Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

kaisog1 15:00, 04 paź 2011

OOOOOOO kurcze! KArola przepraszam! Faktycznie to do góry nogami hahahahhaha Ale gapa ze mnie ....chyba muszę się wyspać...

...a tak mi coś nie pasowało... szukalam tego chodnika i znaleźć nie moglam hahahah

popcorn 15:07, 04 paź 2011

No co Ty, spoko!
Poradź - jak sie wyśpisz jak rozwiązać to ze tam nie ma płotu na końcu tej rabaty...
myślałam nad tym zeby miedzy ta rabata a warzywnikiem puścić jakieś pnącza na pergoli, ale to mocno ocieniałoby warzywnik - pnącza byłyby od południa... wiec jest jak jest..

pozdrawiam!
kaisog1 15:33, 04 paź 2011

Karolina ...a może zastosowac kratki ale bez pnączy. Zobacz tu.. fajnie zastosowane.. takie schodki
http://allegro.pl/plotek-drewniany-kratka-z-rama-i1833959849.html
popcorn 15:44, 04 paź 2011

Hej, dzięki, pomysł niezły.
Myślę jednak że zastanawiać się i kupować ewentualnie będę dopiero na wiosnę, gdy okaże sie ze ze sprawa spadkowa coś nie idzie i nie kupimy działki za domem, wiec warzywnik dalej tutaj będę miała... zimę musimy przetrzymać bez zasłon. Nie wiem zresztą czy one i tak nie za dużo cienia by dawały...

no nic.. na razie nic nie robię w ogródku mimo ładnej pogody z braku czasu... ale w poniedziałek będę sadzić wiśnie (o ile je wcisnę i przewiozę naszym Polo

pozdrawiam!!
kaisog1 15:47, 04 paź 2011

hahahhaa chciałabym zobaczyć te wiśnie w polo
Sebek 19:07, 04 paź 2011

kaisog1 napisał(a)
hahahhaa chciałabym zobaczyć te wiśnie w polo

Ja też - no ale upchniesz - mówię Ci

To Ci doda otuchy
http://demotywatory.pl/3469918/Pozdrowienia-dla-idioty
Agacia 21:23, 04 paź 2011

Karola, to mój wątek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1043-ciasny-ale-wlasny

Czy mogę tutaj robić subskrypcje albo dodawać wątki do listy ulubionych?
Pozdrawiam
popcorn 08:07, 05 paź 2011

Na pewno zrobię fotki tych wiśni upchniętych w Polo - o ile uda się je upchnąć..

Dzięki za otuchę, Sebku!! zaraz obejrzę

Aga - dzięki za info. Niestety nie - chyba (co do subskrypcji ulubionych/śledzonych wątków) - albo nie umiem?

pozdrawiam!
ell 18:51, 05 paź 2011

jak na razie czytam i podziwiam zmiany. Wszyscy mają takiego powera do zmian - super.
popcorn 15:22, 06 paź 2011

Dziękuję Ci Elu za odwiedziny i wieeelka paczkę z roślinkami!!! Ale super!!

Dzisiaj będę wsadzać tojeść wzdłuż podjazdu (ładnie mi zadarni mam nadzieje), pod betonowym płotem bluszcz i bukszpan do wody

Jedziemy do Rodziców, przywiozę roślinki ze szkółki pod Krakowem i może te 4 wiśnie (1 dla Przemka Shrekola) - jeśli zechcą się zmieścić do autka, a mój M nie będzie zbyt narzekał

Muszę go koniecznie nakłonić do wizji muru od ulicy - zamontowałabym sobie na nim lustra i miała choć ciut pięknego ogrodu z lustrem Danusi... tylkko coś ładnego musiałoby się w tych lustrach odbijać... i nad tym będziemy pracować
Na początek byłaby to rabata z hortensjami i wiśniami umbraculifera właśnie, nad dalszym planem - tym w stronę domu - będę myśleć zimą a działać w kierunku upiększenia na wiosnę