Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:10, 25 kwi 2012

Szyszki zbierała moja Młoda w ub roku - w lesie byliśmy na spacerze, nudziło jej się... a że worek po korze się pałętał w bagażniku to pozbieraliśmy.
I wiesz szyszki lepiej się sprawdzają u nas - korę wywiało, a szyszki chyba cięższe bo są na miejscu
Przysypię je korą, żeby się nie wyróżniały
Wiatrzysko u nas często, w końcu to szczyt wzgórza, dookoła pola, lasy gdzieś w tle ale nie chronią...
popcorn 13:23, 25 kwi 2012

zuzanka napisał(a)
witam
wpadłam oficjalnie z rewizytą a nieoficjalnie byłam już tu

zapraszam - oficjalnie lub nie
karolciab93 14:19, 25 kwi 2012

Wita Karolciu ale pieknie u Cb jeszcze kilka cieplych tygodni i wtedy dopiero bedziemy sie jeszcze bardziej zachwycac te cebulkowe maluchy niebieskie sa sliczne ! mam takie tylko biale wlasnie zapomnialam nazwy a one sa takie wdzieczne! zakwitly wtedy co krokusy , po krokusach od ponad tygodnia nie ma sladu a one ciagle kwitna! cos pieknego pozdrawiam cieplutko
popcorn 14:36, 25 kwi 2012

Witaj Karolciu,
dzięki Nie wiem co to za maluchy, wsadziłam ale miały tylko angielską nazwę której zapomniałam oczywiście, a opakowania już nie mam... fajnie że długo kwitną

Czekam na warzywa.. już widzę że groszek jakoś słabo kiełkuje, chyba będę musiała dosiać... a marchew 3 tyg w ziemi i nic... hmm...
Milka 14:49, 25 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Szyszki zbierała moja Młoda w ub roku - w lesie byliśmy na spacerze, nudziło jej się... a że worek po korze się pałętał w bagażniku to pozbieraliśmy.
I wiesz szyszki lepiej się sprawdzają u nas - korę wywiało, a szyszki chyba cięższe bo są na miejscu
Przysypię je korą, żeby się nie wyróżniały
Wiatrzysko u nas często, w końcu to szczyt wzgórza, dookoła pola, lasy gdzieś w tle ale nie chronią...

Nie przykrywaj, tak jest pięknie i ten sam efekt pokarmowy co przy korze i łatwiej pielić
popcorn 14:53, 25 kwi 2012

I tak by mi pewnie kory zabrakło
Milka 15:00, 25 kwi 2012

Szyszki fajniejsze i dzieci je lubią a z korą naprawdę się namęczyłam, na takim dużym terenie jak u mnie to nie do końca wygoda no i pieski tak grzebią, że połowa na trawie i zbieraj to potem
popcorn 15:15, 25 kwi 2012

Mnie denerwuje bo mi wywiewa... u nas duże wiatry... na włókninę już jej nie wysypię, na ziemi bezposrednio duzo lepiej...
Ty masz hektary, to inaczej... oby Ci tam za duzo chwastow nie roslo!
pozdrowka!
Milka 15:27, 25 kwi 2012

Teraz to już nie rośnie dużo, bo większość roślin dorosła, plewiłam tam gdzie nowe rabaty robiłam i darń zrywałam i głęboko usadowione mlecze

Cały czas wieje u ciebie?
popcorn 15:33, 25 kwi 2012

wieje:/