Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Roocika 15:12, 22 maj 2026

Juzia, bo mam jedną ogromną skarpę, potem jest półka na której stoi dom, potem mała skarpa i dolny mokry ogród.

Jolu, żółty kwiatek to kuklik, jest bardzo duży i mnie zauroczył włochatym środkiem

Magara, no ciężko jest nie ukrywam, idzie wolniej niż byśmy chcieli pomimo, że ciągle coś robimy.

Ulina, u mnie chyba podobna lista z wyjątkami, bo bergenia nie chce rosnąć, wciąż ma jakiegoś grzyba a po zimie nie ma liści. Prymule znikają po zimie, a na rozplenice jest u nas za zimno, będą może w czerwcu Bergenia radzi sobie w korzeniach choin
Myślę, że tawułki i brunnery też się sprawdzą i wielosiłów jeszcze nie mam Brunnery planuje pod brzozy, ale kiedy to nastąpi to nie wiem
Roocika 15:15, 22 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Wszystko pięknie podrosło ale najbardziej podziw budzi jak skarpa Ci ładnie zarasta.
Asia dobrze że znowu jesteś z nami. ❤️

Dzięki Lidka, zaglądam chociaż mało piszę na wątkach. Słabo z weną.
Roocika 15:16, 22 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Miodunki też mi dobrze rosną a Kukliki z 9 ostały się 4 . Też podzielę i wsadzę z hydrozelem to może im lepiej będzie bo podejrzewam że mam za sucho.

Próbuj. U mnie lepiej rosną, tam, gdzie mają mniej gliniasta glebę. Zobaczymy gdzie indziej. W nogach graba też dają radę, chociaż czasem je tam podlewam, bo są na trasie nornic.
DariaB 15:51, 22 maj 2026

Asia Amanogawę już chwaliłam, ale co tam, śliczna jest Te grujeczniki masz obłędne, wszystko ładnie się rozrasta. Kukliki urocze, zwłaszcza ten taki różowy.