Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 22:37, 17 maj 2012

Klamber napisał(a)
Hej dziewczyny, podam Wam sprawdzoną melinę http://trawki.pl/index.php
Karola, pokaż liliowca i rozchodnika i orlika jak poczekasz na swoją paczkę, to na pewno trawki Ci jakieś z kombinuję. Ja swoich host mam dużo, szukam innych. To co interesowała by cię ta pierwsza? czy nie.

hej Robercie!
dzieki za adres. Poklikam, zobacze
Liliowce mam takie - lub b. podobne (fota nie moja):

Rozchodnik okazały:

Orliki:

(male sadzonki, siewki)

Chciałabym tę zieloną hostę z białymi paskami - której dużą okrągłą kępę pokazałeś - śliczna jest!
Mala_Mi 22:40, 17 maj 2012

Agacia napisał(a)

Hej dziewczyny, podam Wam sprawdzoną melinę http://trawki.pl/index.php

Robert, zamawiałeś na trawki.pl? Ja tam od weekendu już siedzę i czytam, czytam, ale teraz to się przestraszyłam zamawiania traw przez neta!

Połowa moich traw z tego źródła..wielkość nie powala na kolana, ale wszystkei rosną bardzo łądnie i szybko przybierają na objętości...dalteg ow tym roku też tu kupowałam.. jak znajdę chwilke czssu to obfocę tegoroczne zamówienie..... największe trawy ma mój pan w bylinowym, ale niestety nie wszystko posiada... Poza tym nie mogę do niego jeżdzić na zakupy, bo zamiast jednej sadzonki przywożę 50.......
Gardenarium 22:42, 17 maj 2012

Zobaczyłam tę dyskusję i jestem przerażona, niedawno dostałam informację od jednej (tylko jednej) osoby, że Mariusz nie wysłał nagrody za konkurs, po czym napisałam zapytania do wszystkich laureatów. Okazało się, że tylko Zbyszek dostał nagrodę w miarę szybko (jedna trawa), pozostałe osoby - nie.

Ja także uważałam Mariusza za eksperta i miłośnika traw, zgodziłam się na zaproponowany konkurs, jednak nie miałam możliwości zabezpieczenia nagród, bo była zima. Teraz widzę, że to był wielki błąd. Jak widać mogę polegać wyłącznie na sobie.

Pozwoliłam na ten konkurs, bo wydawało mi się, że duży producent traw nie będzie miał problemu z taką znikomą ilością traw do wysyłki.

Sama także prowadzę sklep i załatwiam zamówienia od ręki, nie wyobrażam sobie wziąć pieniądze a nie wysłać towaru !

Ludzie, to nie jest do zaakceptowania. Na jego miejscu zakupiłabym te trawy w sklepie, byleby wywiązać się z zobowiązań. Nawet jeśli mu wymarzło, należało do mnie chociażby napisać, abym ja była w porządku, wtedy sama zapewniłabym nagrody w stosownym czasie.

Trawy dopiero teraz puszczają, ale można było wysłać żurawki lub hosty.

Tego nie rozumiem i wstyd mi za Mariusza przede wszystkim za to że nie poinformował, a głównie za to, że nie zapewnił nagród. Przez to mnie także postawił w bardzo przykrej sytuacji.
Po kontakcie z nagrodzonymi skontaktowałam się w poniedziałek z Mariuszem telefonicznie, po czym otrzymałam od niego zapewnienie, że paczki są zapakowane. Jutro jest piątek i sprawa będzie jasna. Ja wiem tylko jedno jeśli wysyłam swoje paczki w poniedziałek, u klienta są we wtorek.

Zapewniam Was, że jestem w kontakcie z osobami, które czekają na nagrodę i jeśli do piątku nie otrzymają, ja w następnym tygodniu wyślę od siebie nagrody, niekoniecznie trawy, może zestawy żurawek lub innych roślin.

Najgorsze jest to, że wszyscy byli przekonani że to solidny sklep.

