Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Gardenarium 20:32, 05 lut 2012

popcarol napisał(a)

A na deser - dostałam właśnie przesyłkę od Danusi - dziękuję bardzo!!!

Księżycowy kalendarz to nagroda za artykuł o warzywniku Niedługo będzie

Instagram Ogrodowiska
anika 20:35, 05 lut 2012

Gdzieś czytałam, że szklarnia musi być tak usadowiona aby była przez 6 godzin nasłoneczniona, ale nie mogę tej strony teraz znaleźć.
anika 20:46, 05 lut 2012

Ups, nie wiem czy można kogoś cytować. Dlatego usuwam wpisik
anika 20:52, 05 lut 2012

Ale ja się oczywiście na tym nie znam. Czytałam tylko niedawno bo pomyślałam skoro mamie likwiduje grządki warzywne to może taką ładną szklarnię gdzieś wstawię i tak mi jakoś w głowie ta południowa strona została. Ja od południa nie miałam jak ustawić szklarni i temat umarł śmiercią naturalną. Jeśli mówicie, że od wschodu może być to muszę jeszcze raz nad tym pomyśleć. Ale od godziny 12 to tam już głęboki cień jest. hmm.... Sama nie wiem.
Krys 21:23, 05 lut 2012

popcarol napisał(a)
Znów minus 20...

Znalazłam super szklarnię - idealna do przyklejenia z tyłu naszego garażu. 3.700 złotych.

Taka:

mmm

Wymiary:

może mój M zmięknie... pytanie tylko czy ze sprawą spadkową coś ruszyło.. muszę się wybrać do właścicieli tej działki, czy na wiosnę jest szansa ją kupić? Czy załątwili te sądowe sprawy? Byloby super!

Jejku Karolina ,ale superowa ta szklarnia Pomidory cały rok swoje Tez taka chcę i mam część bezotworowej ściany południowej
popcorn 08:14, 06 lut 2012

Od wschodu powinno jej tam być dobrze. Tak jak mówi Danusia - gdyby była od południa mogłaby być w lecie przegrzewana...

Po sąsiedzku mam firmę budującą szklarnie, więc podejrzewam na miejscu z montażem zamówię. Ale najpierw muszę kupić ziemię żeby mieć ją gdzie postawić

miłego dnia Wam życzę!!
Agacia 10:34, 06 lut 2012

Szklarnia super! Kalendarz księżycowy zapowiada się ciekawie
popcorn 10:41, 06 lut 2012

hej Agatko,
kalendarz - nie wiem czy w to wierzę no ale niech będzie jakoś na dniach czas na przesadzanie doniczkowych - chyba się wezmę, ziemia do sadzonek kupiona leży w przedpokoju, trzeba ją wykorzystać. Jak wstawię do garażu to zamarznie

poniedziałek, brr jak się wyrobię i temperatura wzrośnie, pod koniec tygodnia wyskoczymy na nartki
Agacia 10:55, 06 lut 2012

O, a ja śmigam na biegówkach
popcorn 11:12, 06 lut 2012

Ale fajnie! Macie tam śnieg teraz? Zimno, koło minus 30 było w Jagłowie, a to niedalego Białego.. pewnie też tyle było? Da się pobyć na dworze trochę? Jak tam roślinki?
U nas dziś rano było znów minus 17, ale ma przyjść ocieplenie nareszcie I opady śniegu