Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Drzewa i krzewy liściaste » Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :)

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :)

Elfik 20:07, 11 sty 2012

Dzidka - sprostowanie!!! Ta sadzonka ma 4 pędy, a nie 3 ! Przywiązane mam je do patyczków, to mi się liczenie pomyliło . A na czubku każdego pędu śliczne zieloniutkie 2-3 cm przyrosty! No to wzięłam i owinęłam calutką, oj, będzie radocha! Buziaki!
Elfik 20:14, 11 sty 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, teraz kupujesz hortensje???????

Wtrącę się Ewuniu - ja też kupowałam hortensję z początkiem roku. Nic się nie dzieje. Przechowywałam ją w chłodnym schowku, a jak wczesną wiosną był jakiś cieplejszy słoneczny dzień, to ją wynosiłam na dwór - najpierw na troszkę, a potem na cały dzień. Pilnować trzeba! W maju do gruntu i pięknie zakwitła.
GabiK 00:12, 12 sty 2012

Elfiku, możesz zobaczyć u mnie, mam endless summer the bride kupioną w futuregardens. Była duża, piękna biała, potem różowiała aż do czerwieni. To pierwszy rok, nie wiem, jak z tym kwitnieniem na nowych. A ta niebieska to bailmer, jak napisały Dzidka i Bożena. Też była latem w futuregardens.
monteverde 00:21, 12 sty 2012

Tak , bo i tak mi przyślą po 15 marca, a u Summera to zależy jakie ma podłoże baimler to jedna z odmian summera
Elfik 20:17, 12 sty 2012

GabiK napisał(a)
Elfiku, możesz zobaczyć u mnie, mam endless summer the bride

Tak, tak, zajrzałam jeszcze raz i doszukałam się, śliczna jest, ten róż jest taki ...niemowlęcy , ale mnie zależało na niebieskiej. Teraz mam myśli obłąkane jeszcze trzema innymi...
TEKU 02:09, 13 sty 2012

Kochani, nie ma w w/w szkółkach tych gatunków hortensji , które sobie upatrzyłam.Jak myślicie, czy jeszcze dostarczą ? W ogrodach Izabelli Cieszyńskiej te ciekawsze gatunki już wyczerpane , przecież to początek sezonu .Pozdrawiam TEKU
Sebek 09:22, 13 sty 2012

Możesz zadzwonić i zapytać czy sprowadzą - jak powiedzą, że nie wiedzą to się spytaj czy byłaby możliwość zamówienia sobie - jeśli chcesz w większej ilości to sprowadzą
Matka 22:14, 15 sty 2012

A kiedy zacząć 'pędzić' hortensje żeby zakwitły na święta?czy to już pora je przenieść do ciepłego?
TEKU 19:07, 16 sty 2012

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie ze stosowaniem mikryzy do hortensji, rododendronów lub róż ?Jak się o tym czyta to rewelacja , ale czy to czasem nie reklama tylko ? Rozmawiałam z właścicielem Szkółki Krzewów Ozdobnych z Bielska Białej to powiedział , że szkoda zachodu i pieniędzy . Podzielcie się swoimi uwagami na ten temat jeśli ktoś stosował w swoim ogrodzie.TEKU
Gardenarium 19:21, 16 sty 2012

Ja stosowałam wiele razy pod Rh, podobno to działa, ale największą różnicę na plus zauważyłam po Magicznej Sile, a nad mikoryzą nie wiadomo.

O mikoryzie i jej działaniu można poczytać, jednak trudno ocenić.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies