Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Syla 13:14, 30 sty 2012

Ale operatywna z Ciebie dziewczyna i tyle pozytywnej energii.... Cieszę się , że lokalizujesz intensywnie roślinki z powodzeniem. Ja będę zaczynała wiosenne wzmagania w pierwszej kolejności na papierze pozdrawiam ..... zarażaj dalej swoją energią
popcorn 13:20, 30 sty 2012

anika napisał(a)
Karolinko napisz proszę gdzie znalazłaś tak tanio cisy, w mojej szkółce są po 150!!!!!! a Ty piszesz 6 zł!!!!!

Aniko miejscowość Zalew, mała szkółka koło większej miejscowości, Lutomiersk, woj. łódzkie. Strony chyba nie mają, dostałam telefon od znajomej przy okazji wizyty u dentysty Zapraszam do mnie, pojedziemy razem Zauważ że nie są to duże sadzonki, Twoje po 150 to pewnie już 1m mają.. szukałam na allegro, po 11 zł można kupić takie 40-50 cm właśnie, wiec co to za cena te 150 zł??
pozdrawiam!
popcorn 13:22, 30 sty 2012

Syla napisał(a)
Ale operatywna z Ciebie dziewczyna i tyle pozytywnej energii.... Cieszę się , że lokalizujesz intensywnie roślinki z powodzeniem. Ja będę zaczynała wiosenne wzmagania w pierwszej kolejności na papierze pozdrawiam ..... zarażaj dalej swoją energią

Hej Syla,
ja po prostu intensywnie oszczędzam jeśli można Przy kilku sztukach nie ma to większego znaczenia, ale przy 50 już tak
Jeszcze cisowe stożki i kule na pniu mi zostały do zlokalizowania- w okolicy nie ma, chyba do Wawy się wybiorę
A Ty gdzie i w jakiej cenie (jeśli można), kupiłaś swoje cisowe kule na pniu?

pozdrawiam!
Karolina
anika 13:23, 30 sty 2012

Te za 150 też były małe - nigdy nie umiałam trafnie ocenić wielkość ale sięgały troszkę ponad kolano a ja koszykarką nie jestem, więc miały góra 70cm. Danusia napisała, że może jakaś wolno rosnąca odmiana. Miejscowość Zalew pewnie nie jest duża - jak mają tak tanio i ładne to ja też się piszę na taki zakup
Wieloszka 13:36, 30 sty 2012

Karolina, to super cena! Jeśli możesz, daj namiary na szkółkę. Wprawdzie Twoje rejony to daleko ode mnie, ale tak na wszelki wypadek...
Oj, zanim napisałam, już dałaś namiar więc nieaktualne
popcorn 14:11, 30 sty 2012

zapraszam, pojedziemy razem, wykupimy im wszystkie cisy
i bukszpany też mają, kilka odmian i wielkości, też po 6 zł
wszystko po 6 zł

a 150 zł za 70cm to trochę dużo... może to rzeczywiście jakaś rzadka odmiana czy co?

pozdrówka!
anika 14:17, 30 sty 2012

Strasznie drogo. Patrzyłam teraz na allegro to cisy mają po 11-19 zł dość ładne na foto. A bukszpan to chyba właśnie kupię przez allegro mają tanio po 3 zł. Zobaczę co mi przywiozą. Po ciski sie zatem umówimy na wiosnę.
anika 14:20, 30 sty 2012

Dostałam teraz ofertę na cisy - 40-60 cm za 6 zł. Nie wiem czy my możemy tak tylko złotówkami na forum ??? Mogę przesłać tylko potrzebuję @
popcorn 14:33, 30 sty 2012

hej
no to poprosze popcarol@yahoo.com

ja tam pisze ile za co place, na razie nikt nie zwrocil mi uwagi... mysle ze forum tez jest po to zeby wymieniac sie tego typu informacjami, bo niby czemu nie?
Rozumiem reklame, ale ja jestem tylko (przyszlym) klientem..

Z tymi bukszpanami po 3 zl sie zorientuj (na forum jest zakladka zakupy w interncie czy jakos tak), kilka niedobrych recenzji mial facet.. zero kontaktu, wysylka tak pozno po kilku miesiacach ze ledwo przed mrozami sadzili itp..)

pozdrowka
Gardenarium 14:41, 30 sty 2012

Jakby co, różne namiary żeby kogoś nie reklamować, wysyłajcie na PW. Czasem do mnie też
Może też skorzystam, jak coś macie ciekawego.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies