Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Nowa12 18:12, 02 lis 2021

Piękne zdjęcia w publikacjach. Cisy to i tak wizytówka Waszej Anglii. Trudno sobie wyobrazić ich brak. Ilość buków do posadzenia przerasta moją wyobraźnię . Czy ta mączka bazaltowa jest na jakąś konretną rabatę i czy teraz ją się rozsypuje czy to nie ma znaczenia?
Richie 18:51, 02 lis 2021

Gratuluję podwójnej publikacji . To się po prostu należało za waszą pracę i powstającemu ogrodowi. Niech świat to też zobaczy.
Gardenarium 19:01, 02 lis 2021

Nowa12 napisał(a)
Piękne zdjęcia w publikacjach. Cisy to i tak wizytówka Waszej Anglii. Trudno sobie wyobrazić ich brak. Ilość buków do posadzenia przerasta moją wyobraźnię . Czy ta mączka bazaltowa jest na jakąś konretną rabatę i czy teraz ją się rozsypuje czy to nie ma znaczenia?

Cisów nie będzie brak, bo to co posadzone - jest... i to w bardzo dużej ilości. Mamy ponad 400 topiarów z cisa

Plus wszystkie żywopłoty. Nasz ogród emanuje wprost cisami... Tylko następne będą z buka. Na razie z buka, potem zobaczymy. W ogrodach angielskich buk tak samo jest popularny jak cis. Na cisa my nie mamy gleby takiej, jak trzeba. Jest za ciężka, tylko na początku od bramy, mamy bardziej piaszczystą glebę i tam cis rośnie dobrze.

Mączkę rozsypywałam na początku października, teraz mieszam ją z glebą, powinna byc od razu rozmieszana. Można sypać kilka razy w roku. Wszędzie oprócz kwaśnolubnych.

Podczas sadzenia cisów opruszam im korzenie.

Instagram Ogrodowiska
basia3012 20:25, 02 lis 2021

Danusiu gratulacje. Niech wszyscy wiedzą, że jest taki ogród w Polsce.
Pozdrawiam .
Mgduska 21:08, 02 lis 2021

Przyłączam się do gratulacji! Fajnie, że Wasz piękny ogród jest zauważany i doceniany. Mam nadzieję, że to nie ostatnie publikacje - a co z wiosną, latem i zimą? Też trzeba pokazać!)
Milka 07:46, 03 lis 2021

Danusiu, wielkie, wieeeelkie gratulacje dla was.
I dobrze mówisz, niech zobaczą w świecie ile u nas piękna
Wiolka5_7 08:31, 03 lis 2021

Gratulacje dla Was Danusiu !
Milka 08:48, 03 lis 2021

Ciekawa jestem też róż
jolanka 08:54, 03 lis 2021

Gardenarium napisał(a)
Gdy mówię: to wszystko za późno, za starzy już jesteśmy...to Witek się denerwuje.
Ale z kolei, gdy oglądałam ostatnio 70 letnią ogrodniczkę i jej działania ogrodowe, gdy sama nie dała rady, pracowali za nią wolontariusze. I piękny ogród powstał.

Danusiu, i tego się trzymajmy.
Na nic nie jesteśmy za starzy, jesteśmy zawsze młodzi sercem, duchem, marzeniami, dążeniami, a gdy czasami coś zaczyna doskwierać to cóż, poprawiamy koronę i idziemy dalej Super działacie, wielkie gratulacje za publikacje
Gardenarium 08:59, 03 lis 2021

Dziękujemy za wpisy Wtedy wszystko przestaje dokuczać i leci się jak na skrzydłach

Mgduska napisał(a)
Przyłączam się do gratulacji! Fajnie, że Wasz piękny ogród jest zauważany i doceniany. Mam nadzieję, że to nie ostatnie publikacje - a co z wiosną, latem i zimą? Też trzeba pokazać!)

Właśnie ma przyjechać fotografować zimą

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies