Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:39, 21 mar 2013

Poszalałam i kupiłam sobie na alle parę książek - 2x ogrody Anglii, 3x G. Hamilton, Iglaki A.Bloom nie mogę doczekać się przesyłki
anipla 21:36, 21 mar 2013

popcarol napisał(a)
Poszalałam i kupiłam sobie na alle parę książek - 2x ogrody Anglii, 3x G. Hamilton, Iglaki A.Bloom nie mogę doczekać się przesyłki

Fajne zakupy....Ciekawe czy Ci przyślą mnie sukienkę facet dosłał ,jeszcze 2 maile pisałam ,ale się doprosiłam należnego , a M zamówił książkę i gość mu komenta wystawił że wszystko ok a do tej pory książki nie przysłał i i nie odbiera tel a kasa zapłacona...echh

0° C i ciągle pada
Margarete 00:30, 22 mar 2013

popcarol napisał(a)
Małgosiu chciałabym być, ale akurat w sobotę jest spotkanie u rodziny M i powinnam być, wszyscy będą, choć bardzo mi się nie chce Szkoda że spotkanie nie jest wcześniej - rano jest fajny bazarek po drodze, na Bałutach, mogłybyśmy jechać, koło 10tej? I potem na spotkanie - akurat na 12tą? hmm...

No, jest jeszcze jutro... odezwę się, ok? Dałabym Ci od razu jeżówki

Ewo
- zimowo, niestety

Śnieg pada i pada, dzisiaj przybyło jakieś 10 cm. Znowu odśnieżaliśmy
Akurat jak jechaliśmy na pogrzeb zaczęli pracę u nas, (kładą światłowody dla tp sa);
dobrze że mnie nie było bo bym chyba zawału dostała, już facet po moich komentarzach miał dość

Ale wybaczcie, wali łopatą w śnieg i się dziwi że się nie może przebić - a tam 10 cm żwirku i włóknina pod spodem. Nie chcę myśleć jak on to zrobił w końcu, śnieg przysypał i nic nie widać. Jak stopnieje to pewnie będę zła.. bukszpanową obwódkę mi podeptał, ech.. masakra:/

Małgosia się nie odzywa, 3ci dzień roślinki dla niej czekają u mnie... nie mam miejsca i ziemi na tyle żeby je wszystkie posadzić w doniczkach... hmm...

Karolinko,
nie zaglądałam do ciebie tu a wcześniej umówiłam sie z Bogdzią, że ją po drodze zgarnę i z nią jestem już umówiona na 11.10 pod Centralem. To musiałybyśmy wyjechać dużo wcześniej na te Bałuty i potem wrócić sie pod Central. Tylko od której tam pracują - czy masz na mysli bałucki rynek ? Ja i tak zarezerwowałam sobie czas OGRODOWISKOWY na sobotę i od rana niczego ważnego nie planowałam.(to znaczy kiedyś tam wcześniej planowałam przedświąteczne mycie okien ale jak widac pogoda zadecydowała sama za mnie i mam czas wolny... )Ale na ten bazarek możemy równie dobrze umówić sie w innym terminie. Daj zna czy jedziemy razem czy nie. Decyzja nalezy do ciebie.
bacowa 06:15, 22 mar 2013

Wczoraj byłam w Biedro. jak widziałam że ludzie kupują drzewka to mnie pusty śmiech ogarnął , bo na dworzu pół metra śniegu .
pozdrawiam E
Bogdzia 07:48, 22 mar 2013

Margarete napisał(a)

Karolinko,
nie zaglądałam do ciebie tu a wcześniej umówiłam sie z Bogdzią, że ją po drodze zgarnę i z nią jestem już umówiona na 11.10 pod Centralem. To musiałybyśmy wyjechać dużo wcześniej na te Bałuty i potem wrócić sie pod Central. Tylko od której tam pracują - czy masz na mysli bałucki rynek ? Ja i tak zarezerwowałam sobie czas OGRODOWISKOWY na sobotę i od rana niczego ważnego nie planowałam.(to znaczy kiedyś tam wcześniej planowałam przedświąteczne mycie okien ale jak widac pogoda zadecydowała sama za mnie i mam czas wolny... )Ale na ten bazarek możemy równie dobrze umówić sie w innym terminie. Daj zna czy jedziemy razem czy nie. Decyzja nalezy do ciebie.

Dziewczyny ja mogę byc pod Centralem wcześniej i jechac z Wami , podajcie godzinę to się dostosuję albo pojadę z m jeśli by było Wam nie po drodze , tylko dajcie znac.
popcorn 08:12, 22 mar 2013

Anitko - no liczę że książki dostanę Sobie chociaż zdjęcia pooglądam, skoro za oknem jak jest każdy widzi

Małgosiu, Bogdziu, umówiłyście się, jedźcie proszę!! Małgosiu na bałucki rynek wybierzemy się innym razem, spokojnie, śniegu tyle roślinek i tak nie byłoby. Spoko!!! A ja sobie dojadę, zobaczę czy dam radę. Młoda coś stęka i kaszle, dzisiaj się zastanawiałam czy do przedszkola ją posłać? Jak nie będzie lepiej to będę miała weekend pod znakiem syropków i kurowania Młodej

Ewo
- u nas w biedro i w innych sklepach roślinki stoją jak stały, nie ruszane, drzewek mi szkoda...
a moje ciemierniki, jeżówki, piwonie w doniczkach budzą się do życia Posadzone we wtorek, kiełki widać

miłego dnia!!
po wczorajszym wolnym mam tyle pracy, że cały weekend bym mogła siedzieć a i tak by nie było zrobione... ech.... i nowa instrukcja obsługi do przetłumaczenia, z terminem "na wczoraj"...
popcorn 18:02, 22 mar 2013

Jupi! Weekend!
Śnieg pada gdzie to ocieplenie klimatu???
dzisiaj wysyłałam nasiona jeżówek, trochę wysłałam

miłego!!
majkel0326 18:42, 22 mar 2013

Karolina, u nas w biedronce i drzewka i reszta roślin w ogólne nie mają zainteresowania. W innych latach rozchodziły się jak ciepłe bułeczki. Co się dziwić, śniegu u nas tyle, że w kalosze wpada, masakra jakaś Pozdrawiam Cię weekendowo
popcorn 18:56, 22 mar 2013

Maju u nas to samo! Biedne roślinki... i ludzie którzy je produkują zamiast zarabiać, tracą...
Pada śnieg...
vita 19:19, 22 mar 2013

popcarol napisał(a)

Z książki A. Bloom będziesz mega zadowolona, ciekawa jestem tych o angielskich ogrodach, dasz namiary, na pw?