Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:53, 11 wrz 2012

Agnieszko nie ma sprawy, cieszę się że pamiętasz, spokojnie!! Poniedziałek lepszy, żeby nie leżała przez weekend na poczcie
Ela - ja już mam maliny a właściwie malinojeżyny. Chyba są lepsze od malin bo się rozłażą, ale blisko rośliny matecznej i chyba mniej intensywnie (porównuję sowje od 3 lat z malinami sąsiadki). Sąsiad Mamy od której mam sadzonki po prostu je podkasza z każdej strony i się nie rozłażą. Też tak zamierzam robić. Ciekawe jak się będzie sprawować poranna rosa - żółta odmiana maliny którą zamierzam kupić. Najwyżej wywalę za jakiś czas - ale swoje maliny to swoje, nie pryskane, dziecko może jeść

pozdrawiam!!
Ozz 21:14, 11 wrz 2012

Czyli pomidor na balkonie to dobry pomysł No na przyszły rok sobie sprawię... ach i ta cukinia kusi... lubię ją na wiele sposobów.

A myśleliście żeby pod malinkę taką ,,ramkę" z deseczek zrobić? Wygodniej się zrywa.

Coś jak tu na ostatnim zdjęciu pod migdałkiem:
http://jestemnaptak.onet.pl/Wszystko,dla,ptakow,,foto,contest,810.html#
bociek 21:17, 11 wrz 2012

Karolina, buziaki przesylam. Jutro popatrze na klosowke, moze cos uda sie jeszcze teraz uszczknac - dam znac
popcorn 22:32, 11 wrz 2012

Ozz jasne! Na Twój balkonik jak znalazł! Te wiszące doniczki kupiłam na alle, ale wystarczy zwykłą wiszącą przedziurkować od spodu i już Cukinia w doniczce to już nie to, chyba że w wielkiej doniczce... bo ona wędruje, moja ma ponad 1,5 metra teraz... długości
O ramkach dla malin pomyślimy w przyszłym roku, może M mi zrobi Dzięki!!

Kasiu
- dzięki serdeczne!!! Nie dlatego pisałam! Ale będzie mi bardzo miło. Czy masz jakieś życzenie roślinne z mojego ogródka??

Dobranoc! Obejrzę jeszcze tylko zimozielony i trawnik i lulu
pozdrawiam!!
bacowa 06:16, 12 wrz 2012

Karola , jak będziesz miała okazję kupić ostnice to ja poproszę 10 szt

dzisiaj nareszcie u nas PADA DESZCZ ,wczoraj sadziłam 10 limek to się czułam jak bym sadziła na Sacharze .
pozdrawiam
popcorn 08:11, 12 wrz 2012

Ewo a u nas ZERO limek A Ty masz na miejscu gdzies zrodelko? Drogie? Ladne?
Ale musisz miec duza dzialke, skoro 10 nowych krzakow, ktore beda wielkie docelowo, sadzilas?
Oczywiscie, jak znajde ostnice to Ci kupie
U nas cos w nocy pokropiło, ale przydałby się porządny deszcz... parę dni temu podlewałam, bo rośliny się męczą po prostu..

pozdrawiam, milego dnia!!
popcorn 08:37, 12 wrz 2012

Poranny obchód i kilka fotek

Miejsce na maliny:

Funkie z bliska - nie jest to może najpiękniejsza odmiana, ale od Babci i rośnie jak głupia, więc nie wyrzucę

I od wschodniej strony domu, w miejscu po funkiach, posadziłam proso rózgowate (3 szt) i jeżówki - na razie małe, ale za rok powinny kwitnąć (przynajmniej te większe):

Tu największa sadzonka prosa, kwitnąca:

I nareszcie doczekałam sie zawilców - kolejne podejście, bo mają mało charakterystyczne listki które wielokrotnie... wyplewiłam

Miłego dnia! Do roboty!
Tess 08:48, 12 wrz 2012

Karola, skarpetki hostowe super, i hostowa obwódka na malinowej rabacie też
No, pracusiu, gratki
popcorn 08:50, 12 wrz 2012

Teresa dzięki! Miło słyszeć że się podoba
pozdrawiam!
Milka 11:39, 12 wrz 2012

a mnie ta hosta się bardzo podoba i pomysł z szyszkami, też nimi zadarniam