Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Agacia 15:15, 24 maj 2012

A jakie dorodne! Gratuluję!
popcorn 15:22, 24 maj 2012

tylko już nie mam gdzie sadzic Trawnika coraz mniej
Posadziłam żurawki 3 sadzonki takie same, 4ta inna - z perłowymi przebarwieniami na liściach. Miałam takie same odmiany z ubiegłego roku, więc dosadziłam odpowiednio
Wieje strasznie, więc nieprzyjemnie się pracuje - bardzo zimny wiatr. Kosili nam rowy przed domem, muszę iść i pograbić trawę - byłą już na tyle wysoka że kwitła.
Jutro piekę znowu rabarbarowe ciast wg przepisu Agaci - w weekend odwiedzą nas moi Rodzice
A jutro piątek! Weekendu początek!
shrekol 18:43, 24 maj 2012

Karolciu sorry, że dopiero teraz ale praca ...... świerki są wielkości ~ 70 cm
Agacia 19:12, 24 maj 2012

P.S. Zajrzyj do Danusi, jak dobre duszki zaopiekowały się (teraz to już naprawdę) nie tylko bukszpanowym. Jakbym widziała swój dom oddany pod opiekę (już nie powiem komu) na czas jakiegoś wyjazdu
bociek 20:57, 24 maj 2012

Piekne zurawki, dorodne.
No i co bylas na interview???
popcorn 20:59, 24 maj 2012

Przemku dzięki za info W sobotę jadę do Konstantynowa do szkółki Ciepłucha, jak będą większe kupię tam. Jak nie, pojadę na Kasprzaka po ten wypatrzony przez Ciebie. Dziękuję!
Agatko zaraz zajrzę!

Uff, posadziłam resztę rozchodników na rabacie przed domem. I piórkówki i proso jednak - póki nie mam trzcinników Karl Foerster będą zajmować ich miejsce, potem przesadzę. I tak nie ruszam na razie tawuł, bo zaraz będą kwitnąć - a one słabo znoszą przesadzanie jak mają dużo liści i świeżych przyrostów - musiałabym je mocno przyciąć, a że są całe w pąkach szkoda mi ich.
Dosadzę więc jutro resztę traw jakie mam (nie skończyłam bo idę poczytać Młodej przed snem) - a sadzenie łatwe nie jest, bo podsypuję dużo kompostu, który z pryzmy wygrzebać muszę...
Podlałam cały ogródek - sucho jest strasznie, po 2 dniach bez lania bób cały omdlały... a kwitnie, więc znów mi go szkoda
majkel0326 21:01, 24 maj 2012

Karolina,ładne,duże żurawki kupiłaś.U nas w centrum ogrodniczym są są za dychę,a wyglądają jak połowa Twoich
popcorn 21:03, 24 maj 2012

Majeczko już wsadzone Jutro uzupełnię korę i pokażę Dzieliłam na pół, więc mam 4 nowe sadzonki.
One nie są normalnie w sprzedaży, moja znajoma pani ogrodniczka miała, wzięłam oba - więcej brak
Normalne - połowa lub mniej tych sadzonek - są po 8-10 zł na bazarku!

Lawenda bedzie kwitla! I Hortensja Limelight mimo nie obcinania! I liliowce za chwile!!!
popcorn 21:38, 24 maj 2012

Boćku przegapiłam Twojego posta!
Do Ciepłuchy jadę w sobotę, ale tylko jeśli będzie właściciel spytam z ciekawości o tę ofertę pracy. Aplikować nie zamierzam, zostaję w mojej pracy - zadowolona jestem Zaraz stuknie 10 lat w jednej firmie! Dłuuugo
Może jutro skończe nową rabatę. Korę zamówić muszę, bo mam tylko 3 worki - mało
Ciekawe jaka pogoda będzie w weekend - mogłoby być fajnie, bo planujemy grila - będą goście
popcorn 08:12, 25 maj 2012

Witam,
bardzo prosze by odpowiedzi na wpis pani Anety kierowac nie w moim wątku, a w wątku konkursowym, tutaj:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1305-konkurs-o-trawach

Dziekuje
Karolina