Renatko, dzięki!
Obrałam dzisiaj agrest, 2 miski i bolą mnie paluchy od obierania bobu - ze 3 kilo wyłuskałam, mam dość Jeszcze troszkę zostało, jutro zjem Ten wyłuskany zamroziłam. Jutro zajmę się agrestem, dżemik? Zielony i czerwony, zrobię osobno, napełnię po połowie kilka słoiczków, ciekawe jak mi wyjdzie
Posadziłam też angielkę "Bard" i 3 bodziszki wspaniałe. Jutro jadę po M (wraca z Wawy), po drodze kupię ziemię i korę - korę przydałoby się zamówić w większej ilości... ale to może na wiosnę.
Hej Agnieszko! Bób jadam tylko ja (sam, ze śmietaną ale często robię sałatkę z bobem - z kiszonym ogórkiem, cebulą, papryką czerwoną ze słoika, całość z czosnkowym sosem. Pycha!
Nie blanszuję, wkładam na surowo.
Pourlopowe straty (zapomniałam obfocić donicę z uschniętymi siewkami jeżówki i 2 kolejne cisy sprzed płotu) :/
Porzeczka na pniu się złamała pod ciężarem owoców - tej mi niespecjalnie szkoda, będzie miejsce na zwykła porzeczkę
Wredei :/
Azalia japońska:
Wstałam dzisiaj przed 7mą; napełniłam pojemnik z odpadami suchymi sprzątając garaż z kartonów dzisiaj odbierają, a pojemniki do segregacji odebrałam dopiero wczoraj po pracy. Uff Miałam jeszcze trochę czasu, więc zrobiłam parę fotek i oczyściłam z chwastów 3 skrzynie po grochu i bobie. Sąsiadki w koszulach nocnych na mnie patrzyły jak na zdrowo obłąkanąą (obie
Dzisiaj na 20tą jadę po M na dworzec, po drodze kupię kilka worków ziemi i kory - uzupełnię skrzynie i posieję jeszcze późne warzywa. Muszę pomyśleć co. Może rozsadę pora jeszcze uda mi się kupić? Bo z tych moich nic nie wyszło...
Co zajrzę do Ani, to mam nowe różane chciejstwa
lista na dzień dzisiejszy
Ascot, Pashmina, My Girl, Hans Goenewin Rose,
History - duze rozowe pomponowe kwiaty
Robin Hood - okrywowa podobna do mozart;
Alchymist
Harlequin
Pastella
Perennial Blue
Lovely green
róża star profusion - okrywowa
Jeszcze wiele warzyw możesz posiać i posadzić: Fasolka szparag, rzodkiewka,buraczki,,kalafior,sałata
Hej Haniu, dziękuję! Kalafior odpada, reszta jak najbardziej! Zwłaszcza że moje wiosenne buraczki się zbiesiły i nie rosną w ogóle.. nie przerywałam bo posiałam odm. Cylindra, w ubiegłym roku bez przerywki wyrosły super (nad ziemią takie podłużne, miejsca im nie brakowało), a teraz mają po 5 cm i stoją :/