Piękne zdjęcia w publikacjach. Cisy to i tak wizytówka Waszej Anglii. Trudno sobie wyobrazić ich brak. Ilość buków do posadzenia przerasta moją wyobraźnię . Czy ta mączka bazaltowa jest na jakąś konretną rabatę i czy teraz ją się rozsypuje czy to nie ma znaczenia?
Cisów nie będzie brak, bo to co posadzone - jest... i to w bardzo dużej ilości. Mamy ponad 400 topiarów z cisa
Plus wszystkie żywopłoty. Nasz ogród emanuje wprost cisami... Tylko następne będą z buka. Na razie z buka, potem zobaczymy. W ogrodach angielskich buk tak samo jest popularny jak cis. Na cisa my nie mamy gleby takiej, jak trzeba. Jest za ciężka, tylko na początku od bramy, mamy bardziej piaszczystą glebę i tam cis rośnie dobrze.
Mączkę rozsypywałam na początku października, teraz mieszam ją z glebą, powinna byc od razu rozmieszana. Można sypać kilka razy w roku. Wszędzie oprócz kwaśnolubnych.
Przyłączam się do gratulacji! Fajnie, że Wasz piękny ogród jest zauważany i doceniany. Mam nadzieję, że to nie ostatnie publikacje - a co z wiosną, latem i zimą? Też trzeba pokazać!)
Danusiu, i tego się trzymajmy.
Na nic nie jesteśmy za starzy, jesteśmy zawsze młodzi sercem, duchem, marzeniami, dążeniami, a gdy czasami coś zaczyna doskwierać to cóż, poprawiamy koronę i idziemy dalej Super działacie, wielkie gratulacje za publikacje