Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:38, 05 maj 2014

Chciałam zameldować, że 3 werbenki mi wykiełkowały Mają jakieś 0,5 cm hihi
lepszy rydz...
Robertop 21:47, 05 maj 2014

popcarol napisał(a)
Byłam, odpisałam!

Dzięki
Nikita 22:23, 05 maj 2014

Carola, widziała, że byłaś u mnie i podziwiałaś moje drobne weekendowe robótki..to powiem ci w tajemnicy, że jeszcze coś zrobiłam...dla ciebie...domyślasz się co???? Przywiozę jak pojadę do "szmaragdowego".
Teraz już uciekam spać, bo czeka mnie o godz.2 pobudka...
popcorn 22:25, 05 maj 2014

Szalona KOBIETO!!! Ty jesteś naprawdę jak burza! Kiedy Ty masz czas, chyba nie śpisz wcale?? Ale jak po ciemku latać z doniczkami po ogrodzie, jak się pytam? Gdyby się dało, to bym latała hihi

DROBNE WEEKENDOWE ROBÓTKI, dobre sobie!

Pisz mi zaraz gdzie masz miejsce, to Ci skomponuję rabatkę trawkowo - żurawkową, może Ci przypadnie do gustu

Buziam!!
Margarete 23:52, 05 maj 2014

popcarol napisał(a)
Chciałam zameldować, że 3 werbenki mi wykiełkowały Mają jakieś 0,5 cm hihi
lepszy rydz...

Zazdroszczę......u mnie nic..........ani jednej sztuki..........
Margarete 23:59, 05 maj 2014

popcarol napisał(a)
Przy okazji zakupów spożywczych skusiłam się na klonika palmowego, zielonego Dissectum. Ten bordowy kupowany z Dziewczynami rok temu mi padł, jeszcze przed zimą Tego posadzę do donicy przed domem, (i będę chować na zimę, bo on kapryśny pogodowo jest), ale dzisiejszą noc spędzi jeszcze w garażu.

Idę nakarmić Młode i do ogródka, może głowa mnie przestanie boleć.

A gdzie go kupiłaś ? bo mi sie tez marzy...........nie mam miejsca juz ale na klonika to bym znalazał.Anita ostatnio pokazywała swojego - widzias - sliczny jest.......

Ja tez porządkuje nasadzenia, przekopuje rosliny i z flanki na flanke ......jak Mała Mi...........wczoraj posadziłąm 3 trzmieliny na pniu i 4 bukszpany ale dołków nakopałam sie chyba ze 20 szt żeby poprzesadzac inne rosliny i zrobic im miejsce...

Twojej rewolucjina rabacie kibicuje bardzo !
Zeta 06:11, 06 maj 2014

Margarete napisał(a)

Zazdroszczę......u mnie nic..........ani jednej sztuki..........

U mnie podobnie nic nie widać nic nie słychać
popcorn 06:31, 06 maj 2014

Małgoś, klonik z Kauflanda. Chyba niedawno rzucili, bo świeżutki. Ale zielony był tylko jeden, do tego z wyłamaną gałęzią i nie chceli go przecenić - walczyłam, ale nic z tego i kupiłam za normalną cenę. Był jeszcze jeden z mocno powcinanymi gałązkami Garnet - ale czerwony, chyba taki jak kupowałyśmy u Kochanowskich (Ty go masz, mój padł) i 2 inne, ale też bordowe, z pełniejszymi listkami.

Idę do Ciebie zobaczyć posadzone buksiki Wczoraj nie mogłam zasnąć, przewracałam się chyba do pierwszej, myśląc co i jak poukładać... chyba z tydzień wolnego powinnam wziąć żeby wszystko zrealizować

Werbenki - niespodzianki wykiełkowały kiedy już się poddałam, jedna pod pomidorem, dwie zamiast astrów (które też się zbiesiły). Jeśli to w ogóle werbenki Ech...
bacowa 07:12, 06 maj 2014

Witaj, u mnie zmarzły prawie wszystkie nowe przyrost roślin, dosłownie wszystko . Mam jednak nadzieję że odbiją , a tak się cieszyłam że zima była łagodna i wszystko ładnie przezimowało.
W kwietniu nie spadła ani jedna kropla deszczu, i nadal nie pada, ręce opadają na tą pogodę.
pozdrawiam.
ps. sprawa o której pisałam na priw. załatwiona
popcorn 08:29, 06 maj 2014

hej Ewo!

bardzo mi przykro to musi być okropne, w tak ładnym ogrodzie! I wielkim, więc sporo tych roślin Ci musiało zmarznąć! Ja oberwałam tylko kilka szczytów na różach, podmarznięta jest biała hosta i pewnie z kukurydzy nic nie będzie. No i borówkom się kwiatki osypały, ale trochę zostało. Ale reszta w miarę ok.

Cieszę się! Ale nie wiem o co chodzi

Miłego dnia!!