Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

marzena 20:33, 27 sty 2012

Karolina, na 100

bociek 20:38, 27 sty 2012

Tak sobie czytam co u Ciebie i kurcze strasznie szkoda mi Mlodej, szok co przezyliscie, wiem dobrze co to znaczy. Moj juz stary chlop, ale jak sobie przypomne jak go pies pogryzl na moich oczach to serce staje...

Ale wracajac do ogrodniczych rzeczy to sie zmartwilam, bo w szale wysiewu lobelii kupilam w Tesco nasiona poziomki i juz posialam... Kilka dni temu.... No skad mialam wiedziec, ze przymrozic trzeba
I co teraz, wyniesc do garazu na tydzien albo dwa zeby mrozily sie w tych doniczkach??? Ucze sie dopiero to i bledy popelniam... Lobelie wysialam od razu w doniczki torfowe... skad mialam wiedziec, ze trzeba pikowac, bo jak sie uszkodzi korzonek to roslina lepiej rosnie... Glupia myslalam, ze nadmiar powyrywam i bedzie pieknie atu zonk...

Ale lobelia puszcza kielki Najwyzej mi nie wyjdzie zbyt bujna

Karola, kiedy planujesz siac te poziomeczki???
kaisog1 20:48, 27 sty 2012

Na Seteczkę

(ciekawe czy właścicielka róży ją pozna )
Sebek 21:41, 27 sty 2012

Gosia - właścicielem nie jestem a poznaję

Gratuluję Ci stóweczki - takie różności z tej okazji

A okrywać - jeśli masz śnieg to chyba już nie okrywaj ...
Syla 22:24, 27 sty 2012

Ja również dołączam do gratulacji
Krys 23:10, 27 sty 2012

Karolina wspólczuję a jak ma Twoja córka na imię ?
Krys 23:12, 27 sty 2012

Gratuluję setki

popcorn 21:17, 28 sty 2012

Witajcie, ale mi miło! Oby jeszcze trochę takich setek przed nami - żeby ogród się rozwijał czekamy na wiosnę!
Boćku - wczoraj posiałam swoje poziomki, po kilku dniach w lodówce. Podobno nasiona przemrożone, bo na targ jeździły Liczę na liczne wschody
A przed chwilą posiałam nasiona kocimiętki, do innej skrzynki. Sadzonki miałam wiosną kupować, ale może mi coś wyrośnie Swoją drogą strasznie drogie - paczuszka 0,1g nasion 6,9 zl..

Krysiu, Młoda ma na imię Gabrysia

u nas dzisiaj rano było minus 12... kupiłam sobie dzisiaj ciemiernik (5ty z kolei, Helleborus Niger). Śliczny, kwitnący.. wniosłam go do domu i stwierdziłam że głupota straszna, bo co niby mam z nim zrobić? W domu zmarnieje, w ziemię nie wsadzę bo zmarznięta na kość... i stoi owinięty w tekturę i folie, okutany, na tarasie - kwiatka nie widać, tylko jakiś pakunek... Moze jutro uda mi się wygrzebać dziurę w ziemi, zasypię ogrodniczą, ale też okrytego zostawię, bo zimno straszliwie... a on pewnie ze szklarni... głupota
pozdrawiam Was serdecznie
an_tre 21:28, 28 sty 2012

Karolino gratuluję setuchny i życzę samych sukcesów ogrodniczych

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Wieloszka 21:35, 28 sty 2012

Karolina, gratuluję tylu stron interesującej wymiany zdań - nie tylko o ogrodniczej tematyce . Życzę Ci, żeby Twój ogród się zmieniał i piękniał tworząc następne strony w tym ciekawym wątku