Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:32, 14 lip 2013

Moja pomponella

popcorn 07:48, 15 lip 2013

Poniedziałek! buu

Podczas mojej nieobecności był u nas wójt gminy... z kołem gospodyń wiejskich Wójt zrobił sobie zdjęcie do gazety lokalnej z moimi jukami... sąsiadka ich wpuściła. Mam dostać nagrodę i wójt prosi o nasiona pełnej ostróżki w kolorze lila

miłego dnia!
Margarete 09:37, 15 lip 2013

Witaj w domu !
Karola ale ci ten twój busz rosnie...a jakie zbiory.... ho, ho
Nagrody gratuluje - a poza tym wróciłas na czas, a obawiałas sie ze juki zakwitna pod twoja nieobecnośc a tu ...poczekały na ciebi i to z nagroda i z wójtem, ho, ho
popcorn 09:49, 15 lip 2013

Hej Małgoś, no jaja do kwadratu ale juki imponujące. Nie wiem czy do końca mi się podobają, ale skoro tak rosną, a tym miejscu nic innego nie chciało, to ich nie wyrzucę

Czytałaś post dot pergoli? wklejam ponownie:

Kowal może i do mnie dzwonił z wyceną w czasie ostatnich 2 tyg., ale mam przekierowaną komórkę na kolegę z pracy... zadzwonię do niego po powrocie bo nie mam przy sobie namiarów. Jak Cię nie pili, to poczekaj z zamawianiem, zawsze zdążysz zamówiuć w necie... ja swoje clematisy posadziłam i zamierzam im dać pergole dopiero wiosną, po co mają się niszczyć przez tę zimę, a powojniki wiele nie urosną do jesieni, myslę wystarczą im kijki bambusowe...
Planowałabym osobną podporę dla każdej rośliny, zobacz, to jedna roslina:

powojniki mają 2-3-4 metry docelowo, więc raczej duże te podstawy muszą być...

Dasz linka do tych co znalazłaś, proszę?
Milka 15:27, 15 lip 2013

zawsze podziwiam twoje zbiory, masz rękę do warzyw! a rabaty zarosły niesamowicie i jakie jukki!
witaj po urlopie
popcorn 15:36, 15 lip 2013

Hej Irenko! Juki oszalały zero nawozu, chyba im stanowisko (wyjątkowo suche) odpowiada
Busz

pozdrawiam!!
Margolka 15:45, 15 lip 2013

Ale numer z tym wójtem Bedziesz sławna
Masz jeszcze poziomki??? U mnie juz dawno nie ma.
Teraz na wyjeździe jadłam młody bób, na surowo (nawet nie wiem, czy mozna) - pyszny był!
W przyszłym roku posadzę, nie ma zmiłuj
Co do spotkania, to moze środa? Jutro chce do rodziców wyskoczyć, a to prawie 100 km stad, więc cały dzien mi zajmie.... O której masz czas?

Buźka
popcorn 15:48, 15 lip 2013

hej Małgoś!
Młody bób jest hitem we Włoszech, pewnie że można na surowo! Poziomki mam do listopada, czemu u Ciebie nie ma? Wilgoć lubią, jak jest sucho przestają owocować, ale jeśli pada z nieba lub podlewam, są do mrozów. Dlatego poziomek mam dużo, a truskawek mało - bo truskawki są tydzień-dwa i po nich:/

Sławna nie będę, szkoda że mnie nie było, ale przynajmniej na zdjęciach nie będę, co najwyżej moje kwiatuchy
ka1sia 16:43, 15 lip 2013

Hej, Karolka, zajrzyj do mnie, skrobnęłam Ci parę słów
popcorn 19:48, 15 lip 2013

Kasia, dzięki, pędzę!!

Godzinkę pieliłam z chwastów wzdłuż podjazdu, hostową rabatę, warzywka w miejscu pod borówki (jesienią je przesadzam pod płot). Wcześniej byłam na ciuchowych zakupach, owocnych Nikt mnie nie poganiał, nikt głodny w domu nie czekał
Dobrze że skosiłam wczoraj trawę, bo dzisiaj przed południem padało i mokro jest. Posadzę jeszcze nową angielkę, podsadzę ją bodziszkami wspaniałymi kupionymi przez Bogdzię i szlus na dzisiaj