Agatko - wielka szkoda że już ich nie ma, bo miałabym ochotę...

Znalazłam lokalnie, ale wolę większą kupić... na miejscu ok 50 cm łysawa, 55 zł... w Łodzi znalazł Shrekol - Przemek wklejał fotki, parę stron wcześniej u mnie, po 69 zł- może się wybiorę popatrzeć w sobotę?

Jeśli kupię, może też byłabyś chętna na 1 szt? Mogłybyśmy się spotkać w Augustowie np? (będę na targu w sobotę 9go czerwca rano)
Irenko -
Agnieszko - korzenie ma podobne do perzu, takie podziemne rozłogi, zakończone świeżą sadzonką

Zgrubienia 2x większe niż u perzu...
Dzisiaj pracowicie spędziliśmy popołudnie

M zrobił podstawę pod kosz na śmieci - z krawężnika wkopanego pod kosz - teraz jest stabilnie i kosz się nie brudzi

Ja wybrałam 2 taczki kompostu z dna kompostownika (jutro drugą połowę odgarnę). Kompost wymieszałam z ziemią na nowej rabacie, posadziłam mozgę (ostatnie kilka sadzonek, słabiutkich - te które mi się do auta w sobotę nie zmieściły). Nie sądziłam że będę gdzieś u siebie tę mozgę sadzić, bo zostawiłabym sobie więcej lub chociaż ładniejsze sadzonki

No ale to taki chwast, że się szybko zregeneruje i rozrośnie, zwłaszcza że do dołków dosypałam im kompostu

Posadziłam też przed nimi rozchodnik - jak wyżej - ostatnie kilka sadzonek

Do Danusi nie bardzo mam co wieźć

Zresztą chyba się nie wybiorę
Potem podlewałam ogródek, musiałam Młode szybko zagonić do domu bo zrobiła się 21wsza, a Młoda mokre włosy od ganiania pod zraszaczem i do spania najwyższa pora - jutro normalny dzień, żaden weekend

Rozsypałam tylko kilka worków zrębków, bo się ciemno zrobiło - ciąg dalszy jutro!