Wklejam tę wypowiedź także na wątku konkursowym https://www.ogrodowisko.pl/watek/1305-konkurs-o-trawach?page=17#post_7

Instagram Ogrodowiska
popcorn 22:43, 17 maj 2012

Klamber napisał(a)
Hej Karola, wspominałaś kiedyś o sasance, że może będzie i co tam wyszło z nią?
Te 9 zeta to pewnie doniczka kosztowała . Szczerze, jak bym dostał takie trawki to na pewno odwiózł bym je osobiście. Naprawdę można dostać załamki.

I wyszło że ta moja była różowa. Gdyby była fioletowa to fioletowe byłyby 3 (kupiłam niedawno 2 fioletowe na targu), ale może nasionka chcesz? Kiedyś siałam, wzeszły, ale zimy nie przetrwały- za późno wysiałam a siewek nie okryłam Nasiona byłyby różowych i fioletowych
I ciut nasion jeszcze mi zostało piórkówki (wezmę resztę do Bogdzi) - chcesz? Muszę Elę i Hanię którym wysyłałam spytać jak im rosną??

Ja bym walczyła, o zwrot kasy, bo to przegięcie takie patyki wysyłać Wstyd by mi było
popcorn 22:47, 17 maj 2012

Gardenarium napisał(a)

Najgorsze jest to, że wszyscy byli przekonani że to solidny sklep.

Danusiu to jest w tym najgorsze, masz rację
Ja liczyłam na dostawę osobistą bo mam blisko, a on po drodze -często jeździ do Wrocka. Ale niekoniecznie chciałam odbierać sadzonki będąc przeziębioną o 23.30... poprosiłam o wysyłkę pocztą, może dostanę?
To nie Twoja wina, wszyscy myśleli że to ekspert i będzie traktował innych poważnie...
Gardenarium 22:50, 17 maj 2012

Jeśli do piątku doszłyby paczki, laureaci mieli mnie powiadomić.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 23:18, 17 maj 2012

popcarol napisał(a)
Na szczescie nie placilam, mialam zaplacic przy odbiorze

a ja zaplacilam prawie miesiąc temu ponad 3stówy i w poniedzialek się dowiedzialam, że wymarzly i nie będą mieli, mieli zwrocić kasę, ale jej nie widzę
Krys 23:24, 17 maj 2012

Ja kupiłam trawy u Mariusza na Gardenii ,wielkość tez nie powalała ,ale teraz wyglądają dobrze ,jedna nawet podzieliłam ,cena nie była konkurencyjna Jutro zrobie im zdjęcie a chciała aby mi Karolina przy spotkaniu z Mariuszem dokupiła traw,nie rób tego
Klamber 23:28, 17 maj 2012

Trudno, nic się nie stało, rozplenice mam 3, to nie będę wysiewał, ale mam nasiona dmuszka to jedno roczna trawa, mała i bardzo ładna, taka mini rozplenica. Mam nasiona , ostróżki, liatrii , i białej jeżówki, sprawdzone, mi rosną. Jeśli masz liliowca sporo, to wezmę ale nie chcę Cię ogałacać.
malgocha1960 23:58, 17 maj 2012

Widzę,że jest ciekawa dyskusja na temat traw,moje okazy od tego pana są u mnie w wątku/kto chce obejrzeć niech zaopatrzy się w lupę/.Pomijając to,że 11 stycznia wpłaciłam pieniadze to po wielu telefonach z mojej strony oczywiscie,było jutro pojutrze,w ten sposób przesiedziałam tydzień w domu jak pies przy budzie,żeby nie przegapić paczki.W końcu jak zdenerwowana po tygodniu zadzwoniłam z pytaniem ile jeszcze bede czekac to odpowiedział mi,że nie wie,bo jest w drugim końcu Polski i proszę pisać meila do firmy.Wkurzona nieziemsko zadzwoniłam do żony i znowu po wielu perypetiach,już nie chcę wspominać,dostałam upragnioną paczke,ale po rozpakowaniu opanował mnie histeryczny smiech.Widzę,że ten pan jako sprzedawca jest spalony na wielu forach ogrodniczych,ilu jeszcze ludzi nabije w butelkę?

Widzę,że szykuje sie spotkanie,ja jadę w sobote na ogólnokrajowy zjazd FO w Sulejowie koło Piotrkowa Trybunalskiego.Mam nadzieję zapomnieć o ostatnich przeżyciach i dobrze się bawić.