Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Nikita 21:54, 24 sie 2014

Carola, fajnie że mogłyśmy dzisiaj być razem na tej wystawie. U Krysi było rewelacyjnie... ona ma zajefajny ten ogród!

Jak tam zakupy już posadzone?
Bogdzia 22:42, 24 sie 2014

Z moich doswiadczen wynika że niedobrze byc żoną pracującą w domu i mającą wszystkie sprawy w swoich rękach a do tego robiącą przetwory , kopiacą ogródek i radzacą sobie świetnie z dzieckiem . Facet od razu MUSI byc leniwy bo po co ma się wysilac jak kobitka wszystko zrobi. Przerobiłam to jak poszłam na dwa trzyletnie urlopy bezpłatne na dzieci. Znałam wiele wspaniałych zon od których odchodzili mężowie bo sobie swietnie radzily , znajdywali kobiety beznadziejne i nagle okazywalo sie ze wiele potrafia zrobic.Myślę ze nie jest to moze dobre dla Ciebie i domu rozwiazanie ale gdybys nie pracowała w domu i też dojeżdżała do pracy to życie wymusiłoby równy podzial pracy i byłoby po problemie.Co do wyjazdów to powiem ze ja taka sama, nie lubię nawet po Polsce jeździc. Kocham byc w domu, miec swoja pościel , swój obiad i wszystko co mi potrzebne na własciwym miejscu- tu go rozumiem, pewnie to moja wada.Pozdrówka Karola , fajnie ze z nami dziś byłas.
popcorn 08:21, 25 sie 2014

Magdo, cieszę się że w tym roku ten Krysi ogród widziałam. A ile potencjału i kury i staw i lasek z grzybami i jeszcze miejsce!! Też bym tak chciała, ale bym nie wyrobiła Zakupy nie posadzone, Młoda stękała przez to ucho jeszcze więc siedzieliśmy w domu, zresztą z tego odpustu wróciliśmy przed 17tą dopiero. Może dzisiaj polatam z doniczkami.. czarno to widzę, z czymś trzeba będzie się rozstać hihi

Renatko, no zobaczymy, jakoś musi być, w lewo lub w prawo, bo dłużej w takim zawieszeniu to ja już nie wytrzymam zbyt długo.

Bożenko, ale ja lubię moją pracę i cieszę się że mogę pracować w domu, bo w biurze atmosfera nie była najlepsza, a tym sposobem jej unikam. Oszczędzam też codziennie ze 2h które traciłabym na dojazdy - nic przyjemnego. Praca dobrze płatna i nowych rzeczy się uczę, w październiku jadę na szkolenie do Hagen
To na pewno problem, bo skoro jestem w domu to mam czas, więc czemu to i to nie zrobione i czego ja w ogóle chcę? Co do wyjazdów.. może rzeczywiście odpuszczę na trochę jak radzi Renatka, byłam w tym roku i w Tajlandii w styczniu i w czerwcu w Grecji, zresztą kasa na nawadnianie się przyda...

niemniej poniedziałek mamy, do pracy!
miłego dnia!!
Bogdzia 08:27, 25 sie 2014

Karola wiem to i dlatego napisałam że ..,, pewnie to nie jest dobre rozwiazanie......." ale nadal myślę ze to by wiele zmieniło. Miłego tygodnia bez zadnych problemów.
popcorn 08:34, 25 sie 2014

Bożenko, na pewno! Ale musimy ten problem inaczej rozwiązać...

Miłego!
iwonadm 08:48, 25 sie 2014

hej czekam na listę i fotki
popcorn 09:03, 25 sie 2014

iwonadm napisał(a)
hej czekam na listę i fotki

hej Iwona!
Lista była 2 strony temu, fotki może po południu?

"wróciłam z berberysem Bagatelle (10 zł), 2 żurawkami - Carnaval i Rio (po 8 zł), 2 hakone All Gold (chyba) po 7 zł, rozchodnikiem variegata (5 zł) i sporą brunnerą (12 zł)."
renatamama3 09:15, 25 sie 2014

Karola ,życie jest pełne kompromisów ,byle obie strony na nie szły.Trzeba powalczyć ,a potem w prawo czy w lewo.Może od września ,zleć M zakupy .
popcorn 09:26, 25 sie 2014

Renatko, dokładnie tak; tyle że mam wrażenie że to ciągle ja mam iść na kompromis, albo sama sobie wszystko robić, bo on nic nie chce.
Zakupy będzie robił, bo będzie jeździł autem, ja pewnie raz w tygodniu jakiś market i tyle.

Pozdrawiam!!
iwonadm 09:45, 25 sie 2014

dziękuję super czekam na fotki z nasadzeń