Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

beta 09:33, 16 sty 2014

popcarol napisał(a)
Beta,
czemu szalona? Po prostu na miejscu usiedzieć nie mogę A wyjazd zorganizowany z takim programem kosztowałby przynajmniej 2,5x więcej niż wydałam.
Zdecydowanie urodziłam się w złym kraju, na zlej szerokości geograficznej
A za oknem biało... ech.

Pozdrawiam!!

no wiesz Karola, szalona w pzytywnym sensie...taki przecież istnieje

podziwiam osoby, które na włąsną rękę organizują sobie takie egzotyczne wyjazdy...z biurem podróży to pewnie nie to samo....ale ja się nie znam

jak długo trwał ten wyjazd?
Magda70 09:34, 16 sty 2014

Muszę te fotki eMowi pokazać...a zwłaszcza owoce...morza ma się rozumieć

Karola...czy ja dobrze zrozumiałam...3600 całość minus bilet to 1500zł na dwa tyg za resztę??????
popcorn 09:42, 16 sty 2014

GabiK napisał(a)
To taniej, niż wakacje w Kołobrzegu w sezonie.

A co zwiedzałyście w Tajlandii poza Bangkokiem?

To jedzenie uliczne jest niesamowite. Garnek curry 8 zł, a nie 30 jak w Warszawie.

Ja najbardziej tęsknię za wodą kokosową wprost ze świeżych kokosów. Nie do powtórzenia smak. I naturalnie dojrzałe mango, mhm.

Nie zaczepiali Was w Pattayi panowie do towarzystwa? Dwie samotne kobiety to nielada kąsek.

W Tajlandii niewiele, 2 dni w BKK (China Town, świątynie warte odwiedzenia, Szmaragdowy Buddq, leżący Budda, pałac (tu najdłużej, prawie pół dnia) i okolice. Nocując w BKK - pływający targ Damnoen Soudak (półdniowa wycieczka z BKK, 35 zł/osobę). Ayutthaya (stara stolica, całodniowa wycieczka z lunchem, 60 zł/osobę). W Pattayi 2 dni. 5 dni Koh Chang, 4 dni Kambodża, reszta BKK.

Następnym razem - 3 tygodnie minimum, wyspy morza Andamańskiego + Laos/Wietnam/Birma
Może za rok??

Nie, nie zaczepiali nas w Pattayi, wieczór spędziłyśmy tam tylko jeden, poprzedniego padłyśmy spać.
popcorn 09:43, 16 sty 2014

Magda, Renatko - fajnie było, cieplutko, czasem gorąco (zwykle 28-30 stopni w cieniu). No i egzotycznie jak dla nas, zupełnie inne zwyczaje... no i to jedzenie!!
popcorn 09:44, 16 sty 2014

beta napisał(a)

no wiesz Karola, szalona w pzytywnym sensie...taki przecież istnieje

podziwiam osoby, które na włąsną rękę organizują sobie takie egzotyczne wyjazdy...z biurem podróży to pewnie nie to samo....ale ja się nie znam

jak długo trwał ten wyjazd?

15 dni, w sumie. Myślę że już długo nie pojadę z biurem Chociaż są takie kraje, gdzie zwiedzać na własną rękę się nie da, jest niebezpiecznie, albo jest to utrudnione, jak np w Egipcie...

pozdrawiam!!
popcorn 09:45, 16 sty 2014

Magda70 napisał(a)
Muszę te fotki eMowi pokazać...a zwłaszcza owoce...morza ma się rozumieć

Karola...czy ja dobrze zrozumiałam...3600 całość minus bilet to 1500zł na dwa tyg za resztę??????

Si
popcorn 11:10, 16 sty 2014

Kaczuszki

Porcja w knajpce - 6 zł

Kwiaty lotosu

Bonsaie

ANIA 11:12, 16 sty 2014

Podziwiam zdjecia. Super przygoda i niesamowite wrażenia - chyba na całe życie. Jedzenie apetyczne, że na sam widok ślinka leci. Egzotyczne widoki. Gratuluję odwagi na taką wyprawę. Tempo życia masz błyskawiczne. Chyba energia Cię rozpiera. Pozdrawiam.
popcorn 11:14, 16 sty 2014

W doniczce

Widok z rzeki

Pałac w Bangkoku i okolice (tu najdroższy bilet, 50 zł wejściówka)

popcorn 11:15, 16 sty 2014

ANIA napisał(a)
Podziwiam zdjecia. Super przygoda i niesamowite wrażenia - chyba na całe życie. Jedzenie apetyczne, że na sam widok ślinka leci. Egzotyczne widoki. Gratuluję odwagi na taką wyprawę. Tempo życia masz błyskawiczne. Chyba energia Cię rozpiera. Pozdrawiam.

Ania, zawsze Za rok też się gdzieś wybierzemy, Meksyk z M. Albo Laos-Birma-Wietnam + wyspy Andamańskie - blisko z BKK

pozdrawiam!!