Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:19, 09 gru 2012

Maju babeczek u nas też resztki, przy dużym udziale Młodej
Wiktorio - wczoraj o 21wszej owijałam go włókniną. Mam nadzieję będzie ok A pierniczki dobrze że twarde, masz rację!
bociek 12:08, 09 gru 2012

Hej, Karolina. Pierniczki zmiekna, nic sie nie martw, no chyba, ze nie dotrwaja do Swiat
Narobilas mi smaka, musze byc twarda - nie ma pieczenia do Swiat, bo M niebezpiecznie mi sie zaokaglil miejscami

Piekne widoki. U nas wciaz chmury na niebie. Zimno brrrrrrr
popcorn 12:10, 09 gru 2012

Mój M zaokrąglony od czasu ostatniego wyjazdu - super hotel all inclusive, w 2 tygodnie plus 5 kg... masakra i zrzucić nie może od tamtego czasu Babeczki i inne słodkości Mu racjonuję

Zimno strasznie, dzisiaj słonka brak, to i widoki słabsze..
pozdrawiam!
Ozz 12:43, 09 gru 2012

A przepis na pierniczki poprosić można?
popcorn 12:56, 09 gru 2012

Hej Ozz, Hania już prosiła, zapomniałam... ale podaję, robiłam pierwszy raz i chyba wyszły:

Pierniczki świąteczne

0,5 kg mąki
2 jajka
15 dkg miodu
15 dkg cukru najlepiej pudru
1 opakowanie przyprawy do piernika
10 g sody oczyszczonej (ok 1 czubata łyżeczka)

Mąkę mieszamy z miodem, przyprawami, cukrem, sodą. Wbijamy jaja, mieszamy łyżką lub nożem i zagniatamy ciasto. Dość grubo wałkujemy i wycinamy ciasteczka. Wyszły mi 4 blachy.

pozdrawiam!
monteverde 12:57, 09 gru 2012

A ja dopiero w tygodniu przed świętami będę piekła teraz trochę pogotowałam to muszę odpocząć i nabrać sił na świąteczne przysmaki
popcorn 12:59, 09 gru 2012

Aniu ja na łatwiznę idę i najeżdżam z rodzinką moich Rodziców. Pomożemy oczywiście, zwłaszcza że Wigilia w poniedziałek więc cały weekend można przygotowywać a sama trochę ogarnę dom żeby miło było wracać, coś upiekę, popakuję prezenty dla wszystkich i jedziemy

pozdrawiam!!
majorkaa 15:45, 09 gru 2012

Przybyłam, przeczytałam, spodziwiałam, zgapiłam co nieco
odpisałam przepis, będę piec.
Ja tu jeszcze wrócę hehehe
pozdrawiam gorąco
popcorn 16:00, 09 gru 2012

Beato - zapraszam!
agata_chrosc... 16:02, 09 gru 2012

popcarol napisał(a)
Hej Ozz, Hania już prosiła, zapomniałam... ale podaję, robiłam pierwszy raz i chyba wyszły:

Pierniczki świąteczne

0,5 kg mąki
2 jajka
15 dkg miodu
15 dkg cukru najlepiej pudru
1 opakowanie przyprawy do piernika
10 g sody oczyszczonej (ok 1 czubata łyżeczka)

Mąkę mieszamy z miodem, przyprawami, cukrem, sodą. Wbijamy jaja, mieszamy łyżką lub nożem i zagniatamy ciasto. Dość grubo wałkujemy i wycinamy ciasteczka. Wyszły mi 4 blachy.

pozdrawiam!

O widzisz, to juz jakiś konkret! A jak szybko miekną? Jak teraz zrobie to zdążą do Wigilii?