Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:39, 25 lip 2013

Magnolio - sama prawda. Bardzo dziękuję za ekspresowe porady Zrobisz dzisiaj pranie?

Gabi - to się najeździcie na te spotkania! Rzeczywiście szczęście mieliście... takie przeżycia
końcem września może ten Kopernik?

pozdrawiam!
magnolia 11:40, 25 lip 2013

GabiK napisał(a)
To masz tak zaplanowane najbliższe weekendy jak my.
Teraz Alinka, za tydzień wolne (ale może coś się wykluje), 10 sierpnia łomżing u Any, 17 jedziemy na wesele pod Łowicz, 24 Kubusiowo, 1 września jest Zieleń to Życie, 7 spotkanie działkowców, a 13 wyjeżdżamy na urlop, wracamy ok. 25. I już październik. No i niektóre niedziele zostają wolne, bo te spotkania to bez nocowania już.

Historia niesamowita i skomplikowana, z elementami horroru i groteski. Jesteśmy najszybciej zdeklarowaną znaną mi parą. I na razie działa, to chyba też jak totek. W sumie tyle już tych nieprawdopodobnych wygranych w życiu miałam: chodzę i żyję normalnie po złamaniu kręgosłupa, z Jarkiem jednak pasujemy do siebie, Laura cudem przeżyła i jeszcze większym cudem jest zupełnie zdrowa. Z góry mogę przewidzieć minę każdego napotkanego lekarza i westchnienie: wielkie szczęście Państwo mieli. Zwłaszcza, że Jarek za pierwszym razem takiego szczęścia nie miał.

najlepsze że to wpisuje się w Was, widać że pamiętacie o tym że jest dobrze, najlepiej jak może być. Stąd Wasza energia i uśmiech
magnolia 11:41, 25 lip 2013

popcarol napisał(a)
Magnolio - sama prawda. Bardzo dziękuję za ekspresowe porady Zrobisz dzisiaj pranie?

Gabi - to się najeździcie na te spotkania! Rzeczywiście szczęście mieliście... takie przeżycia
końcem września może ten Kopernik?

pozdrawiam!

Tak zrobię.Może dwa zdążę nawet
magnolia 11:42, 25 lip 2013

Zmywam się dziewczyny, za dobrze mi tu.
Będę zerkać.
popcorn 11:43, 25 lip 2013

Zapraszam Z tym praniem to był żart
Buziaki!!
GabiK 11:59, 25 lip 2013

Magnolio, to miłe, że tak to widzisz.
Ostatnio mam straszny kryzys na punkcie mijającego czasu. Dzień za dniem pędzi, a praca stanowczo za dużo z dnia zabiera. Czuję się rozerwana między tym co powinnam, chciałabym i muszę. Ja muszę mieć czas dla siebie na leżenie plackiem, nie odpoczywam na spotkaniach i coś robiąc. Muszę mieć czas na reset przy książce, przed telewizorem, z zamkniętymi oczami na trawie. Nie mogę być zajęta od rana do wieczora. A chciałabym też coś fajnego ugotować, zrobić pranie, zająć się ogródkiem. Wszystkiego się nie da. Jak robię, to jestem zła, że nie mogę leniuchować, a jak leniuchuję, to z wyrzutami sumienia, że coś do roboty pilnego czeka. I tracę cierpliwość i wybucham czasem.
I się męczę jak ten osiołek przy żłobie.
popcorn 12:05, 25 lip 2013

Gabrysiu, super że jest dobrze, i niech jak najdłużej tak zostanie
Akurat ja odpoczywam w biegu Znaczy lubię poleżeć na leżaczku/trawce z książką, ale wolę coś robić. Więc grzebię w tym ogródku. Teraz mogę, ale normalnie mam wyrzuty sumienia że za mało czasu spędzam z M i Młodą... takie czasy. I tak super bo na dojazdy nie tracimy czasu.

Buziaki!
magnolia 12:14, 25 lip 2013

GabiK napisał(a)
Magnolio, to miłe, że tak to widzisz.
Ostatnio mam straszny kryzys na punkcie mijającego czasu. Dzień za dniem pędzi, a praca stanowczo za dużo z dnia zabiera. Czuję się rozerwana między tym co powinnam, chciałabym i muszę. Ja muszę mieć czas dla siebie na leżenie plackiem, nie odpoczywam na spotkaniach i coś robiąc. Muszę mieć czas na reset przy książce, przed telewizorem, z zamkniętymi oczami na trawie. Nie mogę być zajęta od rana do wieczora. A chciałabym też coś fajnego ugotować, zrobić pranie, zająć się ogródkiem. Wszystkiego się nie da. Jak robię, to jestem zła, że nie mogę leniuchować, a jak leniuchuję, to z wyrzutami sumienia, że coś do roboty pilnego czeka. I tracę cierpliwość i wybucham czasem.
I się męczę jak ten osiołek przy żłobie.

Ja lubię robić sporo, nie muszę dużo mieć czasu dla siebie, ale dobrze rozumiem Twoje zmagania z czasem.Też tak mam że nie mieści mi się dużo w ciągu dnia, coś ucieka, gubi się po drodze.
Bardzo tego nie lubię, bardzo . I nie umiem tego zmienić.
Obawiam się , że to może kwestia etapu w życiu. Tak tez mają moje koleżanki.
GabiK 12:26, 25 lip 2013

Wchodzimy w smugę cienia, Magnolio?
Ja ostatnio mam awersję do pracy - w tygodniu to już nic się nie da zrobić po powrocie, zaraz noc, próbuję wyrwać nocy parę chwil i potem rano klnę na budzik.
Chciałabym przejść chociaż na pół etatu, ale to niemożliwe na razie, nie przy takich wydatkach. I nie widać perspektyw na lepiej. I znowu wybór - męczyć się i pracować, żeby mieć na wakacje, zakupy bez bólu głowy i wakacje, czy nie pracować, żyć bez większych nadprogramowych wydatków i się wściekać, że nie mogę poprawić czegoś w domu, czy pojechać do Chin.
popcorn 14:20, 25 lip 2013

Gabrysiu, pracujemy póki siła, podróżować będziemy jak dzieci podrosną znaczy gdzieś dalej, bo do Chin to chociaż na 3-4 tygodnie... moja Mama była, 3 tyg i nie zobaczyła wszystkiego, a tam takie odległości że samolotem latali w kilka miejsc...
jest jak jest, czas ucieka jak głupi... będzie dobrze
Zmęczyłam się już dzisiaj, a jeszcze jedna oczyszczalnia ścieków przede mną Ale mi się nie chce