Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

BEATA_S 10:44, 29 wrz 2011

No proszę Ale ta wysokość o której piszesz w necie to koszt 120-130 zł. Dasz namiar na priv?
Może kiedys będę przejazdem to wstąpię, bo za daleko jechać tylko po wiśnie
GabiK 11:08, 29 wrz 2011

No proszę jaka okazja. Dobrze, że do mnie zaglądasz i że Lena akurat na wiśnię zajrzała.
Jakbym potrzebowała więcej, to też się odezwę po adres. Jakbyś tam była to się rozejrzyj, czy innych okazji nie mają. A w ogóle to może podaj mi adres.
popcorn 12:49, 29 wrz 2011

witajcie,
dokladnie, gdyby nie Twoj wątek Gabi nie napisałaby Lena o tym, a ja bym nie przeczytała...

To chyba nie jest tajna informacja i myślę ze Lena ani moderator (Danusiu??) nie bezie miała nic przeciwko, jeśli wkleję tu adres:

http://www.szkolka.batko.cc.pl/

to kolo Krakowa. Moja uwagę zwróciły tez niedrogie trawy (np rozplenica japońska), rodgersja za 7 zl i wilczomlecz mirtowaty po 4,5 zl. Ale limelight brak, bukszpanów, cisów czy ostrokrzewów na pniu nie maja

pozdrawiam!
Karolina
Pszczelarnia 13:08, 29 wrz 2011

Karolino, i co kupiłaś tego wilczomlecza mirtowatego?
popcorn 14:00, 29 wrz 2011

Nie, ale mam ochotę Super się rozrasta, takie łany tworzy i fajny ma kolor na rabatę przed domem by mi się przydał...
wygląda na to że sama będę musiała do tego Krakowa pojechać po te drzewka... buu
popcorn 14:53, 29 wrz 2011

Przed:

I po:

chyba lepiej? Popracuję nad kształtem tej rabatki i będzie git może ją poszerzę, bo trawa nie chce tam rosnąć...widać co zostało dzisiaj posadzone - kora jest w tym miejscu wilgotna

Coś dosadzić tam jeszcze? Myślałam nad cisem ciętym w stożek, ale zasłoniłby mi całe słońce dla borówek, to strona północno-wschodnia. Zresztą cis lubi zasadowe podłoże, a u mnie kwaśno, a tam tym bardziej - borówki i wrzośce w torfie...
Większość nasadzeń to funkie. Może jeszcze jeden miskant-mały?
Lena 16:00, 29 wrz 2011

popcarol napisał(a)
witajcie,
dokladnie, gdyby nie Twoj wątek Gabi nie napisałaby Lena o tym, a ja bym nie przeczytała...

To chyba nie jest tajna informacja i myślę ze Lena ani moderator (Danusiu??) nie bezie miała nic przeciwko, jeśli wkleję tu adres:

http://www.szkolka.batko.cc.pl/

to kolo Krakowa. Moja uwagę zwróciły tez niedrogie trawy (np rozplenica japońska), rodgersja za 7 zl i wilczomlecz mirtowaty po 4,5 zl. Ale limelight brak, bukszpanów, cisów czy ostrokrzewów na pniu nie maja

pozdrawiam!
Karolina

Karolinka jasne że podaj adres-ja też u siebie podałam
Limelight kupiłam u nich po 16 zł bodajże.Może nie wszystko aktualizują na stronie.Rodgresja owszem jest-średnia ale faktycznie po 7zł-parę sztuk.Traw też niewiele,ale lepiej kupić jedną i podzielić-one się w jednym sezonie szybko rozrastają.
Jest to niewielka szkółka ale ja zaglądam tam systematycznie i zawsze coś "po pieniądzach" upoluję:
Tak więc polecam
GabiK 16:56, 29 wrz 2011

Karolino lepiej, ale niezupełnie dobrze.
Czegoś mi w prawym rogu brakuje - tam gdzie trawa nie rośnie. A może ją zrobić po kwadracie? Taką otoczkę wokół domu?
KasiaWB 17:16, 29 wrz 2011

popcarol napisał(a)

Chociaż kiedyś kupowałam morwę na pniu (morus alba pendula). U nas 85 złotych, a w szkółce koło Lublina po 15 były (po fakcie się dowiedziałam od znajomej z forum muratora, zresztą w Lublinie nikogo nie mam).
pozdrawiam!

już masz )
KasiaWB 17:24, 29 wrz 2011

Karolinko, mi się widzi na tym rogu domu podobna w kształcie i nasadzeniach (oczywiście przy wykorzystaniu host, które już masz, no i w kolorystyce jaką Ty lubisz) rabata Sylwii - pokazana w jej wątku m.in. na dwóch kolejnych stronach https://www.ogrodowisko.pl/watek/113-ogrod-sylwii-od-poczatku?page=362 i na następnej, choć jeszcze poszukam stronę, pokazującą jak Sylwia ją tworzyła to jedna z moich ulubionych rabat na forum