Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:05, 26 kwi 2013

Renatko to rzeczywiście masakra! Tak myślałam że musiałam coś źle policzyć... do mojego gościa wybierzemy się po majówce

Asiu gdybym garaż miała ogrzewany, to nie byłoby problemu.. ale nie mam. więc w tym roku wiozłam agapanty i różę na pniu do Teściów, przywiozłam w połowie marca - jak było tak ładnie i ciepło, a potem przyszły mrozy, u nas nawet minus 15. I agapanty się odmeldowały, a były już ładne, kwitły co roku ech.. dam sobie spokój. Jedna róża i tyle.
Zazdroszczę ogrzewanego

miłego dnia! piątek! jupi! Jedna instrukcja na dzisiaj do przetłumaczenia i 9 dni wolnego, telefon przekierowuję na firmę i się odmeldowuję
JoannA 08:10, 26 kwi 2013

Ale masz super, ja w poniedziałek i wtorek jeszcze do pracy, a w taką w pogodę nie bardzo mi się chce
Życzę udanego wypoczynku
popcorn 08:18, 26 kwi 2013

Dzięki! Urlop jeszcze z ub roku, wolę wykorzystać niż dostać ekwiwalent... lubię wyjeżdżać i zwiedzać

pozdrawiam!!
GabiK 09:28, 26 kwi 2013

Karolinko, a wiesz, że nie wolno wypłacać ekwiwalentu za urlop pracującemu pracownikowi? Ekwiwalent wypłaca się TYLKO przy zwolnieniu z pracy. Tak więc pracodawca nie może dać Ci ekwiwalentu, może zmusić Cię do urlopu.

I u Ciebie się tak trzymają tego wykorzystywania urlopu?
popcorn 09:31, 26 kwi 2013

Gabrysiu - no wiemt Pracodawca bardzo chce żebym pracowała zamiast wykorzystywać urlop Ja odwrotnie

Znalazłam sofę, M się nawet zgadza (chociaż raz po powrocie z majówki załatwiam

pozdrawiam!
Margolka 10:05, 26 kwi 2013

Wpadłam zerknąć co u ciebie, ale chyba nie mam szans doczytać, bo ty się juz zblizasz do 1000 stron, a ja sie zatrzymalam chyba na siedemsetnej, albo cos koło tego
Karol, ta sofa jest odjazdowa!!! Wesoła taka - super
Zaraz doczytam kilka "karteczek" i sie zorientuje, co tam zdziałałaś U siebie napisałam, co mnie się udało zrobić. Moze dzisiaj jakies fotki pstryknę, to będzie bardziej obrazowo.

Powiedz mi, czy zamówilas w koncu te robale?
Ja się boje, ze padły by biedaczki z głodu podczas naszych wyjazdów...

Pozdrawiam
popcorn 10:10, 26 kwi 2013

Hej Małgoś!

no, dawno Cię nie było, ja codziennie prawie coś grzebię i piszę O takiej sofie marzyłam od ok 4 lat, ale cena w UK 30 tys + koszt ściągnięcia mnie odstraszały. Potem chciałam ją zamówić, ale nie znalazłam tapicera któremu bym zaufała - no i dobór tkanin pozostawiał wiele do życzenia... a zamówić patchwork nie widząc go wcześniej, za sporą kasę - zrezygnowałam. I dzisiaj sama na mnie wpadła, gotowa

Zajrzę do Ciebie, wklej foty koniecznie! Skrzynki paletowe znalazłam w Pabianicach, na Karniszewickiej - gdybyś więcej potrzebowała Jadę dzisiaj po 4 kolejne - 2 dla mnie i 2 dla Teściowej

Robale mieszkają już u mnie z miesiąc. Nie ma obawy, spokojnie ok miesiąca powinny wytrzymać bez "dokarmiania". Dopiero wczoraj im dosypałam świeżych odpadów, bo trochę miejsca się zrobiło.

pozdrawiam!1
ewalm 10:44, 26 kwi 2013

Karolina, sofa jest taka cała "jupi!". Jak Ty. Super.
pozdrawiam
popcorn 10:51, 26 kwi 2013

Ewo - hihi, no coś w tym jest
Milka 11:12, 26 kwi 2013

Karola, no boska ta sofa!
ona idelanie do ciebie pasuje
u ciebie i wesoło i optymistycznie, zawsze