Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

asiak 07:01, 11 wrz 2018

Śliczne widoczki
asiak 07:01, 11 wrz 2018

Śliczne widoczki
Sebek 07:09, 11 wrz 2018

Pięknie wszystko wyglada!
beata_m 07:22, 11 wrz 2018

niesamowita ta Twoja Anglia Danusiu ... brak mi słów, dalie pamiętam z ogrodu swojej babci z warzywnika ... piękne
Gardenarium 07:59, 11 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Danusiu co to za cuda? Jakieś pełne firletki poszarpane, astry czy coś innego jeszcze??? Cudne

To firletki.

Instagram Ogrodowiska
Balea 10:47, 11 wrz 2018

Gardenarium napisał(a)

Tak, można posadzić w gruncie albo zadołować z donicą. Przed zimą wyjąć i przechować w garażu. To kordylina australijska
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/314-kordylina-australijska-doskonala-roslina-nie-tylko-na-taras

Dziekuje.
A moglabys mi jeszcze powiedziec, czy mozna ta kordyline co rok, calkiem scinac (tak ja inne trawy) aby ja co rok utrzymac w tym samym wymiarze?
Pszczelarnia 10:50, 11 wrz 2018

Danusiu, jak robisz, że masz tak długo nasturcje? Moje już przekwitły. Widzę, że potrzebują dużo wody (tak jak ogórki). Coś im u mnie w ogrodzie nie pasuje.
Margarete 11:49, 11 wrz 2018

Cudnie, bujnie i kolorowo...to nic że już jesiennie, uwielbiam taką lekko juz zgaszoną zielen i te wszystkie odcienie purpury, fioletu, ciemnej czerwieni kwiatów i liści...a ta bordo dalia przepiekna, o detalach biżuterii ogrodowej juz nie wspomnę
Pozdrawiam cieplutko !

p.s. w ostatni weekend podejmowałąm gości we własnym ogrodzie i częstowałąm ich czym? drinkiem na bazie Pimsa ...nauka nie idzie w las...i choć nie było tak upalnie jak wtedy gdy po raz pierwszy kosztowałam go u ciebie ale i tak moim gościom smakował, zrobiłam z ogórkiem oczywiscie ale i z brzoskwinią, pomarańczą, limonką i miętą
sylwia_slomc... 12:01, 11 wrz 2018

Gardenarium napisał(a)

To firletki.

A mogłabym się do Ciebie uśmiechnąć o nasionka z nich? Śliczne są nie widziałam jeszcze nigdzie pełnych....jeśli to nie kłopot
Gardenarium 12:49, 11 wrz 2018

Balea napisał(a)

Dziekuje.
A moglabys mi jeszcze powiedziec, czy mozna ta kordyline co rok, calkiem scinac (tak ja inne trawy) aby ja co rok utrzymac w tym samym wymiarze?

Nie, raczej ona tworzy pień a dolne liście się obrywa i to jej cały urok jest. Jak obetniesz, powstanie wiele pióropuszy.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies