Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

daszum 22:09, 26 kwi 2019

Wacław, współczuję kontuzji, ale znajdź pozytywy tej sytuacji - możesz teraz wirtualnie zwiedzić mnóstwo ogrodów
AniazUroczyska 03:04, 27 kwi 2019

Wacku,też współczuję, zwłaszcza że miałeś jakieś plany wycieczkowe! Myślę jednak , że na bezczynność nie ma co narzekać, to czas na robienie rzeczy , na które na co dzień tego czasu brakuje: tyle książek do przeczytania, internet- tam tyle ciekawych stron, artykułów, łącznie z Ogrodowiskiem, TV, może majsterkowanie, może jeszcze inne pasje i zainteresowania, no jednym słowem- czasu Ci na to wszystko zabraknie Wykorzystaj! A swoją drogą ciekawe- gdzie ta kózka tak skakała, że nóżkę złamała?
gogo 11:24, 27 kwi 2019

Wacku, kuruj nogę, bo do spotkania w Wojsławicach musisz być na " chodzie ".
A, jakby co, to są tam wózki, mogę pchać
Waclaw 21:08, 27 kwi 2019

Dorota123 napisał(a)
Tam jest tak pięknie, że aż nierealnie.
Twoje rabatki pięknie mienią się kolorami.

Bardzo lubię to miejsce
Waclaw 21:17, 27 kwi 2019

daszum napisał(a)
Wacław, współczuję kontuzji, ale znajdź pozytywy tej sytuacji - możesz teraz wirtualnie zwiedzić mnóstwo ogrodów

Danusiu, Wasze ogrody oglądam regularnie. Wszystkie wątki czytam codziennie. Teraz jest pora natężonych prac w ogrodzie. Wolałbym jednak tam.
Ponieważ nie mogę sam, wszystkie prace wykonują inne osoby.
Dzisiaj skosiliśmy trawniki w Przedogródku, przerzuciliśmy kompostownik, i jeszcze, po południu poszliśmy kosić trawnik w lesie. Tam jednak areał nie pozwolił skończyć. Dokończymy w poniedziałek.
Przy okazji bardzo wyrywkowo wybierałem pędraki z kompostu. Jest ich ogromnie dużo. Nazbierałem pełną skrzynkę balkonową. Wystawiłem robactwo dla ptaków ale nie wybierają jedzenia. Wysypać na ziemie nie chcę bo pouciekają. Jak zachęcić ptactwo?

Już wiem, wysypię w pobliżu ziarno słonecznika
Waclaw 21:30, 27 kwi 2019

AniazUroczyska napisał(a)
Wacku,też współczuję, zwłaszcza że miałeś jakieś plany wycieczkowe! Myślę jednak , że na bezczynność nie ma co narzekać, to czas na robienie rzeczy , na które na co dzień tego czasu brakuje: tyle książek do przeczytania, internet- tam tyle ciekawych stron, artykułów, łącznie z Ogrodowiskiem, TV, może majsterkowanie, może jeszcze inne pasje i zainteresowania, no jednym słowem- czasu Ci na to wszystko zabraknie Wykorzystaj! A swoją drogą ciekawe- gdzie ta kózka tak skakała, że nóżkę złamała?

Aniu, miła jest Twoja troska i rady.
Planowaliśmy wycieczkę do Istambułu. Już bilety wykupione, już przewodnik umówiony jeszcze tylko apartament został do wynajęcia. I ... na wycieczce do Zakopanego, po drodze, w Krakowie na prostej drodze - chrupnęło w kostce. Wszystko musiałem odwołać. Bilety przepadły.
Jeszcze do Zakopanego z Krakowa pojechałem ale krokusów w Chochołowskiej już nie zdołałem zobaczyć ale na Kasprowy i owszem. Podobnie nie odmówiłem sobie biesiad w karczmie, z góralską muzyka i przyśpiewkami. Pięknie i wesoło było. Dopiero po powrocie u chirurga się okazało że kość złamana.

Bezczynność jednak nie dla mnie. Żoneczka krzyczy ale ja z ortezą na nodze ( gipsu nie dałem sobie założyć) wybierałem z kompostu pędraki. Pracownik wybierał ziemie a ja buszowałem w stercie ziemi. Ogród, ogród, ogród!
Waclaw 21:34, 27 kwi 2019

gogo napisał(a)
Wacku, kuruj nogę, bo do spotkania w Wojsławicach musisz być na " chodzie ".
A, jakby co, to są tam wózki, mogę pchać

Dziękuję za wózek.
Jakoś zakuśtykam
Najwyżej kule wezmę. Mam nadzieję, że nie będę musiał
gogo 22:04, 27 kwi 2019

Życzę Ci oczywiście, żeby ani wózek, ani kule nie były potrzebne
Posyłam dobre fluidy Twojej nodze, niech się dobrze zrasta
Waclaw 08:25, 28 kwi 2019

gogo napisał(a)
Życzę Ci oczywiście, żeby ani wózek, ani kule nie były potrzebne
Posyłam dobre fluidy Twojej nodze, niech się dobrze zrasta

Dotarły
Waclaw 09:09, 28 kwi 2019

narcyzy przekwitły. Na balkonie tulipany królują.