Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

agniecha973 19:55, 17 maj 2012

Około wtorku powinnam dostać swoje trawy. Zapraszam wtedy do siebie na oględziny, na pewno dokładnie sfotografuję.
popcorn 20:05, 17 maj 2012

www.ogrodytraw.eu

masakra Dzięki Ewo że się podzieliłaś. Myślę że nie ma co - trzeba te fotki przenieść do wątku o zakupach przez internet. Trzeba omijać szerokim łukiem!
Zaraz do niego napiszę że poproszę o wysłanie 3 wygranych przeze mnie hakone poczta - ciekawe co dostanę Dobrze że nie płaciłam za te zamówione - miałam zapłacić przy odbiorze...
Agnieszko - mam nadzieję że jakimś cudem dostaniesz większe???

MASAKRA
agniecha973 20:15, 17 maj 2012

Wiesz, ten rok jest przełomowy w moim ogrodzie. Zdecydowałam się na duże jak dla mnie zakupy i większość przez internet, bo u mnie tych roślin nie ma. Nie wiem co się dzieje ze sprzedawcami, jestem załamana, prawie każdy oszukuje. Tu myślałam, że najpewniejsze zakupy mnie czekają i w końcu nie będę się chandryczyć ze sprzedawcą. Mam nadzieję, choć nikłą, że może niepotrzebnie się zamartwiam. Zobaczymy. Jestem przygotowana na najgorsze.
anula_wn 20:22, 17 maj 2012

popcarol, z Tobą może być inaczej.....jeśli Mariusz przywiezie osobiście to chyba byłoby (byłoby?) mu głupio sprzedać Ci 2 listki na krzyż..... może dałby piękne
popcorn 20:34, 17 maj 2012

Agnieszko - ja też kupowałam przez internet, i to dużo. I tylko raz musiałam się wykłócać ze sorzedawcą, ale w końcu dosłał co powinien, a "złe" zatrzymałam gratis (wszystkie zmarzły w zimie, ale to już inna sprawa). Zwykle proszę o zdjęcie DOKŁADNIE tych sadzonek które mam dostać. Jeśli nie chcą przysłać fotek, nie kupuję. Jeśli chcą sprzedać, robią fotki...

Aniu - może i tak, ale po tym co zobaczyłam nie mam ochoty z tym gościem rozmawiać poza tym z tym spotykaniem, wysyłaniem itp od paru miesięcy - męczące. Może mi przyśle te wygrane hakone, jak nie - trudno. Już napisałam prośbę. Napisałam też do Danusi - żeby zobaczyła co się wyprawia
Tak myślę sobie, że przecież na kiermaszu musi mieć ładne rośliny, nikt nie dałby 9 czy 12 zł za jeden listek... więc może te które by przywiózł byłyby ładne... ale szczerze to jest mi przykro, że osoba którą darzyliśmy jakimśtam internetowym, ale jednak zaufaniem -tak nas potraktowała Mnie jest zwyczajnie przykro.
anula_wn 20:38, 17 maj 2012

wierzę ! i też mi przykro. Całkowicie Cię rozumiem, też by mi opadły ręce....
na kiermaszu miał cudeńka! zobacz
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1796-targi-ogrodnicze-eden-1113052012-lublin?page=5
może mu zabrakło
agniecha973 20:39, 17 maj 2012

Wszędzie gdzie kupowałam były zdj. sprzedawanych roślin i wszędzie były pozytywne komentarze. I właśnie tego nie rozumiem.
popcorn 20:51, 17 maj 2012

Aniu zaraz pooglądam sobie. Więc w realu sprzedaje łądne, a necie jakieś resztki? Przecież zaraz będzie miał opinię gorzej niż złą...
Agnieszko - fenomen pozytywnych komentarzy też mnie zawsze zastanawia. Ludzie się boją, bo jak oni wystawią negatywa to sprzedający im też... więc klikają dla świętego spokoju "transakcja przebiegła pomyślnie..." ja nie klikam, jeśli nie mogę wystawić pozytywa to nie wystawiam wcale, chyba że negatyw się należy. Ale zwykle udaje się dojść do porozumienia ze sprzedającym... mam nadzieję dostaniesz łądne trawki!
majkel0326 20:54, 17 maj 2012

Karolina,tak sobie czytam o tej sytuacji z trawami.Szkoda,że ich jeszcze nie dostałaś Ja kupiłam u p.Mariusza na Gardenii dwie trawy,jedna rośnie ładnie nie powiem,druga mi zmarzła (moja wina,za szybko wysadziłam do gruntu).Moje ciotka była razem ze mną kupiła 5 różnych traw i żadna nie rośnie Ja ogólnie boje się zamawiać roślin przez internet,wolę widzieć ją przed zakupem.Albo tak jak pisał Robert,lepiej się wymieniać
marzena 21:03, 17 maj 2012

dziewczyny, ja tez dołączę się do oceny( negatywnej) wysłanych przez Mariusza traw...

trawy dostałam 3 tyg temu, zamawiałam w styczniu ( na termin wysłania nie narzekam)

- z 3 miskantów Variegatus tylko 1 z nich wypuscił do tej pory 1 liść ( pozostałe 2 maja po 2 suche źdźbła...)
- z 9 Hakonechloa macra 'Aureola' tylko 3 puściły po 1 listku - pozostałe albo mają maleńkie źdźbła albo nic !
- pozostałe miskanty rosną, najlepiej Morning Light

ale do tych nędznych miskantów Variegatus i Hakonechloa codziennie podchodze po kilka razy i patrzę, czy rosną... no, nie chcą...