Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

agniecha973 22:21, 05 cze 2013

Przed chwilą byłam, znalazłam. Dzięki. Ja odpuszczam.
Bogdzia 22:21, 05 cze 2013

Ładnie Ci wszystko rośnie a od Anitki to chyba bodziszek żałobny., ja też dostałam.
Mala_Mi 23:10, 05 cze 2013

Rodzynek brazylijski... miałam i do 10 pokolenia chyba się go nie pozbędę.. nadzieja teraz mała jest bo warzywnik przeniosłam i zaorałam... ale pewności nie mam

Lubię owoce kwaśne, bardzo kwaśne szczególnie, słodkie i różne... ale jakoś ten rodzynek mi nie podszedł zupełnie.. z jednego krzaka wysiało się dziadostwa pełno i ..3 lata rodzynka nie mam, a wyrasta jak głupi.. smak do niczego, dojrzałe spadają na ziemię, trzeba obierać z tej osłonki, jak spadną to się wysieją..... Mało tego, to się rozrasta jak nie uszczykiwany pomidor.. rośnie jak chce i gdzie chce, pokłada się i wogóle.. lepsza porzeczka, agrest, aronia, pigwa, czy cokolwiek innego..
Zobaczymy jak Twój gust Bo mój już się wyleczył z rodzynki co nawet koło rodzynki nie leżała

Widzę dodatkowe miejsce do zagospodarowania .. ale Ci fajnie Ale nie zazdroszczę bo i tak nie wyrabiam na zakrętach
popcorn 06:13, 06 cze 2013

Aniu - o matko, ale mnie przestraszyłaś mysle ze nic z tego, mamy czerwiec, a moje rodzinki mają max. 5 cm A gdzie to dodatkowe miejsce do zagospodarowania u mnie widzisz? Bo ja u siebie nie widzę

Agnieszko
- no słabe te sadzonki, ale myślę że wsadzę do doniczki, na zimę zabiorę do piwnicy (u Teściów bo własnej nie mam. I na kolejną wiosnę już normalnie będą rosły, większe niż kupione wtedy... no zobaczymy, nie majątek...

miłego dnia!
popcorn 06:15, 06 cze 2013

Bogdzia napisał(a)
Ładnie Ci wszystko rośnie a od Anitki to chyba bodziszek żałobny., ja też dostałam.

Bożenko rośnie, nawet żadnej rośliny tej wiosny nie spaliłam, jupi! Tak, bodziszek żałobny, coś wpisałam innego? Obcięłam go właśnie bo przekwitły mu kwiatki i sterczały takie habazie...

pozdrawiam, miłego dnia!
popcorn 08:51, 06 cze 2013

Bazarek był, nie pada
Załamałam się u pana od kloszy - przywiózł, nawet 2... ale jeden plastikowy z podstawką, a drugi kamionkowy nieprzezroczysty... ech Kupiłam od niego 4 szklane miski i przykryłam roślinki w gruncie, lepsze to niż nic Ale już będzie pamiętał o moich kloszach i obiecał zostawiać Jeszcze ma 150 kartonów do rozpakowania, więc może coś wygrzebie

Ogródkowego nic nie kupiłam.
Dzisiaj powinna być gotowa kosiarka dla nas, jeśli nie będzie padało, może uda mi się po południu wreszcie skosić tę wielką trawę? Byłoby super. Miłego dnia! Do pracy!
malkul 08:56, 06 cze 2013

Karolcia nic ogródkowego nie kupiłaś?! No kochana w twoim przypadku to cud , hihihihihhi Ich mach nur Spaß.
popcorn 09:00, 06 cze 2013

Korekta - kupiłam 4 miski, służą za prowizoryczne klosze, bo zimno i mży.. ech
miłego!!
popcorn 09:05, 06 cze 2013

Pokażę co kupiłam

to karafka i drugie życie przekwitłych czosnków

malkul 09:46, 06 cze 2013

karolcia gdzie kupowałaś tunele foliowe? te mini na trumny?