Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:58, 24 maj 2012

U nas normalnie sa po 8, ale tez sporo mniejsze - te mozna spokojnie podzielic, i tak tez zrobie - i posadze obok siebie Miłego dnia!
Klamber 09:23, 24 maj 2012

Miałaś już nic nie kupować.
popcorn 09:37, 24 maj 2012

Taak, miałam Zurawki na podmianke (kilka zmarzlo), a powojnik gdzies wcisne
Nadmiar bede miala na wymianki
Widzialam dzisiaj na targu ostrozki, juz mialy pąki, za tydzien maja byc biale (dzisiaj mial gosc same niebieskie). Jak sie wybiore do Danusi to Ci kupie, ale nie jestem pewna czy mi sie uda

pozdrawiam!!
KasiaWB 10:44, 24 maj 2012

też sobie obiecuję, że narazie już nic nie kupię ))) zakupy fajne ta żurawka po prawej to chyba z odmian nowszych, ale dobrze nie widzę
Co do ostróżek, w tamtym roku się na nie napaliłam i kupowałam na targu bo tam akurat były wiosną, a potem było zatrzęsienie ostróżek w ogrodniczym i to w różnych odmianach, a ja nakupiłam "u baby" i to jakąś nieciekawą odmianę. W tym roku kupiłam 3 ładne pełne sztuki po 4 zł w sklepie ogrodniczym i przynajmniej wiem co kupiłam )) te najnowsze odmiany są ładniejsze, bo pełne, gęściutkie, no ale to już też zależy co się komu podoba )
Jestem u Ciebie na bieżąco Pozdrawiam
popcorn 10:57, 24 maj 2012

Kasiu u nas po 4 zl w ogrodniczym to nic nie mozna kupic... no moze bratki czy cos w tym stylu
Najtaniej ostrozki byly w Oswiecimiu po 6 zl chyba, rok temu, w tym roku jeszcze nie bylam u Rodzicow w ogrodniczych... u nas sa po 8-10 zl nie od babuszki, a na stoisku z roslinami - handlarze maja. I wyboru nie ma prawie zadnego
Na zdjeciu zurawki tez jakby wygladaja inaczej, a wydawalo mi sie ze 2 takie same kupuje musze sie przyjrzec
KasiaWB 11:06, 24 maj 2012

Ja mam taki jeden sklep ogrodniczy gdzie ceny mają nawet nawet oczywiście cena to kwestia sklepu i asortymentu w sezonie, białą pełną ostróżkę kwitnącą widziałam i po 20 zł ))
Te Twoje żurawki są różne tak mi się właśnie wydawało
popcorn 11:35, 24 maj 2012

Trudno, przezyje, i tak mam rozne na rabacie - zolte mi wymarzly, wszsystkie beda bordowe - a ze roznych odmian / odcieni - trudno
To fajny ten ogrodniczy
Milka 11:41, 24 maj 2012

Klamber napisał(a)
Miałaś już nic nie kupować.

Ha, ha, to się nigdy nie uda
ostróżki u mnie też zaraz zakwitną, ale cholerka mszyca się do nich dorwała!
pozdrawiam Karola
popcorn 11:53, 24 maj 2012

Yyy, musze moje obejrzec - tez maja pąki, ale mszyc nie widac... musze zobaczyc
dzieki Irenko!
Tak, to sie nigdy nie uda... nie wpuszczac nalogowcow
arcobaleno 12:41, 24 maj 2012

Takie zakupy zawsze cieszą - i jeszcze z rabatem