Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Waclaw 09:16, 28 kwi 2019

W Przedogródku azalia chińska
i wilczomlecze
W sagankach kwitną tulipany. Trawnik już dzisiaj jest skoszony
anabuko1 09:17, 28 kwi 2019

Waclaw napisał(a)
narcyzy przekwitły. Na balkonie tulipany królują.

ale pięknie, kolorowo, no ślicznie
Waclaw 09:28, 28 kwi 2019

nad stawem budzą się kosaćce pumilla

Tych kosaćców mogę trochę przywieźć do Wojsławic. Ktoś ma ochotę na nie?:

Waclaw 09:31, 28 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

ale pięknie, kolorowo, no ślicznie

To chyba drugi rok jak posadziłem tulipany do skrzynek. W tym jest ich więcej. Żonce też się podoba
Dorota123 18:38, 28 kwi 2019

Czytam, że masz poważną kontuzję nogi, rozumiem Twoją chęć prac w kompoście i w ogrodzie. Uważaj jednak, żeby nie forsować tej nogi za bardzo. Poczekaj niech się dobrze zrośnie, nie mamy już po szesnaście lat. Trzeba uważać na tę chorą i na tą zdrową nogę, bo teraz tą zdrową będziesz obciążać podwójnie.
Kwiaty w przedogródku, na balkonie i nad stawem bardzo ładne.
Gosialuk 20:59, 28 kwi 2019

Tulipany wyprostowane jak żołnierze na paradzie. Kosaćce zaczynają swój popis. Ja mam takie ciemnoniebieskie. W moim ulubionym kolorze.
Waclaw 21:03, 28 kwi 2019

Dorota123 napisał(a)
Czytam, że masz poważną kontuzję nogi, rozumiem Twoją chęć prac w kompoście i w ogrodzie. Uważaj jednak, żeby nie forsować tej nogi za bardzo. Poczekaj niech się dobrze zrośnie, nie mamy już po szesnaście lat. Trzeba uważać na tę chorą i na tą zdrową nogę, bo teraz tą zdrową będziesz obciążać podwójnie.
Kwiaty w przedogródku, na balkonie i nad stawem bardzo ładne.

Dorotko, trochę bagatelizuję sprawę ale masz dużo racji. Ż. również mnie upomina. Ale moja rogata dusza nie pozwala mi usiedzieć spokojnie.

Za pochwałę kwiatów dziękuję
Waclaw 21:08, 28 kwi 2019

Gosialuk napisał(a)
Tulipany wyprostowane jak żołnierze na paradzie. Kosaćce zaczynają swój popis. Ja mam takie ciemnoniebieskie. W moim ulubionym kolorze.

Kiedy słonko przysmaliło, tulipany na balkonie pochyliły główki ( wystawa południowa) jednak udało się je uratować.

Lubię kosaćce i rozwijam ich kolekcję.
Anitka 08:06, 29 kwi 2019

Oj współczuje kontuzji. Na wiosnę to człowieka najbardziej ciągnie do ogrodu. Też bym nie usiedziała i nawet z gipsem go ogrodu bym dokuśtykała, wiec nie dziwie się że coś robisz w ogrodzie. Teraz "odpoczniesz", bo pada Śliczne te wszystkie tulipany w pojemnikach. Wiosnę masz w większym rozkwicie. U mnie szachownica perska jeszcze nawet dzisiaj nie kwitnie.

Mogę "wyplewić" trochę tego mojego chwasta (czytaj runianki) i przywieść do Wojsławic.
Waclaw 09:14, 29 kwi 2019

Anitka napisał(a)
Oj współczuje kontuzji. Na wiosnę to człowieka najbardziej ciągnie do ogrodu. Też bym nie usiedziała i nawet z gipsem go ogrodu bym dokuśtykała, wiec nie dziwie się że coś robisz w ogrodzie. Teraz "odpoczniesz", bo pada Śliczne te wszystkie tulipany w pojemnikach. Wiosnę masz w większym rozkwicie. U mnie szachownica perska jeszcze nawet dzisiaj nie kwitnie.

Mogę "wyplewić" trochę tego mojego chwasta (czytaj runianki) i przywieść do Wojsławic.

Dzięki Anitka. Przywieź kilka sadzonek. Do zobaczenia