Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Urszulla 18:47, 30 wrz 2012

Super wynik i nowe zakupy. Tyle pracy. Gratulacje!!!
Diana 18:52, 30 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Dzisiejsze zbiory:

Niedźwiedzie futro posiane z nasion

Karolka te twoje zbiory mniam, mniam ...wyglądaja smakowicie
niedzwiedzie foterko.......no proszę ciekawe jak szybko będzie się zagęszczało
pozdrawiam
popcorn 19:15, 30 wrz 2012

Ula, Diana - dziękuję! Cieszę się że zaglądacie
pozdrawiam serdecznie!
Karola
ell 19:28, 30 wrz 2012

zaglądamy - żałuję, że nie mam większej działki, bo napewno miałabym więcej warzyw i owoców
popcorn 20:19, 30 wrz 2012

Elu - ja również żałuję! Miałabym szklarenkę z pomidorami, więcej ogórków, miejsce na ognisko, no i drzewa - zachciewajki, jak np. buk Purpurea Pendula czy brzozę pożyteczną...
pozdrawiam!
malwes 22:34, 30 wrz 2012

Karolina, zbiory rewelacyjne....fasolki i cukinii zazdroszczę szczególnie!
Jaka to odmiana tej fasolki?

Katalog roślin i róż rzeczywiście bardzo wartościowe. Mam również z tej serii katalog byloin. Ale muszę przyznać, że jest jedna seria książek, która dla mnie jest nie do pobicia i ją chyba najbardziej lubię, to są wydawnictwa Multico, w wolnej chwili zalinkuję - wiele wartościowych informacji.

Ja też dziś działam i na szczęście nie w ukryciu - wszyscy sąsiedzi dookoła też korzystali z łądnej pogody i ogarniali swoje ogrody.

Na Purpurea Pendula może jednak znajdzie się jakieś miejsce?
popcorn 07:15, 01 paź 2012

Hej Gosiu!
Fasolka zwykła, szparagowa karłowa, nasiona z biedronki chyba, tam często kupuję wiosną kilka opakowań i sieję sukcesywnie jak tylko zwolni mi się miejsce w warzywniku
Katalogi super, żałuję że nie kupiłam jeszcze katalogu bylin - ale gość powiedział że te informacje są już w tym dużym katalogu roślin zawarte, a róże chciałam mieć osobno...
Zalinkuj tę serię, choć książek o tej tematyce mam już pół biblioteczki
U nas tylko ja działałam, reszta " w ukryciu" sąsiadów widziałam tylko jak szli na spacer...
Próbuję gdzieś upchnąć tego buka, ale słabo mi idzie On niestety dość szeroko rośnie...

pozdrawiam!
betysia 07:29, 01 paź 2012

Witaj Karolciu......troszke mnie nie bylo ale zazwyczaj choc z doskoku musialam zajrzec co u Ciebie ale dzisiaj to juz klikam....
....nie przestane zachwycac sie jaki z ciebie pracus....jak ty to wszystko ogarniasz.....i wciaz nowe wyzwania i glowa pelna pomyslow......

sciskam bardzo mocno i cudownego tygodnia zycze!!!!!!!!!!!!!!
renatamama3 08:00, 01 paź 2012

Karolina ale masz zbiory ,łał ,też mam jeszcze cukinie do zaospodarowania no i dziś będzie leczo muszę jeszcze dokupić kiełbaskę .Zakupy świetne ,widziałam te katalogi w Castoramie.
Ja wczoraj też popracowałam 10 litrowe wiadro chwastów powyrywałam ,a M obrywał taśmę w koło okien bo pan w sobotę obrobił nam okna tynkiem .
popcorn 08:09, 01 paź 2012

Betysiu - dzięki! Ogarniam, jakoś - z przerwami, ale ogarniam Bardzo lubię pracować w ogrodzie, Młoda się śmieje że ja nie odpoczywam w weekendy tylko pracuję, tym razem w ogródku a nie przed komputerem Udanego tygodnia!!
Renatko leczo zrobiłam w piątek, z tymi cukiniami nie wiem jeszcze co zrobię... coś się wymyśli, parę dni w lodówce też mogą poleżeć jakby co... wczoraj parę rzeczy tylko zrobiłam... a dzisiaj tylko 3 stopnie rano! Polary, kurtki, brr!

Miłego, mimo wszystko!