Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:48, 27 paź 2012

No wiecie! A zapowiadali wczoraj snieg na Sląsku i w Małopolsce... a tam leje i tyle! W sumie lepszy chyba ten śnieg...
Właśnie zebrałam ostatnie sałatki spod śniegu, jeszcze nie zmarzły, podzieliłam się z sąsiadką
Tak, marchewkowe bardzo w Anglii popularne! I się nie dziwie, na pewno będę częściej piec, muszę zużyć z 10 kilo marchwi z garażu przed większymi mrozami

Mariken stracił większość liści, mocno wieje... a nawet niespecjalnie zdążyły mu sie na żółto przebarwić... Musimy - jak przestanie padać - schować do garażu trampolinę i ławeczkę. Powinna już wejść
AniaK 13:51, 27 paź 2012

No na śnieg to ja jeszcze nie jestem gotowa, u nas na razie tylko przymrozki. Ale dzieci mają frajdę
popcorn 13:59, 27 paź 2012

Młodej do domu zagonić nie mogę, robi czwartego bałwana a spodnie do prania od razu, bo na kolanach Pamiętam - uwielbiałam pierwszy śnieg!
Coz, trudno - kiedyś musi być ten pierwszy raz, zima za pasem, za parę dni listopad... miłego popoludnia!
popcorn 16:33, 27 paź 2012

Nie przestaje padać... M z Młodą pojechali do parku wodnego; normalnie miałabym czas na ogródek... ale pada i wieje niemiłosiernie... chyba jednak wyjdę, ale na krotka chwile, brr...
Ciasto marchewkowe naprawdę smaczne, następnym razem dodam jednak więcej cukru
majkel0326 17:31, 27 paź 2012

O rety,Karolcia,ależ u Was sypnęło! U nas spadło parę płatków,chwilkę poprószyło,ale córka już miała radochę,sanki chciała wyciągać Za to w nocy mieliśmy mrozik,wszystko wrażliwe od razu pomarzło.
malwes 17:35, 27 paź 2012

I u nas też śnieg, moje dzieciaki też już dziś musiały się "wymoczyć" no ale to w końcu pierwszy śnieg:
popcorn 18:12, 27 paź 2012

Maju u nas porządnie sypie większą część dnia... a teraz słabo topnieje.. co to będzie jutro?
Zmarzła mi werbena , agapanty wyglądają ok, trawę pampasową tez zgarnęłam do domu...

Gosia -pięknie u Ciebie, u nas podobnie biało! eh...

No to pierwsze odśnieżanie za nami.. Masakra! Naprawdę sporo tego śniegu, bramę ledwo można otworzyć... Moje gumofilce są super! Ogarnęłam trochę garaż, znowu się nazbierało - nie wiem kiedy - 4 worki doniczek

I 5 worków mazideł, pianek, szpachli, fug, resztek rur itp badziewia - do wywiezienia do remontowanego domku. Jeszcze trochę i w garażu będzie w końcu miejsce na 2 samochody Mam nadzieje rodzinka bezpiecznie wróci z tych basenów - ciemno już, nie przestaje padać, a mamy jeszcze letnie opony...

Korzystając z wolnego idę zrobić sobie dłuuugą kąpiel w wannie (nie pamiętam kiedy ostatnio to robiłam, eh...) bez Młodej - kiedy skończysz? Czemu tak długo? Co masz na twarzy?

Milego wieczoru!
Juzia 18:18, 27 paź 2012

popcarol napisał(a)

Korzystając z wolnego idę zrobić sobie dłuuugą kąpiel w wannie (nie pamiętam kiedy ostatnio to robiłam, eh...) bez Młodej - kiedy skończysz? Czemu tak długo? Co masz na twarzy?

Milego wieczoru!

Co masz na twarzy?....hehehehe
andziulka 20:03, 27 paź 2012

Ten pierwszy śnieg przyszedł zdecydowanie za wcześnie jedynie dzieciaki mają radochę
Pozdrawiam cieplutko
Urszulla 20:08, 27 paź 2012

Czytam, że u Ciebie zimka się pojawiła. Miał być u nas śnieg a ulewa cały dzień. Lepszy śnieg bo nas już zalewa woda.
Więc ostatnimi latami podzieliłam rok na porę suchą i porę deszczową.