Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Milka 16:41, 01 paź 2012

Eliza, jestem za!
popcorn 18:14, 01 paź 2012

Ja też, jak najbardziej! Przynajmniej październik jeszcze, pliiis!!
Klamber 19:16, 01 paź 2012

Karola fany masz tytuł, zawsze gęba mi się śmieje jak zaglądam do Ciebie. Powiedz jak sprawdziły się te podpory do fasoli. Oglądałem Twoje zbiory z warzywnika, jaki miałaś sezon? Bo u mnie była klęska urodzaju. Zastosowałem w tym roku EM-y i biohumus i wyrosły mi potwory, fasoli i ogórków miałem tyle że musiałem sprzedawać a marchew pory selery buraki kabaczki i pietrucha to mutanty. Po czerwcowych burzach wygnił mi koper połowa buraków i pietruchy i podgniły mi ziemniaki i nie chciały rosnąć, ale to co zostało to normalnie szalało za rok robię to samo zobaczę czy to uda mi się powtórzyć. Pozdrówka
Bogdzia 19:28, 01 paź 2012

Poczytałam jak Cię chwalą ale mają racje. Ciekawie u Ciebie. Pozdrawiam.
popcorn 19:54, 01 paź 2012

Hej Robert!
Ładnie wszystko porosło, ale bez szalństw. Ogórki się zmarnowały - w połowie lipca musiałam je praktycznie usunąć, bo jakiegoś grzyba dostały podczas naszego urlopu. Pomidorki małe ok, dopiero teraz usunęłam krzaki porażone przez zarazę ziemniaka. Nie pryskam niczym prócz środka p/mszycom, może to dlatego? Fasoli miałam mnóstwo; ta na pergolach też długo owocowała - pergole sprawdziły się wyśmienicie, polecam! Marchew ładna, buraczki też, choć część mała mimo przerywki - może za mało nawozu. Siałam tam gdzie nie dałam obornika wiosną, bo one razem z marchwią zaraz po oborniku źle rosną. Ziemnbiaków i pietruszki nie sadziłam/siałam. Może wiosnę kupię trochę tych dżdżownic (może od Ciebie?) i spróbuję hodowli? Selery słabiutko, na grządce z kwiatami; koper dopiero teraz mam łądny - ten siany wiosną zjadły mszyce

Bożenko bardzo dziękuję - ciągle coś się dzieje, bo ja tak mam, nie mogę usiedzieć na miejscu...

miłego wieczoru!
Klamber 21:31, 01 paź 2012

Karola, kielichowca też karmiłem EM-ami i biohumusem. Dżdżownice mi się potopiły w czerwcu po tych burzach i parę kilo się zmarnowało ale garść uratowałem i zaczynam od początku i trzymam je w zakładzie już na dwór nie wystawię. Jak mi się rozmnożą to nie ma sprawy.
popcorn 08:11, 02 paź 2012

Parę kilo... ddżdżownic?? Ale ich musiałeś mieć! Szkoda że się utopiły
Miłego dnia! Już wtorek!
vita 08:29, 02 paź 2012

popcarol napisał(a)
Może wiosnę kupię trochę tych dżdżownic (może od Ciebie?) i spróbuję hodowli?

Czy chodzi o te kalifornijskie dżdżownice? Może warto spróbować, warzywa z własnego ogródka ciągle są atrakcyjne. Popadało u Ciebie, trochę wolnego od zraszania cisowego żywoplotu?
popcorn 08:33, 02 paź 2012

Hej Wiktorio!
Tak, chodzi o dżdżownice kalifornijskie; Robertowi porosły warzywa - mutanty, a to nawóz naturalny Może spróbuję na wiosnę?
Trochę popadało, wilgotno, od rana rosa - dobre warunki by cisy się przyjęły Podlewałam przedwczoraj, zobaczymy -dzisiaj pewnie też trochę podleję, wąż w pogotowiu na miejscu

miłego dnia!
vita 08:53, 02 paź 2012

Robertowe warzywa podziwiałam, nawet skusił mnie na emy, kupiłam na razie buteleczkę litrową.
Trzymam kciuki za cisy.

dnia miłego również!