Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 10:37, 23 maj 2012

Bogdzia znalazła dla mnie Inversę, w szkółce p. Ciepłuchy - dużo bliżej mnie.

A na ich stronie wisi takie ogłoszenie o pracy:

W szkółce w Konstantynowie Łódzkim zatrudnimy:
PRACOWNIKA BIUROWEGO NA STANOWISKO KOORDYNATORA EKSPORTU.

Wymagania:
- dobra znajomość pakietu MS Office
- umiejętności handlowe, negocjacyjne
- pożądana znajomość języków: niemiecki, rosyjski, angielski.
Organizujemy nieodpłatne kursy podnoszące znajomość tych języków.

Rosyjskiego nie znam... ale super byłoby sprzedawać rośliny - ciekawe jakie pieniądze oferują... mam dobrą pracę, ale fajnie byłoby Gdyby nie dobra praca aplikowałabym szybciutko
Zadzwonię, może w sobotę podjadę?
majkel0326 10:48, 23 maj 2012

Fajne ogłoszenie.Tylko trzy języki to duże wymaganie wydaje mi się.Niemiecki i angielski w miarę znam,ale po rosyjsku ani słówka nie umiem Chociaż w sumie koordynator eksportu musi znać języki.Ciekawe ile płacą
popcorn 11:08, 23 maj 2012

Pojadę to pogadam Po rosyjsku słowa nie znam - jak Ty Angielski ok, po niemiecku sie dogadam, zreszta uzywam czesciej niz angielskiego - 10 lat w niemieckiej firmie
Fajniej byloby sprzedawac rosliny niz armature przemyslowa no ale pewnie nie placa za dobrze... Miejscowosc jakies 10 km ode mnie...
Przejade sie w sobote, dzwonilam, maja swierki inversa do wyboru do koloru, a procz tego cudne rh i borowki amerykanskie... pewnie z pustymi rekami nie wroce
majkel0326 11:26, 23 maj 2012

Karolina zapytać można,co tam
popcorn 11:56, 23 maj 2012

Myślę że zapytam o rośliny - tylko Ale zobaczę jeszcze
Piękna pogoda, szkoda że mam dużo pracy, tyłek boli Tak to jest jak wszyscy na targach, ktoś pracować musi
miłego!
Agacia 20:01, 23 maj 2012

O, z tej szkółki mam moje trzy rh via Auchan
popcorn 21:49, 23 maj 2012

No proszę Też mam 2 z Auchana, może od nich? W sobotę pojadę obejrzeć szkółkę i może kupię tę inversę i rh -żeby zastąpić 2 które załatwiłam zbyt dużą dawką nawozu? Temu na kijku jeszcze dam szansę, może odrośnie jakimś cudem Czubki-pąki - nie odpadły, zostały - może odżyje za jakiś czas?

Dzisiaj nie ruszyłam z rabatką trawiastą, tylko podlałam bukszpany variegata na niej. Rozkładałam zrębki drewniane (na rabacie z cisami i nowej z bukszpanami i funkiami za domem-od północnej strony). I popieliłam trochę - ogórki wystawiły 3ci liść dopiero, a już zarosły je chwasty - już ich nie ma Plewiłam też trochę rozsypując te mielone gałęzie - nie chciałam przysypywać chwastów. Nazbierało się 3 wiaderka - tylko w okolicach tarasu i na cisowej rabacie
Moze jutro zajmę się resztą kompostu i posadzeniem traw na trawiastej rabacie. Jak skończę, wyspię ją korą i pokażę
popcorn 08:47, 24 maj 2012

Czy mówiłam już że uwielbiam nasz bazarek??
Dzisiaj kupiłam powojnik bylinowy (szkoda że nie miała drugiego) - taki jak u Bogdzi podziwialiśmy (nie załapałam się na sadzonkę a chciałam mieć) i 2 duże żurawki bordowe (te nowocześniejsze mi wymarzły, więc dosadzę w ich miejsce te zwykłe). Dla stałej klientki 30 zł - tyle zapłaciłam, normalna cena powojnik 15, zurawki po 12. I tak tanio wydaje mi się!
Zakupy:
mira68 08:56, 24 maj 2012

Karolino żurawki kolosy mam taki sam kolor ale w porównaniu z Twoimi miniaturki
mira68 08:57, 24 maj 2012

Ja płaciłam za moje miniaturki 6.50