Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:06, 27 sie 2013

hej Bogusiu, wiesz, ja to robię na wyczucie... nigdzie na ten temat nie czytałam... sadziłam sporo głębiej niż było. Dociskam ziemią naokoło. Chociaż taśma nie byłaby od rzeczy - to zbiór luźnych ździebełek... ale nie, nie ściskam niczym prócz ziemi. Rok temu też to robiłam ze 2 czy 3 szt wypadły z tych nowych sadzonek, ale to były raczej te ze środka, które by wyłysiały i tak... tak myślę. Powodzenia!
bogumila 12:14, 27 sie 2013

popcarol napisał(a)
hej Bogusiu, wiesz, ja to robię na wyczucie... nigdzie na ten temat nie czytałam... sadziłam sporo głębiej niż było. Dociskam ziemią naokoło. Chociaż taśma nie byłaby od rzeczy - to zbiór luźnych ździebełek... ale nie, nie ściskam niczym prócz ziemi. Rok temu też to robiłam ze 2 czy 3 szt wypadły z tych nowych sadzonek, ale to były raczej te ze środka, które by wyłysiały i tak... tak myślę. Powodzenia!
Dziękuję,postaram się zrobić futerkowe porządki.Pozdrawiam.

Swoją aronię już zebrałam...dobierały się do niej ptaszyska.Robię dżemiki mało cukrowe {rozdrabniam w blenderze} dodaję wiśnie,które wcześniej zamrażam.Najbardziej lubię to zestawienie,można też dodać śliwki,czarną porzeczkę.Aronia jest zdrowa i polecana,ale nie każdy lubi jej smak i dlatego robię takie kompozycje.Smaczny jest parowany sok z listkami wiśni.
Joaska 12:16, 27 sie 2013

Karolcia ale limki to masz wypasione... futro tez piekne...
popcorn 12:20, 27 sie 2013

Bogusiu, powodzenia!
Asiu, limki takie sobie, wypasione to ma Danusia czy Marzenka.... ale za rok będę nawozić (w tym się bałam, bo większość dopiero wiosną sadzona) - i nie chciałam ich spalić jak np Anabelki

pozdrawiam!!
Joaska 12:21, 27 sie 2013

Jak bys widziała moje aktualne to byś wiedziała że masz na prawdę wypasione limki
popcorn 12:21, 27 sie 2013

idę popatrzeć
eliza3 13:47, 27 sie 2013

Karolciu pozdrawiam, piękne limki, piękne futerko, smaczne winogronka....
Z aronii można sok zrobić, na zimę do herbatki jak znalazł
popcorn 13:50, 27 sie 2013

Ela, dzięki! Ale nie mam sokownika, może taki przecierowy? Zmiksować i przecedzić? pomyślę

Z ubiegłego roku pamiętam że one takie dość suche są... i na świeżo nie bardzo

pozdrawiam!
popcorn 20:07, 27 sie 2013

Gość w 2 dni zrobił stożki dla mnie Teraz muszę wykombinować transport.. ech

BEATA_S 20:10, 27 sie 2013

Łaa.. faaajne te stożki !