Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:53, 16 lis 2013

Kondzio - to okropne To prawie jak z moim ogródkiem Teraz będzie podwójny problem z wyjazdami, uch... :/

Mariolu, dzisiaj oglądałyśmy nowe rybki, ale brak decyzji na razie - znaczy Młoda chciała wszystkie, ale ja myślę i kombinuję, żeby im było dobrze w grupie i jedne drugich nie prześladowały... Młoda karmi i włącza i wyłącza światło na razie

pozdrawiam!!
Bogdzia 16:36, 16 lis 2013

Akwarium ma pokaźne rozmiary , ładnie urządzone ale kup jeszcze innych rybek . Gupiki to najłatwiejsze rybki do hodowli , jak tylko zobaczysz grubszą samice (te większe i bez koloru) to od razu odławiaj do słoika bo inne ryby zjedza młode rybki , matka zresztą też je zjada wiec po urodzeniu trzeba i matke odłowic.Jakieś neonki by się przydały, koniecznie glonojad . Bardzo łatwe w hodowli i też zyworodne są mieczyki , kup dziecku , będzie ciekawiej.Mam jeszcze ksiazke z czasów kiedy ja miałam akwarium z 1957r, potem moje dzieci miały i wnuczki do czasu gdy akwarium pękło jak byli na wczasach i zalało cały pokój , dywan śmierdział jak na targu rybnym i skończyła sie hodowla.Mam nadzieje ze rybki Gabrysi bedą sie zdrowo chowały i rozmnażały.
popcorn 17:02, 16 lis 2013

Bożenko, dziękuję za rady! Gupiki miał mój Tato odkąd pamiętam, hordy wychowaliśmy Aczkolwiek nie wiem czy teraz jakieś małe będą, bo wybrałyśmy z Młodą hybrydę Endlera i podobno słabo się rozmnażają zobaczymy Nie zależy mi na powiększaniu stada w postępie geometrycznym, więc nawet lepiej jeśli nie będą się mnożyć, bo co z nimi zrobię??
Jutro jedziemy po kolejne rybki Ojej, dywan z rybkami, brr...

pozdrawiam!!
Syla 17:21, 16 lis 2013

Warzywka jeszcze masz ? toż to szok .... akwarium imponujące a trawkowe koki to zawrót głowy .... pomysł na swą głowę muszę przełożyć pozdrawiam Karolka
popcorn 17:28, 16 lis 2013

Syla, fajnie że zaglądasz Warzywka mam, dzisiaj kupiłam na targu sałatę, przyjechałam do domu i myślę - po co?? Koki trawkowe fajne, też mi się podobają, drugi rok trenuję, sprawdzają się wiosną skracam fryzurkę o kok i już

pozdrawiam!!
eliza3 17:50, 16 lis 2013

popcarol napisał(a)
Akwarium wygląda tak na razie:

Rybki - gupiki Endlera, odm. Tiger:

miłego dnia!

Karola, ale masz ładny telewizor !!! Cały dzień bym się gapiła
popcorn 18:16, 16 lis 2013

Ela, dzięki, ale na razie nie ma na co... gapiłam się na krewetki (cudne!) ale z 10 zostały 4 i teraz wypatrzyć je to nie lada sztuka... jutro dokupię. O ile pogoda pozwoli na giełdę W naszym akwarystycznym - byłam dzisoaj - na sprzedaż 1 szt. Po co oni mają na sprzedaż po 1 szt danej odmiany??? chyba rzeczywiście do mini akwariów, gdzie więcej się nie zmieści... ale przecież zwierzaki zwykle wolą być w stadzie, choćby po kilka sztuk, nie pojedynczo... ale może ja się nie znam.
Ostatnio siedzę tyłem do telewizora (ogląda M), ja oglądam rybki

Pozdrawiam!!
Madzenka 18:19, 16 lis 2013

Świetne to akwarium, można sie na nie gapić godzinami

Krewetki sie znalazly?
popcorn 18:20, 16 lis 2013

Marzenko, niestety nie, musiały zostać pożarte?? 4 są, było 10 :/
Mala_Mi 18:50, 16 lis 2013

popcarol napisał(a)
u mnie też tylko kolorowe, w Kutnie na święcie róż były, ale marne i drogie. Ja też na wiosnę, ale najpierw miejsce dla niej muszę znaleźć Może coś po zimie padnie

To się nazywa gospodarowanie nowego miejsca pod kolejne chciejstwa.... uśmiałam sie z tego.. jak na razie mnie pobiłaś.... bo jak padnie to trudno, ale nie składam sobie takich życzeń No chyba, żę padnie berberys Julianny..... to sie ucieszę...