Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:38, 21 wrz 2011

Hej Gabi,
nie było źle, niecałe 45 minut pracy pogoda piękna

Mój cyprys się trzyma, podlewam go co parę dni i spryskuję wodą jak radziła Danusia.
Tylko w jednym miejscu igiełki mu się trochę pozwijały, ale to może jest kawałek 5x5 cm. Byłam w leroy, tam sadzonki spośród których wybierałam ledwo żyją... a oni ich nie przeceniają... po 2 tygodniach w sklepie, rzadko podlewane są całe pozwijane i przesuszone... w życiu bym takiego nie kupiła...

Nie było akurat "mojego" kierownika, rozmawiałam z jakimś zastępcą. Powiedział że większość dużych roślin mają kopanych z ziemi, gdyby były hodowane w doniczkach kosztowałyby 3x więcej... zero jakichś skrupułów... mam nadzieję mój się przyjmie, po zimie zobaczymy
bukszpanowo 12:41, 21 wrz 2011

Karolinko to nie tu, ale bardzo blisko , piąty dom za mostem, w głębi, z wysoką tują.

W tej szkółce to pani ma bardzo duży wybór roślin!

A cebulkowe jak zakwitną wiosna , będzie bajecznie
popcorn 12:55, 21 wrz 2011

Hmm no to nie wiem gdzie Iwonko! Most... jedyne co kojarzę to wiadukt nad torami po którym się przejeżdża, do Teściów jadę prosto, do ciuchci w prawo... jakiś mały mostek tam dalej za ciuchcią jest, ale o to gdzie musiałabym spytać męża który tam się wychował i 20 lat mieszkał i zna okolicę jak własną kieszeń Ale jakby co, trafię

Tak, lubię tę szkółkę, mam od tej pani brzozę płaczącą, parę iglaków,a ostatnio z miesiąc temu lobelie chyba (?) kwitnące, jedna z zielonymi druga bordowymi liśćmi. Zaglądam czasem jeśli mąż i córka zbyt mocno nie protestują, a za każdym razem mocno wyciągam głowę

Liczę na to że nornice mi ich wszystkich nie zjedzą Te wzdłuż podjazdu sadziłam w koszyczkach, ale te przy wyjściu z domu wśród roślin nie...
pozdrawiam!
popcorn 14:47, 22 wrz 2011

witajcie,

w biedronce sa niedrogie cebulki - po 2,49 za 7 tulipanów, 3 hiacynty, 15 śnieżników lub krokusów. Wczoraj sobie kupiłam:

Z prezentów urodzinowych (za 3 dni świętuję najbardziej ciesze sie z tych "ogrodniczych" - kolejny storczyk na okno w salonie i książka - podstawy architektury krajobrazu

Moze po pracy posadzę te cebulki

Jutro piątek, weekendu poczatek W sobotę planuje zakupy - macierzanka ok 30 sadzonek, spytam tez w tej szkółce o której mówiła Iwonka/Bukszpanowo o wiśnię umbraculifera - moze akurat tam by mieli/mogli sprowadzić?
miłego dnia!
Karolina

Sebek 17:15, 22 wrz 2011

2,49 za 3 hiacynty - nie raz i tyle trzeba za jednego zapłacić

Ostatnio jak byłem w biedronce to cebul w ogóle nie mieli - wszędzie patrzyłem
popcorn 18:20, 22 wrz 2011

To prawda, bardzo dobra cena. Ja bym nie zauwazyla i nic nie kupila - duze stoisko stalo za kasami! Gdyby nie jakas emerytka podchodzaca do kasy i placaca bez kolejki za paczke cebulek nie zorientowalabym sie ze tam cos w ogole jest
Jutro kupie jeszcze dla Tesciowej i Babci, jesli beda. Oferta jest od poniedzialku...

pozdrawiam!
bukszpanowo 19:57, 22 wrz 2011

Ale się zgadujemy haaaaaaaa.
Karolinko zapytaj męża, ja nie mówię o wiadukcie w Karsznicach, bo Wy pewnie skęcacie jakoś tak w Ostrówku w lewo. Mówię o moście nowowyremontowanym jak się jedzie drogą na Sieradz i wtedy ciuchcia z lewej a ja z prawej.
popcorn 08:26, 23 wrz 2011

hej Iwonko,
hihi, no to nieźle Myślałam o ciuchci przed dworcem PKP Karsznice. Ale wiem gdzie ciuchcia stoi od strony Zduńskiej... na rozjeździe - w lewo na nowy wiadukt, w prawo do Karsznic. Mniej więcej wiec trafiłabym do Ciebie
Dokładnie, w Ostrówku skręcamy z trasy.
pozdrawiam i milego dnia!
GabiK 08:53, 23 wrz 2011

I jak, zabrałaś się za cebulki?
justi 09:41, 23 wrz 2011

Ja też na urodzinki najbardziej cieszę się z prezentów ogrodniczych. A miałam je parę dni temu. Przybyły dwie nowe książki i storczyk też.