Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Ania111 20:31, 10 mar 2021

Asiu ,
Czekamy na jakieś wiosenne fotki
Może coś znajdziesz ?
Roocika 21:22, 10 mar 2021

Aniu, jak tylko coś się pokaże to zrobię fotkę
Na razie błoto wszędzie
SlonecznyOgrod 21:37, 10 mar 2021

Jakie dziury robi nornica, takie bez kopczyka?

Nożyce koniecznie akumulatorowe kup, super sprawa, wielka wygoda
Agatorek 23:22, 10 mar 2021

Roocika napisał(a)
Dziś ubrałam się na cebulę
A ostatnio w Casto kupiłam sobie takie dłuższe cieplejsze rękawice.
Całkiem się dziś zagrzałam.
Koniecznie muszę sobie kupić akumulatorowe nożyce do żywopłotu, bo te moje małe już nie dają rady pięciornikom.
Moje pięciorniki były zimowym pożywieniem dla nornic, pod krzakami same dziury...

Też ubieram się warstwowo, ale nie aż tak jakoś bardzo grubo.
Grubszy T-shirt z długim rękawem, a na to tylko bluza z kapturem z misia, czapka i ciepłe spodnie dresowe.
Jak się cały czas ruszam, to tak wystarcza.
Rękawice mam takie zwyczajne tylko, takie robocze, ale ostatnio zakładałam pod nie takie cienkie, lateksowe, żeby ręce nie były mokre .
Roocika 07:25, 11 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Jakie dziury robi nornica, takie bez kopczyka?

Nożyce koniecznie akumulatorowe kup, super sprawa, wielka wygoda

Tak, dokładnie takie małe regularne dziury, bez kopczyków.

Nożyce na następny sezon będzie trzeba zakupić
Roocika 07:28, 11 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Też ubieram się warstwowo, ale nie aż tak jakoś bardzo grubo.
Grubszy T-shirt z długim rękawem, a na to tylko bluza z kapturem z misia, czapka i ciepłe spodnie dresowe.
Jak się cały czas ruszam, to tak wystarcza.
Rękawice mam takie zwyczajne tylko, takie robocze, ale ostatnio zakładałam pod nie takie cienkie, lateksowe, żeby ręce nie były mokre .

No widzisz, a ja zmarźlak z niskim ciśnieniem jestem Muszę mieć ciepło, inaczej palcami z zimna nie mogę ruszać
Milka 10:45, 11 mar 2021

Ja też ciepło się ubieram, ale strasznie mi nie wygodnie
Doranma 10:35, 12 mar 2021

Skoro tutaj o strojach mowa, to dorzucę trzy grosze i podzielę się swoim doświadczeniem- przekonałam się że odzież polarowa wcale nie jest dobrym rozwiązaniem do prac na działce, bo najpierw się w tym pociłam , potem mnie owiewało i często jesienią lub wiosną po pobycie na działce chorowałam. Zaczęłam więc nosić bawełniane koszulki i swetry samodzielnie dziergane, i było dużo lepiej. A najbardziej jestem zadowolona teraz, gdy zainwestowałam w oddychające podkoszulki wełniane (takie dla narciarzy czy rowerzystów) - ciepłe są bardzo, a przy tym ciało oddycha, nawet przy ciężkich pracach nie chodzę spocona, więc polecam ☺
Roocika 12:58, 12 mar 2021

Milka napisał(a)
Ja też ciepło się ubieram, ale strasznie mi nie wygodnie

No niestety, coś za coś
Roocika 13:03, 12 mar 2021

Doranma napisał(a)
Skoro tutaj o strojach mowa, to dorzucę trzy grosze i podzielę się swoim doświadczeniem- przekonałam się że odzież polarowa wcale nie jest dobrym rozwiązaniem do prac na działce, bo najpierw się w tym pociłam , potem mnie owiewało i często jesienią lub wiosną po pobycie na działce chorowałam. Zaczęłam więc nosić bawełniane koszulki i swetry samodzielnie dziergane, i było dużo lepiej. A najbardziej jestem zadowolona teraz, gdy zainwestowałam w oddychające podkoszulki wełniane (takie dla narciarzy czy rowerzystów) - ciepłe są bardzo, a przy tym ciało oddycha, nawet przy ciężkich pracach nie chodzę spocona, więc polecam ☺

Dorota, masz rację
Wełna jest najlepsza, jeszcze lubię dresówkę drapaną bawełnianą Jest ciepła i lepiej odprowadza wilgoć niż polar.
Całkiem spoko są też Softshelle, mimo, że tam jest poliester to membrana robi dobrą robotę.
Dziergać nie umiem ale jak znajdę się w kolejce do szycia to muszę sobie bluzę uszyć
Moją ostatnią choroba była chyba spowodowana przemoczonym i stopami, wszystkie kalosze mi już przeciekają, czas na nowe