety zaklada
Pomyśl o większych oknach w tych małych sypialniach
malkul 14:41, 28 lip 2018

popcorn napisał(a)
Sylwia - ehe

Ania, ten, o ile wszystko jest ok, plus wiata garażowa z przodu przy oknie tarasowym:

http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/ekonomiczny-1a

BOSKI

nasz dom też ma związek z tą pracownia
chciałam wejść na twoje wątki muratora ale coś się to z linków nei otwiera
popcorn 16:05, 28 lip 2018

Ania, ale ja chcę te wielkie okna od południa. I rolety zewnętrzne. Zrezygnuję za to z okiem dachowych bo bez sensu koszt, strata ciepła i jak to myć.

Malkulku dzięki moje wątki stare i skasowali. Heh. Może i dobrze
Twoj dom wymiata, będę miała milion pytań w trakcie

Pozdrawiam z Krakowa
popcorn 16:16, 28 lip 2018

Co do zmian w projekcie, to chcę :

1) przesunąć okno w sypialni gościnnej tak żeby było w linii widokowej na końcu korytarza i dac tam szklane drzwi doświetlając go
2) drzwi balkonowe w kuchni zastąpić poziomym oknem 2 metrowym nad blatem kuchennym
3) zlikwidować okna dachowe
4)zrobic przejście w ścianie na strychu by można dojść do każdego miejsca dachu i zrobić tam podłogę z płyt OSB
5) dachówka płaska betonowa
6) rynny stalowe zwykle zamiast systemu specjalnego chowanego w elewacji
7) rolety zewnętrzne antywłamaniowe zamiast żaluzji zewnętrznych
8) płyta fundamentowa zamiast zwykłych fundamentów
7) WC i umywalkowa w pomieszczeniu technicznym 2.1m

Chyba tyle
AgataP 18:12, 28 lip 2018

Karola podglądam... projekt zajefajny, sama bym go wybrała.

Niestety bank ogranicza nieco możliwości samotnym matką, o czym się przekonałam szukając ofert kredytu hipotecznego...

O piwniczce nie wspomnę bo super sprawa, ale najbardziej zazdroszczę o ile zrobisz go w przyszłości to kurnik Ja nawet chciałabym mieć silki by chodziły sobie po ogrodzie, ale suka by chyba nie przeżyła szwędających się wacików
anna_t 20:52, 28 lip 2018

Dla banku to że jesteś samotna matką nie ma znaczenia jeśli masz zdolność kredytową. A scoring też nie będzie gorszy jeśli masz już pozytywną historię kredytową
popcorn 21:22, 28 lip 2018

Agatko, mam dobra historie kredytowa wiec na wykonczeniowke chyba nie bede miala problemu jakby co. Stan surowy postawie, a jak bedzie potem to zobaczymy.

Kury plauje, pewnie ze tak! Teraz mysle nad ogrodzeniem tej drugiej dzialki w tle (tej bez domu w planach) i tam mysle o zagrodzie dla kur wydzielonej od razu. Nie moge sie doczekac
tak sobie tylko mysle ze one beda u mnie mialy dozywocie, bo zamordowac ich w zyciu nie zamorduje wiec rosolu nie bedzie na jajka tylko...
nicol21 21:35, 28 lip 2018

Zmiany fajne, zwłaszcza ten prześwit w korytarzu, rezygnacja z okna dachowego[może i fajne ale jak bardzo nie praktyczne!] no i pozostałe też mają duży sens. W sumie kotłownia jest spora to można zawsze tam trzymać szczotki i odkurzacze.no i jest jeszcze spiżarka przecież . Ja obecnie ubolewam nad brakiem takiego miejsca i ciągłe muszę latać do garażu. w sumie okno nad blatem kuchenny pozwoli Ci widzieć coś tam z salonu, bo te drzwi są przysłonięte właśnie spiżarką jeśli dobrze patrzę.

działania ogródkowego to już w ogóle zazdraszczam!! super, że już możesz z tym ruszyć. Oby budowa domu poszła szybko i sprawnie. a zdradzisz już trochę szczegółów co do wnętrz? jak je będziesz chciała urządzić?

fajnie takie tematy podkręcają pozytywną energię, nieprawdaż?!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
21:45, 28 lip 2018
przyjade na wiechę .....po fundmentach ...po stropie ...po oknach ....kiedy tylko uznasz ze wieche trza postawić

projekt mi sie podoba ....sama bym taki stawiała dla dwóch ludzi ...jedyny mankamnet to brak klamociarni i garderoby nawet bym mogła zrezygnować z metrazu pokoju byle by sie udało garderobe wygospodarować ....jakoś juz bym nie chciała szaf kupowac

i jeszcze jednego mankamentu sie dopatrzyłam ...wprojekcie i na forum Mur w tym watku co dałas link.

kuchnia rzad szafek pod oknem ...w obu przypadkach jest jakby waski ze 30cm ? warto to przemysleć czy aby długość salonu nie za krótka ze sie pełny gabaryt nie zmieści jak sie chce miec jeszcze stół.
popcorn 00:10, 29 lip 2018

Pod katem z kanapy pewnie byloby cos widac. Te drzwi nie bylyby zlym pomyslem bo z przodu chce wiate garazowa. I parkowac tylem i zakupy z bagaznika do spizarki. Ale i tak musialabym najpierw drzwi wejsciowe otworzyc, wiec zadna oszczednosc czasu czyli chyba waskie dlugie okno nad blatem.

Do wnetrz jeszzce kupa czasu. Biale sciany, duzo szarosci. Spokojnie. Naturalne drewno. Podobnie jak na inspiracjach pewnie bo mi sie podobaja. Nowoczesnie.

Ogrodkowo na razie na spokojnie. W poniedzialek wycinka drzew. Wymierze sobie gdzie bedzie stal dom. I gdzie bedzie ogrodzenie pomiedzy dwoma dzialkami. Ten pomysl mi sie podoba bo bede miala 2 ogrody na raz haha. Balaganiarki z tylu z bylinowkami i porzadnie oszczednie z przodu o ile sie uda mam nadzieje

Justynko, haha no pewnie, wieche bedziemy swietowac szafy do sufitu bez problemu, nie chce garderoby, nie wygladalo to dobrze ciuchy na wierzchu... robilabym szafy w garderobie teraz, a tu nie ma dodatkowego pokoju na to a klamoty musze bardziej oganiczac i licze ze mi sie to uda, bo metraz oszczedny i ciesze sie z tego nie powiem, chce nowoczesnie i minimalistycznie. W kuchni i spizarni i pomieszczeniu technicznym-kotlowni powinno sie sporo zmiescic, ciuchy w pokojach.
bedzie dobrze! mam nadzieje

Co do tej kuchni to widzialam u tego goscia jakies waskie te szafki. Kicha. Trzeba to policzyc i pomierzyc. Nie wiem jak jest w projekcie wydawaly mi sie normalne. Zastanawiam sie jednak nad rezygnacja z wyspy jakby co? Kuchnia do sufitu i szafki dolne i gorne pod i nad dlugim oknem? hm chyba tak zrobie. Na projekcie tez waskie te szafki. Wprawdzie gotowanie wtedy tylem, ale kanapa tez tylem haha zobaczymy. Trzeba to przemyslec. Salon jest troche na styk a powiekszyc sie go nie da bo ma sciane nosna pomiedzy pokojem. hm