Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:03, 21 maj 2012

Hej Magnolio! Ale fajnie Nie tylko ja myślę o moim ogródku dzięki

Więc piórkówkom znajdę inne miejsce!
Więc będzie sajgon Wyjmiemy krawężniki (dobrze że nie zabetonowane I wykopuję górny rząd tawuł, tak? A co w miejsce tych tawuł? Trzcinnika muszę dokupić, bo ta sadzonka ładna jest, ale dzielić nie bardzo jest co...

Czyli zostawiam górny rząd wolny, na więcej trzcinnika.
Potem duzo mozgi i czosnki (na jesien bo teraz nie mozna kupic), nizej duzo rozchodnika, piorkowek nie sadze, zostawiam miejsce na tawuly (ale przesadze je dopiero jak przekwitna i zetne im kwiatostany - pewnie za ok 3 tyg.
I juz?
jotka 14:06, 21 maj 2012

Witaj Karolinko dołączam się do grupy lubiących świerki inversa, a nie mającej gdzie go wsadzić ...
Miło było Cie poznać
popcorn 14:22, 21 maj 2012

hej Jolu! dzięki! Ale myślę miejsce znajdę - przesadzę bukszpana na pniu i już
Mnie równiez było bardzo miło! Do zobvaczenia u Danusi??
magnolia 14:48, 21 maj 2012

ja bym oczywiście dała rząd trzcinnika- będzie pięknie spięte. On jest taki żołnierski, ułożony, a delikatny. Mówimy o trzcinniku Karl Forester, tak? czy inna odmiana?
jotka 14:53, 21 maj 2012

popcarol napisał(a)
hej Jolu! dzięki! Ale myślę miejsce znajdę - przesadzę bukszpana na pniu i już
Mnie równiez było bardzo miło! Do zobvaczenia u Danusi??

A ja świerka będę chciała wsadzić u córki, która dopiero bedzie tworzyć ogród

U Danusi raczej nie będę ciałem, ale duchem na pewno
shrekol 15:00, 21 maj 2012

Byłem w Traczu na Kasprzaka i są dwa okazy i chyba w niezłej cenie

popcorn 15:11, 21 maj 2012

magnolia napisał(a)
ja bym oczywiście dała rząd trzcinnika- będzie pięknie spięte. On jest taki żołnierski, ułożony, a delikatny. Mówimy o trzcinniku Karl Forester, tak? czy inna odmiana?

Magnolio nie mam pojęcia, dostałam jako nagrodę - ale sprawdziłam w necie, chyba to inna odmiana, jakas variegata... poszukam Czyli zamiast gornego rzedu tawuł?

Jolu
- szkoda...jak znajdę łądną inversę na pewno się pochwalę
popcorn 15:12, 21 maj 2012

Przemku tanio! Dzięki serdeczne - chciało Ci się szukać i fotki od razu! Wow!
A jakiej są mniej więcej wysokości? Muszę zobaczyć gdzie jest Kasprzaka

Coś kupiłeś ciekawego?
magnolia 15:35, 21 maj 2012

to masz trzcinnik Overdam- szkoda bo kontrasty nie będą takie ładne.Paski tzrcinnika i paski mozgi- pewnie podobne ale inne, co? Nie widziałam tego zestawienia na żywo .
To może jednak proso na cały tył? Bo pewnie nie chcesz kupować trzcinnika Karl Forester?
popcorn 15:44, 21 maj 2012

No, paski i paski, do tego różne... więc nie pasuje... zostawię tył pusty i będę myśleć Jak znajde Karla Foerstera to kupie, a jak nie dokupie prosa... chyba ze zobacze cos ladnego wysokiego to tam wcisne?
A co powiesz na 2 krzaki hortensji, np limelight albo innej bukietowej (chyba)? Bo coś wysokiego by sie przydalo - moze byc nie trawa?

Najważniejsze żeby posadzić co mam, miejscami łyse może zostać
Dzięki serdeczne za pomoc