Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:02, 16 lip 2013

Niedobór wody, Justynko na urlopie byłam, a on niedawno sadzony - to nie ten ubiegłoroczny (tamten dobrze ukorzeniony i ma się dobrze). Może odżyje...
pozdrawiam!!
AniaK 12:11, 16 lip 2013

Widzę, że już po urlopie, praca wre. Szkoda wiąza, ale może odpuści, daj mu dużo wody i jest taki biostymulator Asahi, świetnie działa jak rośliny miały za mało wody, daje im powera. A może wystraczy gnojówka z pokrzyw.
Pozdrawiam
popcorn 12:20, 16 lip 2013

Ania, dzięki za info! Gnojówkę mam, zastosuję, wieczorkiem będę z nomi, spytam o to cudo

pozdrawiam!
k.
popcorn 14:11, 16 lip 2013

Hosty nie obcinane, zakwitły bujnie

Języczka zasługuje na bardziej reprezentacyjne miejsce, ale musi zostać w cieniu:

Żabę zaatakował bluszcz

I na dom włazi, muszę obciąć zanim M to zobaczy

Lawenda szaleje

Przetaczniki grzebieniaste moje ulubione Myślałam że mam też gdzieś zwykłego fioletowego, ale nie widzę, może padł?

aga_pe 14:15, 16 lip 2013

języczkę też zakupiłam w tym roku. Zaczyna kwitnąć. A przetaczniki pikne. W takich chwilach chętnie dokupiłabym z hektar ziemi. Tylko nie mam mocy przerobowych
popcorn 14:17, 16 lip 2013

Aga, u Ciebie jeszcze mnóstwo miejsca do obsadzenia! Z mocami przerobowymi u mnie też średnio, po urlopie nie wiem za co zabrać się najpierw

pozdrawiam!
aga_pe 14:22, 16 lip 2013

popcarol napisał(a)
Aga, u Ciebie jeszcze mnóstwo miejsca do obsadzenia! Z mocami przerobowymi u mnie też średnio, po urlopie nie wiem za co zabrać się najpierw

pozdrawiam!

jest jeszcze....na szczęście....albo nieszczęście
Już planuję następną rabatę, może w tym roku się wyrobię
A ja chyba urlop spędzę w ogrodzie. Wyskoczę kilka razy na jednodniówki. Inaczej nie poradzę sobie z buszem, zwłaszcza że prawie wszystkie weekendy zajęte
popcorn 14:24, 16 lip 2013

Gdyby nie weekendy, to nie wiem Teraz mam luzy, chata wolna, mogę grzebać aż padnę dosłownie

pozdrawiam!!
Gabriela 14:25, 16 lip 2013

Jeżówki z nasion od Ciebie rosną, ale daleko im jeszcze do kwitnienia.
Narzekasz że u Ciebie wyschło, a u mnie wręcz przeciwnie - topi się. Co za lato.
A propos bobu - do ugotowanego młodego bobu dodać świeżego masła i dużo posiekanego, zielonego kopru. Pyszne i proste, polecam.
Milka 14:28, 16 lip 2013

Ale buja! i lawenda i przetaczniki, teraz widac ile tego nawciskałaś! pachnąco i kolorowo!