Było kilka dni porannych przymrozków, trochę ucierpiały liście grujeczników i runianki. Wciąż poranki są okropnie zimne. Magnolie dziękują.
Gapa ze mnie, dopiero zajrzałam, a tu takie wieści Zdecydowałaś się od razu na dwie. W głowę zachodzę teraz, co wobec tego mam ja? Bo sadziłam, kilkanaście lat, właśnie G.H.K. Byłam w braniewskiej szkółce w marcu, niewiele jeszcze wystawało z doniczek, ale zapach pierwiosnków pod folią, ach! Z grubsza kojarzę miejsce pokazanej przez Ciebie stellaty. Będziesz zadowolona
Będzie miała piękne zielone tło, a widok z kuchni na magnolię- marzenie Dzięki Twoim zakupom poszukałam nazw powtarzających kwitnienie i wiem już jaką ja mam magnolię. Purpurową 'Nigra'. Po tylu latach!
Widok z kuchni będziesz miała cudny ten widok na te drzewa w tle już jest bardzo ładny, a z magnolią będzie tylko piękniej
To raczej nie są ee. Ee są pełniejsze, mają więcej płatków i taką zieloną podstawę kwiatu. Tutaj możesz porównać Jak pokazałaś rabatę z magnolią, to dopiero widać jej wielkość
To tak jak i u mnie. Ale twoja działka prezentuje się super. Piękne rabaty. A będzie coraz ładniej. Aby to ciepło w końcu do nas zawitało.
Zakończyliśmy dziś sadzenie na skarpie dużej. Jeszcze trzeba wszystko wyściołkować i zabieram się za zdzieranie maty i robienie sadzonek bodziszków do zadarniania. Magnolia George Henry Kern. Widok z okna w kuchni.
Kiedy magnolia podrośnie, będzie ogromny, różowy bukiet, cudowny widok z kuchni. Białe tulipanki piękne, ale to raczej nie ee, bo są czysto białe.
Te tulipany to może Purissima?