Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

GabiK 18:55, 31 lip 2012

Magnolia, Danusia też mówiła o Ulińskich. Wy to potraficie szukać.

Do Melona nie dzwonię tylko podjeżdżam, codziennie ich mijam w drodze do i z pracy.
Byłam w piątek, nic ciekawego nie ma.

We Floriallu były, ale się zmyły. Może pod koniec sierpnia będą.
A może na Zieleń to Życie będą?

Ewo, bez przesady, problem malutki, przynajmniej mam na co polować, a nie że ogródek urządzony i koniec. Hortensje szybko rosną, to jak nie teraz, to kupię za rok.

magnolia 19:05, 31 lip 2012

Danusia wyżej napisała że nie ma u Ulińskich. Może można spytać kiedy będą.
Jak spotkam to dam Ci znać.
agata_chrosc... 19:35, 31 lip 2012

GabiK napisał(a)
Jestem zła na złośliwość przyrody.
Zadałam sobie trochę trudu, żeby znaleźć i zamówić nowe hortensje magical candle i magical starlight. Każda z moich hortensji jest inna, mają być pełne, te puste w typie Kyushu mniej mi się podobają. Po paru sezonach zdecyduję, które są najlepsze, będę wymieniać na inne nowości.
Magical Candle ma być pełna, Starlight trochę mniej, ale nie zupełnie ażurowa.
Zamówiłam w Krotonie, zapłaciłam kartą. Najpierw przez tydzień nie mogłam potwierdzić wpłaty, na maile nie odpowiadali, telefon był głuchy. Jakoś się dogadałam. Madżenka poświęciła swój czas i pojechała osobiście wybrać najładniejsze egzemplarze, bo podobno wysyłkowo różne rzeczy im się zdarzają. Też miała problem z dostaniem się, ale wybrała dorodne krzaki, oba z pięknymi etykietkami z nazwami.
Trzymała je u siebie, odebraliśmy u niej na zjeździe.
Przestały u mnie na tarasie czekając na skrzynie. W zeszłym tygodniu posadziłam i czekałam na kwiatki. W weekend wreszcie pąki się rozwinęły. I się zdenerwowałam, bo obie hortensje są takie same i w dodatku oczywiście złośliwie obie to Starlight, która już mi się nie podoba. Za mało pełne są.
I teraz co? Kartoniki wyrzucone, jak im udowodnię zresztą, że ten krzak to ten kupiony u nich?
Chyba nie ma co reklamować.

I druga rzecz:
Brakuje mi jeszcze hortensji Silver Dollar. Parę trudniej dostępnych ciągnęłam z internetu, sadzonki do dużych nie należą niektóre. Na żywo w tym roku wszędzie Limelight, czasem Vanilla Fraise, Grandiflora. Silver Dollara nie zamówiłam, bo w zeszłym roku cudowne i tanie były w Aleji Krakowskiej. Pojechałam, a w tym roku nie ma i pewnie nie będzie. Nigdzie indziej w okolicy też nie ma.
Byłam w sobotę w szkółce z której bralam cisy i ma mnóstwo odmian: w tym magical moonlight, diamond rouge, przepiękne vanilla fraise (kupiłam tydzień wcześniej droższą i brzydszą), ale ani silver dollar ani magical candle.

A może spróbuj do nich napisać. Porządni kupcy powinni mimo wszystko wymienić, nawet bez dowodu zakupu.
Gardenarium 19:49, 31 lip 2012

Gabrysiu, te hortensje gdzieś na polu są tylko fizycznie w sklepie nie było. Może dowiozą?

Instagram Ogrodowiska
popcorn 20:16, 31 lip 2012

Gabi pokazesz donice? I co juz w nich rosnie?
GabiK 20:17, 31 lip 2012

Tak Agatko, weź i napisz, jak nie odpowiadają prawie.
Jak kupiłam, to zapłaciłam kartą, i napisałam z prośbą o potwierdzenie jak się zaksięguje, żeby Marzenka na próżno nie jechała. Cisza, napisałam znowu, czy mogę przyjechać odebrać - przysłali numer konta do przelewu. Odpisałam, że już zapłaciłam i pytam, czy się zaksięgowało. Odpisali, żebym przysłała kopię przelewu. Odpisałam, że płaciłam kartą i widzę, że mi zeszło, ale czy u nich jest. Trzy dni ciszy. W końcu potwierdzili. Męczące to było. A Marzenka jak jechała to próbowała dzwonić, nikt nie odbierał.

GabiK 20:18, 31 lip 2012

Danusiu, a jakbyś na nie trafiła, to możesz mi jedną kupić? Silver Dollar.
agata_chrosc... 20:22, 31 lip 2012

GabiK napisał(a)
Tak Agatko, weź i napisz, jak nie odpowiadają prawie.
Jak kupiłam, to zapłaciłam kartą, i napisałam z prośbą o potwierdzenie jak się zaksięguje, żeby Marzenka na próżno nie jechała. Cisza, napisałam znowu, czy mogę przyjechać odebrać - przysłali numer konta do przelewu. Odpisałam, że już zapłaciłam i pytam, czy się zaksięgowało. Odpisali, żebym przysłała kopię przelewu. Odpisałam, że płaciłam kartą i widzę, że mi zeszło, ale czy u nich jest. Trzy dni ciszy. W końcu potwierdzili. Męczące to było. A Marzenka jak jechała to próbowała dzwonić, nikt nie odbierał.

Czyli trudny partner!
GabiK 23:08, 31 lip 2012

Kwiatki urosły przez czerwiec:

- 05.06.2012

- 25.06.2012

Tawułki zakwitły podczas urlopu:

GabiK 23:12, 31 lip 2012

Migawki: