Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:24, 30 sty 2012

zaraz Ci prześlę, Danusiu!
k.
popcorn 15:35, 30 sty 2012

Aniko,
po 6 zł jest odmiana fastigiata, musze sprawdzic ale nie o te mi chodzilo na zwarty zywoplot. Hicksii sa po 11 zl.
Ale kolumnowe 120 cm sa po 50 zl - to mnie interesuje!
dzieki!
anika 15:38, 30 sty 2012

Bardzo się cieszę, że się przydało. Trzeba podziękować Patrycji.
popcorn 15:48, 30 sty 2012

dzięki jak ją znajdę, na pewno tak zrobię!
Syla 17:17, 30 sty 2012

popcarol napisał(a)

Ale operatywna z Ciebie dziewczyna i tyle pozytywnej energii.... Cieszę się , że lokalizujesz intensywnie roślinki z powodzeniem. Ja będę zaczynała wiosenne wzmagania w pierwszej kolejności na papierze pozdrawiam ..... zarażaj dalej swoją energią

Hej Syla,
ja po prostu intensywnie oszczędzam jeśli można Przy kilku sztukach nie ma to większego znaczenia, ale przy 50 już tak
Jeszcze cisowe stożki i kule na pniu mi zostały do zlokalizowania- w okolicy nie ma, chyba do Wawy się wybiorę
A Ty gdzie i w jakiej cenie (jeśli można), kupiłaś swoje cisowe kule na pniu?

pozdrawiam!
Karolina

No właśnie niedrogo. Za kulę cisową na pniu zapłaciłam ok 300zł .... Jak je zobaczyłam w tej cenie to palpitacji ze szczęcia dostałam Kupowałam w Krakowie
popcorn 17:21, 30 sty 2012

Dzięki, Syla! Jeśli pamiętasz mogę prosić o namiary na szkółkę na priv?
Z Krakowa mam już wiśnie umbraculifera, przywiozę może i kulki cisowe
Dzięki

pozdrawiam serdecznie!

Jak sobie przypomnę że właśnie mieliśmy się opalać w Egipcie, to jestem zła że nie pojechaliśmy :/ mrozy mają być do połowy lutego... brr...
chociaż przy granicy z Izraelem jakieś niepokoje są (a właśnie tam mieliśmy jechać, do Taby), więc jakby co będę obstawiać chyba inny kierunek...
shrekol 17:27, 30 sty 2012

anika napisał(a)
S A bukszpan to chyba właśnie kupię przez allegro mają tanio po 3 zł. Zobaczę co mi przywiozą.

Aniu wstrzymaj się z bukszpanami do wiosny ja w Traczu na jesieni kupowałem sadzonki po 2,59 nie były za wysokie (20-25 cm), ale ładne rozkrzewione na boki popatrz w moim wątku to te w żywopłotach a większe miał po 6 zł zawsze ma duże ilości można wybierać i przebierać i to we wszystkich punktach ma czyli nie musisz jechać aż do Sosnowaca
popcorn 08:21, 31 sty 2012

Jeżdżę z Młodą do przedszkola i codziennie mijam działkę z 2 wielkimi kulami bukszpanowymi z boku domu. Zamierzam się tam kiedyś zatrzymać i spytać czy pan może się nimi znudził i zechciałby je sprzedać - mnie Pasowałyby mi przed dom, na ten kawałek między budynkiem a podjazdem który zamierzam wiosną przeorganizować. Bukszpanowe stożki i kulki na pniu mam zamówione, ale brakuje czegoś dużego. Kulki by się nadały, choć lepsze byłyby chyba stożki (duże). Zamówione mam takie 60 cm, trochę małe...
Czekam z utęsknieniem na marzec, cieplej będzie, rośliny do mnie trafią, poustawiam je sobie i będę dumać Jeszcze tylko luty i po zimie - powinno być
Sebek 11:23, 31 sty 2012

Ależ łapiesz okazje - super
popcorn 11:35, 31 sty 2012

Hej Sebku, nie, skądże, nawet się tam jeszcze nie miałam okazji zatrzymać, a co dopiero porozmawiać z właścicielem
Takiej wielkości kul nie ma w ogrodniczych, a że mam od pewnego czasu (dzięki ogrodowisku wyczulone oko na tego typu rośliny, to wypatruję Ciekawe czy się uda Kule świetne, wielkie, pewnie ze 130 cm wysokości przynajmniej mają... zobaczymy

To samo z żywopłocikami, które jeden pan w Zduńskiej Woli ma w ogródku - ma ich trochę, więc może będzie chciał część sprzedać? (takie niziutkie, z 15 cm może, ale ładnie uformowane)