Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 12:19, 21 paź 2013

Fajnie ze zamówiłaś krokusy , szachownice i inne, będzie wiosna z czego sie cieszyc i co fotografowac. Miłego dnia.
popcorn 12:21, 21 paź 2013

Bożenko, złamałam dane na forum słowo że już nic nie kupuję w tym roku uch
ale przynajmniej będzie czego wypatrywać wiosną
Bogdzia 16:25, 21 paź 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko, złamałam dane na forum słowo że już nic nie kupuję w tym roku uch
ale przynajmniej będzie czego wypatrywać wiosną

Złamanym przyrzeczeniem sie nie martw bo jak sa poważne powody to trzeba zmieniac zdanie i właśnie zmieniłaś bo na wiosne musisz miec pieknie i to jest właśnie dobrze ze bedziesz miec pięknie a my będziemy mieli co oglądac.
popcorn 18:14, 21 paź 2013

Haha, poważny powód to to raczej nie jest, miałam ochotę na nowe cebulki no cóż, stało się

kanciki z przodu domu poprawione. Jakieś krzywe wyszły, więc jutro będę dodatkowo ciachać trawnik i je pogłębiać bo teraz już ciemno
Zebrałam też z Młodą siatkę młodego koperku do zamrożenia na zimę

miłego wieczoru!
AniaK 18:25, 21 paź 2013

Karolka skąd ja to znam, ale tak trudno się powstrzymać, a szczególnie jak wyobrazimy sobie te łany kwiatów wiosną. Już nie raz biłam się po łapkach, bo powiedziałam sobie dość sadzenia na ten rok
Pozdrawiam serdecznie
paniprzyroda 19:07, 21 paź 2013

Wiosna będzie bardzo kolorowa i kwitnąca w Twoim ogrodzie. Tyle krokusów da fajny efekt.
Kupiłam dziś 7 sztuk hortensji Grandiflory, kwaśną ziemię i jutro będzie sadzenie. Mam nadzieję, że na jej tle lekko rozpierzchłych białych kwiatostanów dobrze będą wyglądały różowe hortki ogrodowe. Przed nimi chciałąbym posadzić azalie, ale z tym muszę do Bogdzi. Przed azaliami pas ciemnozielonej kostrzewy. Dobrze będzie?
popcorn 19:53, 21 paź 2013

Aniu, nad krokusami myślałam i myślałam. Ale skoro sadzenie pozostałych tak bezboleśnie mi poszło i ominęłam całą wielką nową rabatę... jakimś cudem miejsce zostało posadzę więc tam te 200 krokusów, żonkile i tulipany botaniczne Będzie baaardzo kolorowo

Mariolu, ale szalejesz! Moją grandiflorę, sztuk jeden, zjadło coś na wiosnę - wszystkie korzenie:/ i nie mam, niestety... azalie przed hortensjami - chyba japońskie, te miniaturowe? Bo jak horti ogrodowe podmarzną, to azalie będą sporo większe od nich... szeroką będziesz miała tę rabatę? Wejdzie Ci wszystko? Podziwiam planowanie, ja nie umiem - póki nie poustawiam i nie podumam widząc, ciężko mi idzie...

pozdrawiam!!
emka 20:01, 21 paź 2013

Ja mam podobnie, widzę dopiero jak ustawię, a i to nie zawsze na papierze czasem coś popróbuję, ale w "realu" i tak wychodzi po swojemu;
Fajna byłaby " wypożyczalnia" roślin - najpierw przymierzamy, ustawiamy i wiemy ile czego kupić
a tak to ruletka, no chyba, że ktoś ma wyobraźnię i wiedzę, albo skorzysta z pomocy fachowców
emka 20:04, 21 paź 2013

Karolinko już czekam na wiosnę w Twoim ogrodzie, pięknie się zapowiada
U mnie skromnie z cebulami, w sumie tylko tulipanki, ale j czytam o Twoich poczynaniach, to chyba jeszcze się skuszę na dosadzenie
popcorn 20:44, 21 paź 2013

Emka, u mnie coraz lepiej z tym ustawianiem "w głowie". Ale się już naprzesadzałam od 3 lat Jest (chyba) coraz lepiej Wypożyczalnia byłaby fajna, gdyby można było paluszkiem pokazywać co gdzie ma stać A jakbym miała sama ustawiać i przenosić,a potem oddawać rośliny, to ja dziękuję

Dokup koniecznie, teraz są jeszcze tańsze, za 200 krokusów zapłaciłam 25 zł, niewielka kwota za tyyyle kwiatków wiosną