Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

barbara_kraj... 21:19, 08 kwi 2014

U mnie też popadało, ale niewiele. Może jeszcze w nocy dopada?
EPODLAS 10:28, 09 kwi 2014

Jolu, zdjęcie z aktindią cudne .U nas popadło ale mało, przydałby się dużo więcej deszczu. A może na działce było lepiej. Oby.
hanka_andrus 11:01, 09 kwi 2014

Jolu,trzymam kciuki za dzisiejszy dzień, mam nadzieję,że wieczorkiem dasz znak bytności.Tulę i buźkam i macham. Wyobraź Hanusię jako skaczącego pajacyka
jotka 11:11, 09 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Jolu,trzymam kciuki za dzisiejszy dzień, mam nadzieję,że wieczorkiem dasz znak bytności.Tulę i buźkam i macham. Wyobraź Hanusię jako skaczącego pajacyka

Haniu, tablecik fajne rzecz. Jestem od rana w szpitalu i zapowiada się na dluzej, ale w oczekiwaniu wędruje po Waszych ogrodach Marek właśnie przez telefon zameldowal, że podlalo i u nas
Jak będą sily w najblizszych dniach, to buraczki posieje.
Nie wiem tylko kiedy nasionka dyni wsadzic do doniczki na parzpet, bo zrobie to pierwszy raz.....

Haniu, nie pajacuj sama Twoja obecność wystarczy
Wedruje dalej, zanim mnie pani doktor poprosi ....
11:49, 09 kwi 2014
Sadzonki dyni (piżmowej?) do doniczek już można wysiać, do gruntu przesadzałam dopiero w końcu maja, albo na samym początku czerwca. Kiedyś eksperymentowałam też bez wcześniejszej uprawy doniczkowej, siejąc wprost do gruntu, nie wiem jednak ile wykiełkowało, ile zgniło, ile zmarzło ale wykiełkowała wystarczająca ilość do konsumpcji.
Dla odwrócenia uwagi od szpitalnych obrazów zostawię dla Ciebie bukiecik ze słoneczkiem w tle.

barbara_kraj... 14:59, 09 kwi 2014

Jolu, dynię zdążysz posiać. Dyniowate szybko wschodzą, ale i ciepła potrzebują.
Moja sąsiadka działkowa dyniowate sieje zawsze do gruntu 8 maja - w Stanisława, i robi to od lat z dobrym skutkiem. W mieszkaniu, w ciepełku szybko urosną a potem do gruntu w końcu maja
bogumila 16:30, 09 kwi 2014

Jolu...gorąco pozdrawiam...z zimnej Gdyni.
jotka 19:46, 09 kwi 2014

Jestem
Haniu, Iwo, dzięki za troskę
Od jutra będę potrzebowała silnej podpory jak moja hortensja pnąca... ale mam nadzieję, że dam radę

W miarę możliwości będę się "meldować", a wieści ogródkowe ... zobaczymy ...
hanka_andrus 19:58, 09 kwi 2014

No to już spać spokojnie będę. A te podpory, może na wyrost i nie będą konieczne. Zimnica, do ogrodu radzę nosa nie wychylać.
Zdrowie, nawet te trochę nadszarpnięte trzeba szanować. A nawet jak co nie wczas będzie zrobione, od tego świat się nie zawala.
an_tre 20:02, 09 kwi 2014

Jolu pomimo słonka zimno, nie wychodź, grzej się i zdrowiej kochana i zaglądaj

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies