Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

danuta_ 08:55, 02 paź 2012

Witaj Karolino! wpadłam z rewizytą - oj, zasiedziałąm się troszkę - ogródek warzywny masz piękny - zbiory do pozazdroszczenia ( ja, aż wstyd się przyznać ani jednej marchewki nawet nie mam) . Kolekcja żurawek też imponująca.Cisy powinny się przyjąć - pogoda im sprzyja.
popcorn 09:02, 02 paź 2012

Wiktoria dziękuję!
Danusiu dzięki! lubię swój warzywnik, lubię w nim pracować, a jak warzywka sie odwdzięczają to mam radochę Jeszcze z miesiąc bez mrozów i będzie git - mam nadzieję

pozdrawiam!!
popcorn 12:04, 02 paź 2012

Są grzyby! Przejeżdżałam obok targu - zatrzęsienie sprzedających. I właśnie widziałam sąsiada jak spod brzózek na działce którą chcemy dokupić niesie kilka kozaczków! Może wyciągnę Młodą? ok 17tej? Rano nie wstaniemy o 6tej, nie ma szans, więc może na godzinkę po pracy? uwielbiam zbierać może Młoda się zarazi??
No i tę działkę chcę dokupić!! Chociaż jak brzózkom zrobię funkiowe skarpetki to czy kozaki się nie wyniosą??
Pszczelarnia 12:10, 02 paź 2012

Karola, kupuj natychmiast. Nie czekaj.
majkel0326 12:16, 02 paź 2012

Karolina,własnie wczoraj słyszałam w TV,że w Twoich okolicach pojawiły się grzyby.Na razie bez szału,ale ważne,że są Ja też muszę jeszcze się wybrać z rodzinką,może uda nam się trochę nazbierać.
popcorn 12:17, 02 paź 2012

Ewo kupiłlibyśmy już dawno, nawet wraz z działką ze stanem surowym naszeog domu (kupowaliśmy w 2007 roku), Wtedy właściciel - starszy pan nie chciał sprzedaż. Zmarł ze 4 lata temu i synowie by sprzedali... ale jeden z rodzenstwa zmarzl w Kanadzie, prawo przeszlo na jego dzieci, ktore nawet po polsku chyba nawet nie mowia... i nikt sie nie chce za to zabrac Gdyby się dało... ale sprawa spadkowa nie rozpoczęta nawet, i nie zanosi sie zeby szybko była zrobiona
popcorn 12:18, 02 paź 2012

Maju TV nie oglądam, w sumie służy nam tylko do odtwarzania Młodej bajek raz na jakiś czas ale grzyby widziałam naocznie - sąsiada naręcze zza naszego płotu, więc pewnie w lesie też są, popadało w końcu! Muszę Młodą wyciągnąć pozdrawiam!
popcorn 15:09, 02 paź 2012

Dzisiejsze fotki:

W lewo dookola domu

Jednoroczne ostrózki, w tle zurawka dzielona na 4 pare dni temu:

I zawilec - koniecznie musze wiosna posadzic ich wiecej

Zurawka krwista opanowala miejsce dla bukszpanika - musze go przesadzic

Bordowe ladnie sie czerwienia pod Marikenem:
Urszulla 16:23, 02 paź 2012

Ale masz urodzaj żurawek. Czy one rosną w pełnym słońcu od południa?
A przed domem już jesiennie.
seliza 19:46, 02 paź 2012

Bordowe ladnie sie czerwienia pod Marikenem:

Karolinko, gdzie kupowalaś miłorzęba? i ile płaciłaś. Ja się tak ostatnio rozglądałam i znalazłam jednego na giełdzie - piękny i dorodny już był za 200 zł - niestety nie na moją kieszeń póki co, ale warto by było bo miał bujną czuprynkę już..ale tak sobie pomyślałam, że może sobie zakupię takiego mniejszego..