Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 10:27, 27 sty 2012

hej Gabi!
Ma rozciętą skórę tak niecałe 2 cm, ale powłoki nietknięte (cokolwiek to znaczy, słowa lekarki - sąsiadki prawie). Młoda kilka razy spadała już z kanapy, ale nigdy tak :/ na szczęście prócz blizny nic jej po tym zdarzeniu nie zostanie... a najgorsze że siedziałam obok i czytałam książkę (ogrodniczą...) nie wariowała, siedziała, bawiła się lalkami, straciła równowagę i po prostu spadła :/

pozdrówka!
Elfik 11:08, 27 sty 2012

popcarol napisał(a)
. Ale chyba lepiej było jednak jechać do szpitala żeby ją zszyli.

Karolina! Norrrrmalnie nagana dla Ciebie! Pewnie, że byłoby lepiej! Sądzę, że przy profesjonalnym podejściu by tak nie histeryzowała, jak przy mamie i tacie, co się ciaćkają (i ja to rozumiem). Może nawet ze 2 szewki założyli, a plaster na taką ciętą ranę niezbyt komfortowy... No ale dobrze, że to się tak skończyło. Powiedz Młodej, że w tym wygolonym miejscu odrosną jej jeszcze piękniejsze i gęściejsze włoski Trzymajcie się!
popcorn 11:24, 27 sty 2012

Elu - dokładnie. Popłakałaby pewnie chwilę, a nie 2h... masakra no ale już za nami. Gdyby to nie była skóra owłosiona, bez szwów by się nie obeszło. A tak nawet jeśli bliznę będzie miała szerszą bliznę nie powinno być widać (chyba że będzie golić głowę w etapie buntu nastoletniego

Następnym razem będziemy mądrzejsi... oby nie było następnego razu

Na dworze kurcze mróz... widzę przez okno że jeden świeżo posadzony bukszpan - kula lekko zbrązowiał z wierzchu.. ewidentnie go ścięło... reszta ok, te największe mam owinięte w worki jutowe, tym mniejszym zabrakło.. nie wiem czy jeszcze kombinować i je owijać - kupić jutę czy włókninę?? nie za późno?
Wieloszka 11:27, 27 sty 2012

Karolina - mieliśmy takie samo zdarzenie z naszym Antosiem 3 lata temu! Cały dom był we krwi, a ranka ledwo na 2cm długości i nie głęboko. Pojechaliśmy do szpitala i ..... dostaliśmy plasterek ściągający Wszystko będzie dobrze!!! Pozdrówka!
GabiK 12:41, 27 sty 2012

Większość wypadków dzieje się w domu, przy rodzicach i z takich głupot.
Laura jak była malutka, jeszcze raczkująca znalazła na podłodze kawałek szkła z rozbitego słoika (a dokładnie odkurzone po rozbiciu było) i wsadziła go do buzi. Piliśmy herbatę, spojrzeliśmy na nią i zobaczyliśmy, że zostawia za sobą krawe ślady, a buzię ma zaciśniętą.
Zrobiło nam się gorąco, słabo i rzuciliśmy się na nią. Wydarliśmy z buzi taki kawałek ostego szkła 1 cm na 2 cm. Buzia jakimś cudem była cała, nic sobie nie skaleczyła. Krew pochodziła z palca, skaleczonego pewnie przy podnoszeniu. Na szczęście, ona nigdy nie łykała niczego znalezionego, wtedy też tylko go ssała.
Jak sobie pomyśleliśmy, co z takim maleństwem mogłoby być, gdyby połknęła to szkło....
popcorn 13:17, 27 sty 2012

Agnieszko - więc może dobrze się stało że oszczędziliśmy jej wrażeń z izby przyjęć tutejszego szpitala... mnie ciarki przechodzą jak wchodzę do tego enerdowskiego, brzydkiego budynku ze specyficznym zapachem... a co dopiero 5latce,...

Gabi - masakra.. myśmy nie mieli podobnych przeżyć (aż do teraz... )
Dobrze że Laurce się nic nie stało!

piękna pogoda, minus 7,5 za oknem, świeci słońce, mój kolega/szef na nartach, a ja pracuję Fajnie że już piątek
kaisog1 13:32, 27 sty 2012

Współczuje... jak czytałam miałam ściśnięte gardło a co dopiero Ty musiałaś przeżyć..... Młoda biedna, się nacierpiała Dobrze przynajmniej, że wszystko ok sie skończyło i dobrze w sumie, że tylko tak.
popcorn 14:32, 27 sty 2012

Hej Małgosiu,
w sumie chyba ją to nie bardzo bolało, szybko przestała płakać, gorzej było potem - z tym jeżdżeniem, konsultacją, goleniem włosów i plastrami..
Dobrze że już po wszystkim i w sumie nic się takiego nie stao. Pierwsze koty za płoty
Przy okazji M pokazywał Gabi swoje blizny - a tego trochę ma, na głowie kilka, na łydce od drutu na słupie wysokiego napięcia (uciekali przed jakimś nadzorcą!), jakieś oparzenia po rurze od motoru, to dopiero była masakra Ja nie mam takich pamiątek z dzieciństwa, nawet kończyn nie łamałam Kujon, nie to co mój M
bogumila 14:48, 27 sty 2012

popcorn 15:38, 27 sty 2012

Witaj Bogusiu